MTZ Belarus

@nebojsa100 Sto je moralo na sred ulice,nesto blokiralo pa ne moze da se pomeri ?.
Ništa nije blokiralo,mogao je traktor da se kreće nego je pretpostavka bila da je manjac crkao a nigde u celom selu nismo mogli da nadjemo toliku površinu ravnog betona da možemo da razvucemo rusa pa je na kraju moralo na sred ulice.
Ispostavilo se na kraju da je dif. stradao.

Kaže covek da ga niko dirati nece i stvarno svaki komšija koji je stao nije bukvalno reč rekao što rasturamo na sred ulice,za mene neverovatno,u mom selu bi bar sa dvojicom morao da se potuce.
Ima betona al problem je što nema 10 kvadrata ravnog betona,brdovit predeo,selo Slatina kod Bora.

Ala si ga razbuco ko bugarsku skupštinu,.😀Inače sve pohvale za meštane i poštenje što je danas prava retkost.
Malo da mu osvežimo pluća
20240615-200516.jpg

@ratatatui Jel si probao ,tj radio sa njim ?.Jel nece da puca cev posto kabina zivi na amortizerima malo ?.Ja kod mene imam rebrastu gumenu cev od 30-ak cm,nisam smeo bez nje da to montiram ,tacno se vidi iz kabine kad radim sa traktorom da se dosta pomera na njoj,tj tu ''zivi'' ,ne ostecuje plasticne cevi.

Nisam još radio sa njim danas sam je stavio.Video sam da si stavio rebrastu gumenu cev al mene mrzelo da idem da je tražim ali svakako ta tvoja izvedba je bolja.Ako bude problema tog tipa biće stavljena.

A kad vidim da je pregletovan crvenim silikonom digne mi se kosa na glavi,pa majku mu jel toliko teško kupiti crni silikon i koristiti ga u normalnoj količini pa da izgleda kao da je majstor radio a ne deca na opšte tehničkom,jeste glupost al meni neverovatno ide na živce.

Vidi, ako je majstor-majstor, onda će spakovati silikon (i mnoooogo čega drugog) da se ne vidi uopšte. A što se tiče količine silikona, koliko znam čovek je pazio da silikon ne uđe u motor pa ga je nanosio više ka spoljnoj strani ventil dekne pa deluje da je preterano sa istim. Koliko znam, nije. Što je i najbitnije, da višak ne završi u motoru. Jedino je pogrešio što nije uklonio taj višak silikona nego ga razmazao. Naježim se i ja kad vidim ali ne crveni nego onaj transparentni silikon za keramiku i sl. To mi dovoljno govori kako neko održava mašinu kad nije u stanju da kupi termo silikon za motore.
Inače ono što se ne vidi na ovom traktoru i teško da će neko verovati je da su ležajevi na zadnjim poluosovinama stavljeni SKF ili Timken, da je kvačilo komplet novo i podešeno da odvaja kako Bog zapoveda (bolje nego fabrički), da je odrađen servis klime i zamenjen onaj handrak isušivač-presostat ili kako se već zove, nove zadnje gume (ajd to se vidi)..... Jednom rečju traktor je vrlo dobro održavan a nije ishajčen.

Kako se pravilno nanosi silikon na dihtunge? Ovde jedan majstor silikon razmazuje prstima po dihtungu ili spojnim površinama i to bude tanak sloj, a drugi opet tvrdi da treba pištoljom naneti traku silikona koja se onda sama raširi (rasporedi) pritezanjem...

masnim majstorskim rukama bude tu još koječega lepog na tim prstima .čisto sumnjam da je takva pedanterija da ih je detaljno izribo pre tog razmazivanja ,jedino ako gazda ima nadzor nad celim poslom u suprotnom razmazuj maži stavljaj steži i završavaj da se stroj stavlja u pogon

Vidi, ako je majstor-majstor, onda će spakovati silikon (i mnoooogo čega drugog) da se ne vidi uopšte. A što se tiče količine silikona, koliko znam čovek je pazio da silikon ne uđe u motor pa ga je nanosio više ka spoljnoj strani ventil dekne pa deluje da je preterano sa istim. Koliko znam, nije. Što je i najbitnije, da višak ne završi u motoru. Jedino je pogrešio što nije uklonio taj višak silikona nego ga razmazao. Naježim se i ja kad vidim ali ne crveni nego onaj transparentni silikon za keramiku i sl. To mi dovoljno govori kako neko održava mašinu kad nije u stanju da kupi termo silikon za motore.
Inače ono što se ne vidi na ovom traktoru i teško da će neko verovati je da su ležajevi na zadnjim poluosovinama stavljeni SKF ili Timken, da je kvačilo komplet novo i podešeno da odvaja kako Bog zapoveda (bolje nego fabrički), da je odrađen servis klime i zamenjen onaj handrak isušivač-presostat ili kako se već zove, nove zadnje gume (ajd to se vidi)..... Jednom rečju traktor je vrlo dobro održavan a nije ishajčen.
Kad je baš gornji dekli ventila na rusu u pitanju moze bez problema i bez grama bilo kakvog silikona jer je količina ulja zanemarljiva,naravno podrazumeva se da površina bude perfektno očišćena od prošlog dihtunga.
Da me neko pogrešno ne shvati ne poznajem traktor i nije mi bila namera da pljujem mašinu jer je mozda u odlicnom stanju ili majstora koji ga je radio al mi zaista idu tako neke gluposti na živce,kao i ona rečenica RUS JE TO.
I da,što se ležajeva tice to što su timken ili snr nažalost ne mora nužno da bude dobra stvar,svaka cast vlasniku što je kupio i platio ozbiljne lezajeve al tu nešto drugo igra bitnu ulogu a ne ime,jos ako su ga ubedili kao što obično ubede vlasnike da kupe c3 lezajeve jer su za veće opterećenje onda vrlo brzo bude žurka.
Da naglasim opet da me neko pogresno ne shvati ne pljujem ovaj traktor sa oglasa već pišem onako uopšteno,jbg odmaram malo pa mi dosadno 😀.

@dukej, nije bitno da li će prstima razmazati silikon po površini ili pištoljem, bitno je da radi radnju a da ne završi u motoru.
@ratatatui, da , Možda i nije pedanterija. U traktor koji do juče nije mislio prodavati, je stavio Varta akumulatore, ugradio klimu, stavio zadnje nove gume..... Tastovu 560-ku kao i svu svoju mehanizaciju (koju je digao iz mrtvih) je pretresao uzduž i popreko i umesto sintetikom ofarbao sa akrilnom bojom i nakon 10 godina kada je prodavao, kupac mu nije verovao da nije friško farban traktor.
@nebojsa100, čovek je mehaničar po struci ujedno i poljoprivrednik i ceo život tera rusa tako da vrlo dobro zna za broj kugli u ležajevima. Nije on od onih što kažu rus je to.
Ne bi ovaj traktor bio na prodaju da nema problema sa ljudstvom. Otac mu je davno umro, brat se razboleo, deca mala.... Jedino mu još tast pomaže ali i on je 65-70godina.... Uzeo je većeg rusa da brže uradi, a i da iskoristi priliku tj onaj subvencionisani kredit dok još može da ga dobije jer ne plaća PIO.

Nazad
Vrh