MTZ Belarus

Nisam puno slikao

Sent from my Mate 50 Pro
412553b380f9187b2a64b56bf60ff473.jpg

Tako je, na novijim modelima orbitrol stoji maltene pod 120 stepeni u odnosu na stub volana i zbog toga je ubacen kardan sa duplim krstom, e sad su sve te gluposti pobacane napolje, i osovina volana ide direktno u orbitrol .

Volan ide duplo lakse nego na bilo kom glanc novom belorusu.

Drugar jedan kad je video kod mene isto to uradio, i ne veruje koliko lakse ide volan.

Sent from my Mate 50 Pro

Poslednja izmena:
Kod mene na oba ide identicno kao na tvom snimku.jedan je stari tip table,drugi novi.jedino sto sam primetio da na jednom kada bas jako brzo okreces volan sa kraja na kraj ide malo teze...vrv je pumpa malo izgubila kapacitet.

Sta je dobija sa tim komonreil osim isti pritisak jednako po diznama?
Veći pritisak ubrizgavanja(čak do 1500 bari), ubrizgavanje goriva više puta za vreme jednog sagorevanja samim tim bolji učinak motora, manja potrošnja, tiši rad, manja emisija štetnih gasova. U rejlu je stalan pritisak od nekih 300 bari a dizne se regulišu elektronski i ubrizgavaju određenu količinu goriva u cilindre.

Danas neke dolje na nizim parcelama podrivao malo,reko mozda malo bude pomoglo da ne lezi voda ako kojim cudom bude kisno prolece,zima,pa udavi psenicu...Uglavnom na rusa primetim ne radi mi prednja vuca,82.1.Znaci podrivac zaronim do rama skoro,u sporoj brzini traktor okrece oba zadnja tocka i tone,ukopava se,ali prednja vuca nista,okrece kardan koji ulazi u prednji most kad je rucica za prednju vucu ukljucena,ali tockovi prednjeg mosta ne mrdaju ni usima,nema nikakvog zvuka da nesto krci ili slicno,bar koliko sam slusao iz kabine sa otvorenim desnim vratima ....Kontam posto ne radi ni jedan tocak na prednjem mostu,da bi mozda mogao biti problem tu gde ulazi kardan,diferencijal ili kako se to zove tacno ?.Sad nemam vremena da to cackam,provericu na cepove za ispustanje ulja jel ima opiljaka ,ako nema teram tako ,prednja vuca mi treba tek pred zimsko oranje i razrivanje,sad trebam da tanjiram dosta,tu moze proci bez prednje vuce bez problema,nove su gume na traktoru.

Moraces da menjas one lamele u burencetu tu zna biti uglavnom kvar

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ako vrti oba kardana onda je problem u prednjem mostu.
Moze da bude i prednji diferencijal al malo verovatno jer oni kod rusa jako retko crkavaju ,pre će biti problem u jednom od prednjih reduktora,ako se baš ništa ne čuje da lomi i drobi onda obratiti pažnju na vertikalne osovine,hoće da puknu kao staklo u sekundi,ništa se ne čuje a vuče nema.

Napisao sam da vrti kardan,ne koristim automatsku poziciju nikad,za 5-5.5k rs koliko sad ima,nzm jel ikad bila ukljucena automatska pozicija.
@nebojsa100 Mislio sam posto ne vrti oba tocka da je mozda do diferencijala,znaci ako je nesto puklo u jednoj cizmi ,nece da vrti ni drugi tocak ?.Uglavnom extra ....sve jedva cekam jos i na njega da sarafam,di bas sad naslo da se pokvari :LOL:....

Poslednja izmena:
Napisao sam da vrti kardan.
@nebojsa100 Mislio sam posto ne vrti oba tocka da je mozda do diferencijala,znaci ako je nesto puklo u jednoj cizmi ,nece da vrti ni drugi tocak ?.Uglavnom extra ....sve jedva cekam jos i na njega da sarafam,di bas sad naslo da se pokvari :LOL:....
Bas tako ako je nesto puklo u jednoj strani vrtece uvek tu gde je polomljeno tj gde mu je manji otpor u odnosu na onaj tocak koji je ispravan o treba da to prenese na podlogu.

Znaci on nema tu automatsku blokadu ,zar ne bi trebalo da ukljuci drugi tocak bas ako jedan vrti brzo ?.

Pitam jer sam se zbunio malo,znam da vuku oba tocka cesto,sad kako se to zove,samoblokada ili nesto drugo nije bitno ...
Nije nista cackano oko prednjeg mosta,sve je fabricki,dobio novo ulje na oko 3k rs i od tada nista vise,sem malo oko onog gornjeg poklopca cizama,prednji most je suv skroz,ne gubi ulje nigde.Lamele u medju osloncu kardana nisam dotezao,znaci tu sigurno nije bilo preopterecenja u prednjoj vuci,a one rade,nisu zapekle to znam.Radi i to kako kazes samoblokiranje tockova,sad u suncokretu pred kraj zetve sam se zaglavio u hangaru i oba prednja tocka su vukla.

Nazad
Vrh