MTZ Belarus

Pozicioni ?,to ono za poluge,zar to ne ostaje odvojeno,ovo je samo za spoljne prikljucke ne ?.Problem je sto ovi razvodnici nemaju plivajuci hod ,to je i ono sto sam ja se raspitivao ,meni bi bilo dobro i na sajle razvodnik ,neke rucice bi mu napravio bez problema ,ali nista bez plivajuceg hoda na bar 1 paru.
Nisam se nikad ni najmanje zanimao tako nečim tj takvom prepravkom al mislim da ne bi išlo.
Razvodnik na rusu koji ima pozicioni je 3/4 kad se stavi isti takav 3/1 regulator vise nece da radi a ne sasvim peti razvidnik,mislim da bi moralo da se malo ozbiljnije pozabavi time,mozda i grešim al moraću da se raspitam i malo mucnem glavom.

Meni treba samo za klip za poluge i jedan izvod i nista vise, plivajuci mi treba , e sad dal ima taj deo ne znam.

A to za pozicije to bi napravio 100x bolje, senzor ugla na poluge nazad, arduino bi kontrolisao ventile

Al opet ima sliceve one nazad, mogu na njih da prebacim i to ce biti mehanicki plivajuci deo, a poluge ce se spustati do pozicije koje im zadam senzorom
Sent from my Mate 50 Pro

Meni treba samo za klip za poluge i jedan izvod i nista vise, plivajuci mi treba , e sad dal.ima taj deo ne znam.

A to za pozicije to bi napravio 100x bolje, senzor ugla na poluge nazad, arduino bi kontrolisao ventile

Sent from my Mate 50 Pro
Mislim da bi tako ozbiljna prepravke bila jednostavno neisplativa,previše bi to para odnelo.

Kad sam prvi put pazario u Poljomehanici delove,ima sad 5-6 god ,uvek sam pre samo u Lazaro kupovao.Stajao sam jedno 10-15 sekundi ispred prodavnice tu u Zr ,mislio sam da sam na pogresnom mestu zbog svih tih igracaka u izlogu i prednji deo radnje :ROFLMAO:,gledam gore pise Poljomehanika a sve same igracke unutra lol....
Ima i jako puno “opreme” za klince. Najveci izbor bruder igracaka :) i sto je najvaznije sve na stanju. A ne kao mnoge radnje sve imaju ali moraju da poruce….

Sent from my iPhone using Tapatalk
Slažem se, ako nemate malu decu te igračke mogu da posluže kao makete.

Stajao sam jedno 10-15 sekundi ispred prodavnice tu u Zr ,mislio sam da sam na pogresnom mestu zbog svih tih igracaka u izlogu i prednji deo radnje :ROFLMAO:,gledam gore pise Poljomehanika a sve same igracke unutra lol....
poslovnica-zrenjanin.jpg

Slažem se da je Zrenjaninska prodavnica malo čudna (Spoljni izgled) ali nema veze bitno je da ima sve što zatreba (E sada kako se zove žena što radi u prodavnici zaboravio sam).

Razvodnik oko 250-300e , arduino 1000 din , drajver 1200 din , senzor ugla 1200 din, malo kablova i moje znanje( fix ideje) :D e da i malo creva

Sent from my Mate 50 Pro
Čisto da dodam, nemojte molim vas da se ljutite na mene​

Nemojte da kupujete Arduino klona (CH340) već uzmite sa (16u2) tačnije ATMEGA328P. Na tržištu ima dosta klonova

Jedina originalna Arduino ploča je ova

IMG-20250113-220532.jpg

Klonovi sa CH340 znaju da prave probleme ovo vam pričam pošto znam provereno. Jedina prednost klonova je pristupačna (Jeftina) cena.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Mtz 82, 1980god pritisak ulja u motoru 1.8bara hladan i slabo pada pritisak, kad dam gas podigne se na 2bara, kad se zagreje ali bas zagreje padne na 1.6bara dali nesto da kontrolisem i sta da kontrolisem? Centrifugalni cist, kolicina ulja je dobra, sat zamenjen stavljen novi

Jel stavljao ko na rusa elektro razvodnik?Hocu da se resim onog njegovog za sva vremena.

Nesto sam gledao ovako nesto, ali nisam siguran dali moze.

Sent from my Mate 50 Pro
Ubacio taj bugarski ali samo jedan dvoradni izlaz na 1221 zbog izlaza za plug , sa malim elektricnim dojstikom okrecem plug a ovo je ostalo sve isto , posto sam uzeo OP razvodnik ubacio ga serijski u instalaciju samo dodao crijeva.

Ovakvi razvodnici ne mogu da kipaju nemaju 4 polozaj otvoreno.
I postoji razlika kod mehanickog distributora ovog sto ja imam na traktoru on je prvih 10-15% hoda nazovimo kvazi-proporcionalni , znaci polako otvara ali ostatak ulja ide na rasteretni, ovaj elektricni ima samo otvoreno zatvoreno.

Ali ovako ga mogu programirati da dize sam , a tu moram drzati rucicu dok digne.
Lupam sejem sta god , caknem dugme i saltam menjac dok on dize, a kad je elektro mogu i na navigaciju povezati , da ona dize i spusta masinu kad ulazim i izlazim iz njive.

Ako neko zna neki razvodnik da ima i plivajuci i da je elektro nek napise, dok nisam sebi zakomplikovao zivot :D
@daner jel nije dovoljno ubaciti RP 70 i vezati ga na sajle i na dzojstik kod desne ruke?

Sent from my Mate 50 Pro

Nazad
Vrh