MTZ Belarus

Bolje opran kao ovaj sa slike, nego umazan do "ušiju"...
I da hoćeš ne može da zarđa koliko slojeva masti zna da bude...😃
Ovako, imaš makar uvid da li je negde pucao blok, ili kakav drugi " defekt", a kada je mastan, ne moš' ni utvrditi koji je neki deo, a ne da li je ispravan ili ne..😂
Zet kada je kupio traktor, i to IMT 549 "novi tip", bio je ceo umazan višeslojnim i višegodišnjim "namazom" ko da je " Rus" , Bože me sačuvaj, 😂, oprali ga "čestito" posle par sedmica, uz korišćenje sredstva za odmašćivanje, kad ono, pokazalo se, pucao blok i krpljen , pa zamazano nekom crnom farbom, da se ne primeti, a preko slojevi masti i prašine, to je bio prvi defekt što videsmo posle pranja, uz gomilu nedostataka i problema što je otkrilo jedno "obično" , a relativno temeljno pranje...
Siguran sam, a i sam je priznao, da se ne bi odlučio na kupovinu da je tu činjenicu znao...
Kad ga oprali ono nije 549 nego 558 :haha:

Jel dovoljno da se skine tapacinrung ili mora još nešto da se skine? Koliko je komplikovana zamena, pretpostavljam da imaju unutra gumice?

Pa ako imas neki alat da iscupas stari lezaj ,ne mora.A meni ovako nekako deluje lakse,pod uslovom da se lupanjem osovine da izadje ne osteti nesto.

Današnja zajebancija.
Crkne lezaj od 1000 din i zeza kvacilo,aj što zeza kvacilo nego što meni pokida živce dok ga rastavim.
Lepo izgnjavio spojnicku da lamele ne mogu da se skinu i ne možeš da razdvojis traktor.
97fd81debdc4e68e2327f1115e3b1155.jpg
85a207e988cb386b8601cdb023c8345d.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Preslikano bilo kod mene,1100 sati imao traktor.lezaj na spojnickoj neki roltom bio-em metalna zastita,em kvalitet ocajan.tu mora i spojnicka nova,ta je dobro zajedena.

Na novijim traktorima moze da se izvuce bez problema i da se zameni spoljni lezaj,na starim 82 ne moze da se izvuce cela poluosovina napolje al moze opet dovoljno za zamenu spoljnjeg lezaja,unutrašnji kad se menja mora da se rasklapa zadnji deo,nema sta da se ošteti samo pri sklapanju moze da zeza malo vraćanje tj da se pogodi unutrašnji lezaj.
Moj savet je da ako su spoljni lezajevi loši prezalite pare i zamenite sva četiri jer ako su jedni loši ni drugi nisu mnogo bolji.

Nazad
Vrh