MTZ Belarus

Ali samo jednom da pukne i tu je prica o nosenju tog tereta zavrsena.Jer nemas sta da uradis da to osiguras da se ne ponovi.

Ali samo jednom da pukne i tu je prica o nosenju tog tereta zavrsena.Jer nemas sta da uradis da to osiguras da se ne ponovi.
Ajde opet da probam,nije problem u teretu tj kilazi,kilaza koju taj traktor moze da nosi sa prednjim točkovima na zemlji nece naškoditi osovinama,moze da skrati mozda vek lezajevima i to je sve.
A i da pukne osovina pod teretom posle x godina nošenja pa ni to nije smak sveta,osovina iz originala je oko 400e a polovnu staru 50 godina u dobrom stanju nacicemo za 60,70e i opet vozis x godina.

Ja to gledam drugacije,ako ona pukne,znaci da je pukla zbog preopterecenja,tj tereta,stoga ni nova nece znaciti nista,opet ce puci,mozda vec sutra.Resenje je jedino smanjiti teret ili menjati traktor :).

Da li nagoreo vrh auspuha na Belorusu znaci da je traktor ganjan? Mozda je pitanje glupo ali cini mi se da sam nekad tako nesto procitao na forumu.
I na sta obratiti paznju prilikom gledanja 820ice pri kupovini ili bolje da kazem ima li nekih ,,caka" pri gledanju? :)

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока
Kod mene je vrh izgoreo posle 2500 radnih sati, a nije se posteno ni oznojio.

Za 1025 ne znam,al za 892 znam da nećeš dobiti ništa specijalno u odnosu na 820...iste priključke nose samo što 892 ide 1 do 1.5 kmh brže...baš je mala razlika između ta dva modela...
Tako da smatram ili ostavi branka ili traži 1025...
Kolega ima 892 ravan most. Pumpu je maalo pojačao majstor Krivokuća ( po njegovim rečima malo ispod 100ks). Trenutno ore sa trobrazdnim M Vogelom (3x36cm) u šestoj sporoj (9,5 km/h na 1600 o/min, na punom gasu ide preko 10 km/h). Mislim da to 820 ni blizu ne može, tj. nije samo mala razlika...

Orem trenutno ovih dana i sa mojim kojem bi trebalo proveriti pumpu, al je na fabričkim podešavanjima, i sa drugarovim koji je pojačan ko što kažeš, bljuje vatru koliko puca od snage, oba su ista 892 rm, i oba idu 4tom sprom, sve brže odma se greju bez obzira što se ne dave i realno imaju snage, u radu sa 3x35 plugovima...
Sutra kad otkačim ciklon sa 820 ide i on u brazdu... Poredim ih već neko vreme i ostajem pri izjavi, da u mom slučaju, 892 je brži u težim poslovima za toliko koliko sam napisao....
I ostajem pri izjavi da je 820,bar ovaj moj, i bog i batina za transport naspram 892...

1025.3 imao je neki problem sa pregrevanjem,proban pre neko veče,po vlasnikovim rečima 3×35 i 35 duboko pegla 12 na sat bez ikakvih problema,na probi nije imao termostat i temperatura nije mogla da predje 65 stepeni.
Čim se pregreva a nije mu teško nesto nije kako treba i gotovo.
ccc3826c9412e6bfc9f4f462c9909174.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Nazad
Vrh