MTZ Belarus

Nema neke pameti tu,ako zadnji okrecu tj proklizavaju,prednja vuca uključena,vrti i prednji i zadnji kardan a prednji točkovi stoje onda je problem negde u prednjem mostu.
Podignu se točkovi,otvore poklopci i vrlo lako se ustanovi sta je,šta god da je vremenski za popravku ne treba mnogo a finansijski i najgora varijanta moze da se prodje sa par stotina evrica.

Imam dobru ponudu za shell rimula R4 L 15-40 pa me zanima pošto je low saps da li može u starije motore kao što je kod 820

Da se nadovežem na temu, pitanje za majstor Nebojšu na koji način radi to automatsko uključivanje prednje vuče kod 82 jke? dal može da škodi ako se drži ručica za uključivanje uvek u srednjem položaju( automatsko), konkretno kod mene mislim da ta pozicija ne radi, i kako se proverava pravilno ta pozicija dal uključuje.

@nebojsa100 Gde preporucujes da se kupe delovi ?.Pukla je vertikalna osovina u desnoj cizmi,odma do one matice,tj kod navoja,promenucu i te lezajeve tu kroz koje ona ide,semeringe,gumice,dihtunge.Ne bih jedino menjao i ovu drugu osovinu sto ide kroz most od diferencijala,plasim se kvaliteta danas sve sto prodaju ....
Inace mnogo to tanko te osovine,to je trebalo duplo masivnije sve da bude po meni.

Da se nadovežem na temu, pitanje za majstor Nebojšu na koji način radi to automatsko uključivanje prednje vuče kod 82 jke? dal može da škodi ako se drži ručica za uključivanje uvek u srednjem položaju( automatsko), konkretno kod mene mislim da ta pozicija ne radi, i kako se proverava pravilno ta pozicija dal uključuje.
Automacka je u srednjem položaju i probaj u rikverc osetićeš da koči i ostavlja šaru na betonu ponaročito kad namotaš volan, inače tako se ponaša i kad je u blokadi postavljena ručica za uključivanje prednje vuče.Ja stalno radim na automackoj.

Ništa automatika,vuca ili uključena ili isključena.
Na automatskom položaju trpe kardani,konusno tanjirasti kao i ceo sklop zbog cimanja kod paljenja tj uključivanja.

@nebojsa100 Gde preporucujes da se kupe delovi ?.Pukla je vertikalna osovina u desnoj cizmi,odma do one matice,tj kod navoja,promenucu i te lezajeve tu kroz koje ona ide,semeringe,gumice,dihtunge.Ne bih jedino menjao i ovu drugu osovinu sto ide kroz most od diferencijala,plasim se kvaliteta danas sve sto prodaju ....
Inace mnogo to tanko te osovine,to je trebalo duplo masivnije sve da bude po meni.
Osovina iz originala (AP),eventualno Tara osovina al Tara a ne kinez.
Lezajeve obavezno,pravilno ih nastelovati,semerinzi obavezno.
Gornja osovina bi bilo poželjno da se promeni u paru al opet kako je kome volja,ako nije oštećena i ako se pravilno nasteluje zazor izmedji osovina radiće.
Nikakav problem sa kvalitetom danas ne postoji ako se uzme dobar deo.
A sto se debljine tice i više su nego dovoljne,te osovine pucaju tako samo i isključivo ako sam trap ima problem,obratite pažnju na 208 i 209 lezajeve dole na "jelkici" kao i sam trap jer negde ima problem sigurno,da i nova osovina ne prodje tako za dva dana.

Potrebna pomoć.
Spojnička osovina na MTZ 1025, 2002 god ,može li se izvaditi sa prednje strane tj.sa strane gde se nalazi kvačilo ili mora i dalje da se rastura?

Potrebna pomoć.
Spojnička osovina na MTZ 1025, 2002 god ,može li se izvaditi sa prednje strane tj.sa strane gde se nalazi kvačilo ili mora i dalje da se rastura?
Jel se zajela?Lep posao te ceka...ja nisam mogao da razdvojim menjac i prednji deo kucista gde dodju lamele-nekim ludim lepkom bilo namazano.Na kraju sto rece Nebojsa"stari veci noz,cekic-naocare na glavu i udri po spoju"... Jedva...

Jel se zajela?Lep posao te ceka...ja nisam mogao da razdvojim menjac i prednji deo kucista gde dodju lamele-nekim ludim lepkom bilo namazano.Na kraju sto rece Nebojsa"stari veci noz,cekic-naocare na glavu i udri po spoju"... Jedva...
Ma kakav lep posao,to je zajebancija od sat vremena 😃.
Salu na stranu,uraditi kvacilo spojiti traktor pa onda odvojiti srednje kucite i samo zameniti spojnicku.
Lakše tako dodje,samo kućište izvlaciti bez rezervoara hidrulike.

Nazad
Vrh