sinisa1979
Član
Ili 1025.3?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo da javim da sam napravio ovo, nisam video da su mi se spojile dve plocice, pa me bunilo nisu na par a treba da bude jednakoMoze li neko da mi objasni kako se postavljaju korekcione plocice kad se skine ono kuciste kocnice? Kako da odredim koliko gde da stavim? Imam 4 od 0.5 i 3 od 0.2 skidao sam samo jednu stranu kuciste kocnica drugu stranu nisam skidao
To nije bio nikakav problem tj jeste problem al je rešenje bilo jako prosto.
Na 892 obavezno hladnjak njegov originalni,propeler sa 11 pera i termostat na 70 stepeni,naravno ispravan motor i nema šanse da se greje pa sve i da hoces da ga pregrejes.
Jel moguće Nebojša da je to tako loše uradjeno,evo na primer prijatelj je pre nekoliko meseci kupio nov 1025 i na prvom servisu iz agropanonke su mu stavljali ventilator od 11 pera.To nije bio nikakav problem tj jeste problem al je rešenje bilo jako prosto.
Na 892 obavezno hladnjak njegov originalni,propeler sa 11 pera i termostat na 70 stepeni,naravno ispravan motor i nema šanse da se greje pa sve i da hoces da ga pregrejes.
Trenutno bar jedno stotinak komada 892 imam na redovnom održavanju i ni jedan koji ima ono što sam naveo nema problem sa bilo kakvim pregrevanjem al da se ne ubedjujemo bez veze,bitno je da problem resen.Ako se ne varam orginalni je isti kao na 82-ci on ima "rashladnu moć" 37 kw i protok 110 l, a ovaj što sam ja ugradio od 1221 sa 4 reda saća ima 50 kw i 210 l. (5 redi saća ima 64 kw). To su podatci za Irenburg bakrene hladnjake. Tu razliku 11 pera i termostat na 70 ne može nadoknadit. I sa 11 pera je veliki problem ispirivanje hladnjaka jer nema prostora od pera. Dakle isti hladnjak ima 82 ks i 90 ks tj. u mom slučaju cca 100 ks. E pa neće moći i stvarno nije moglo. Moj MTZ-892 (i 952) nije ni prvi ni jedini koji se redovno grije, a pogotovo u ovakvim sve toplijim uvjetima rada. Motor je zdrav, ima snage i vuče odlično (barem ja tako mislim na osnovu mog nekakvog iskustva sa rusevima).
@grabik: Kupnja takvog hladnjaka planirana je dosta dugo, a kupljen je slučajno u Gibnju jer su imali jedan krivo naručeni taman kad sam ja pitao jel imaju takav hladnjak. Htio sam uživo vidjet jel ima razlike između orginala i ovog od 1221 bez obzira što po podatcima sa neta nije bilo (značajnije) razlike.
Nema tu loše ili dobro napravljeno,jednostavno taj sistem hlađenja je na maksimumu u našim uslovima od preko 40 stepeni i to je to,zato .3 modeli imaju veći hladnjak.Jel moguće Nebojša da je to tako loše uradjeno,evo na primer prijatelj je pre nekoliko meseci kupio nov 1025 i na prvom servisu iz agropanonke su mu stavljali ventilator od 11 pera.
Meni to nije normalno.Fabrika izgleda pravi samo za sibirske uslove,kod nas više ništa ne možeš raditi a da nije napolju 30 stepeni,osim nekog zimskog oranja.
Znači do 90 teraš bez problema?Kod mene je obican fabricki ventilator na 1025,cim pocne da prelazi 90 hladnjak je zapusen spolja...iz kabine izvucem pistolj,izduvam i teraj dalje.
Koji traktor je u pitanju?Kupljen ventilator sa 11 pera pa videcemo kako se ponasa na ovim vrelinama
Fabrički dolazi sa termostatom na 87 stepeni,oko 90 mu dodje radna temperatura.Znači do 90 teraš bez problema?
Ja imam trip već kad predje 80.
Koji god da je od manjih rusa u pitanju kao što sam napisao ako je sve ispravno onda 70 stepeni termostat,11 pera i ne bi smeo ni slučajno da pravi problem,ako se i tad pregreva onda ima neki problem.Kupljen ventilator sa 11 pera pa videcemo kako se ponasa na ovim vrelinama
Obicna 105-icaKoji traktor je u pitanju?
Ne pregreva se ali ode do crvenog polja ali samo u podne rano ujutru je sve u granicama.Da budemo iskreni ni vozacu ne prijaKoji god da je od manjih rusa u pitanju kao što sam napisao ako je sve ispravno onda 70 stepeni termostat,11 pera i ne bi smeo ni slučajno da pravi problem,ako se i tad pregreva onda ima neki problem.
Ma gde prija, nervira me samo tako,ne dodje baš do crvenog,motor uradjen i glava naravno,pumpa i nove dizne,ne dimi,pun snage,štekće ko sat,prvi put od kad radim imam traktor da bukvalno ni kap ali bukvalno ni kap ulja ili vode da moram da dolivam(obično je bilo bar malo ulja svaki bar tri dana oranja 3-4 deci ili vode pomalo ponekad) ovaj je orao i tanjirao i ništa celu jesen nisam dosuo do menjanja,ni antifriz ni ulje.Ne pregreva se ali ode do crvenog polja ali samo u podne rano ujutru je sve u granicama.Da budemo iskreni ni vozacu ne prija