MTZ Belarus

U čemu je tolika razlika između ravnog mosta i grbavog? Snaga bi trebalo da je ista jedino taj prenos kako je urađen.

Da li nagoreo vrh auspuha na Belorusu znaci da je traktor ganjan? Mozda je pitanje glupo ali cini mi se da sam nekad tako nesto procitao na forumu.
I na sta obratiti paznju prilikom gledanja 820ice pri kupovini ili bolje da kazem ima li nekih ,,caka" pri gledanju? :)

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока

Vrv misli sam vrh,vidjao sam i ja to kod nekih da je izgorelo,e sad jel se to moze povezati sa vecim radnim satima,nzm.
@banePA Imaju,tj isti traktori skroz po pitanju mogucnosti nosivosti nekog tereta nazad.

Mene pocela hidraulika za zajebava treba mu dobri obrtaji traktora da podigne plug,jel to se moze reparirati pumpa ili mora nova

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Da li nagoreo vrh auspuha na Belorusu znaci da je traktor ganjan?
Ne znači da je ganjan. Znači da je dosta vatre prošlo kroz njega, eventualno loš kvalitet auspuha (al ne verujem).
Imaju,tj isti traktori skroz po pitanju mogucnosti nosivosti nekog tereta nazad.
1025 je duži i msm da ima jači cilindar hidraulike ako pišemo o običnoj hidraulici... Ipak bi trebalo da diže malo veći teret. Npr Donder rasipač i dve vreće od 600-700kg, sejalica, plug 3 brazde... nosi bez nekih problema. E sad, kod tih većih tereta koji su udaljeniji od traktora mora se voditi računa o bolcnama u polugama ako su lenije neravne a šofer pegla. Ili se razbuše rupe i ubaciš deblji šaraf pa si stim miran.
Nije tom traktoru problem zadnjica tj poluosovine. Na 3-5000rs zameniš ležajeve i gas! Malo je problem to kretanje pod teretom ali kad se vozač uverta, ma ide šaltanje ko podmazano.

Izgleda sam nasao sta mi treba.
892 veliki tegovi napre, manje gume 15.5, znaci lagano seje, prska....Jos pojacati hidrauliku dogodine i mirna Backa. Bice za koji dan slika,sad ne stizem da odem finalno pogledati.

Pa nikakav problem nije prepraviti tvoj menjac tj reduktor da bude kao na 820 al sta onda sa krajnjom brzinom jbg.
E moj prijatelju nebojša,pa koji će mu krajnja brzina,nemamo mi puta gde ga možeš ložiti u 9oj zec,a prednji most nema ogibljenje pa nenormalno skače...
A što se tiče prepravke još uvek ne bih dok je sve ispravno,kad bude neka interv3ncija morala da se radi ti ćeš prvi znati pa će biti usporavanja...😁

E moj prijatelju nebojša,pa koji će mu krajnja brzina,nemamo mi puta gde ga možeš ložiti u 9oj zec,a prednji most nema ogibljenje pa nenormalno skače...
A što se tiče prepravke još uvek ne bih dok je sve ispravno,kad bude neka interv3ncija morala da se radi ti ćeš prvi znati pa će biti usporavanja...😁
Milenko ako nekome to stvarno treba tj takva prepravke mu znaci nesto u radu fora je u tome što to uopšte nije sad neka abnornlana cifra da se uradi a nije ni neki preterano strašan posao.
Samo bi verovatno dobio tridesetak km na sat pun gas od oka ovako, nesto kao 952.

Ili to ili je nesporazum zbog ovakvog vida komunikacije.
Po meni, 1025 sa monoblok hidraulikom ili 1025.3, kome treba ta kategorija traktora.

Poluosovine su nesto sto ne mozes menjati,tj praviti da bude jace.Ovde svi olako spominju pojacanje hidraulike a kad pukne posle poluosovina zbog tih vecih tereta ... onda je opcija samo zamena traktora ili nikad vise nositi taj teret,treceg nema.Svima nama treba mogucnost da traktor nosi vece terete,ne treba jak traktor biti u smislu ks,nego samo da moze nositi puno,po meni je to 1021 pun pogodak.A tipa na 82-92 rusa pojacavati hidrauliku pa dodavati vece tegove,nosi velik rizik.Sem toga moje misljenje je da rus 820 kad je ispravno sve moze ceo dan raditi sa +-1300-1500kg.A kad se koristi kuka,tj ne zagreva ulje,on dize mnogo vece terete,ja prskalicu kod mene u dvoristu kad sam greskom prepunio,traktor je na leru samo odignuo prednji kraj malo,stao sam odma sa dizanjem,nzm koliko je to kg na polugama ali po prskalici je bilo nesto preko 2.2t.Ima male tegove,82 rus.
@geci To je obicna alu zupcasta pumpa,dal je isplativo remont ,zavisi koji je kvar,posto pumpa nije velika,ako treba kuciste navarivanje,obrada zupcanika, razbusivanje na meru ,tad vrv bolje kupiti novu.To je isplativo samo na velikim pumpama.

Pre neki dan sam u žurbi bezveze,zabrojao džakove kad sam tovario veštak u ciklon,i uspem 1.5 tonu,kako sam podigao ciklon tako je prednji kraj počeo da traži boga na nebu,tako da 820 grbavi sa malim tegovima nema šta da traži sa takvim teretima...

Da li nagoreo vrh auspuha na Belorusu znaci da je traktor ganjan? Mozda je pitanje glupo ali cini mi se da sam nekad tako nesto procitao na forumu.
I na sta obratiti paznju prilikom gledanja 820ice pri kupovini ili bolje da kazem ima li nekih ,,caka" pri gledanju? :)

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока
Kupuj Branka od NA. Traktor jedaret.

Nazad
Vrh