MTZ Belarus

Pa onda vidi sve u vezi goriva, da li uopšte stiže gorivo da boš pumpe. Takođe pogledaj kako stoji polugica za gašenje na boš pumpi ako imaš pumpu sa dve polugice. Hoće nekad da pukne opruga koja vraća polugicu za gašenje i polugica ostane u položaju za gašenje i ne možeš upaliti traktor. Ja sam imao taj slučaj zimus dok sam orao, moja pumpa nije valjala i majstor mi nabudži pumpu od MTZ1025 kojoj je bila pukla pomenuta opruga. Morao sam svaki put nakon gašenja da ručno vratim polugicu nazad kako bi sledeći put mogao da upalim traktor. Naravno da sam x puta zaboravio to da uradim, i onda kad počnem da verglama traktor ne pali i tek onda se setim šta je u pitanju.

Zvao sam servisera nije u mogucnosti sad doci. Pa reko da pitam mozda ko zna. Da ne ostavljam traktor u njivi.

Zvao sam servisera nije u mogucnosti sad doci. Pa reko da pitam mozda ko zna. Da ne ostavljam traktor u njivi.
Prvo probaj te da izluftirate samu pumpu,da vidite dal u njoj ima nafte ili nema,ako nema potražite zašto je nema,ako je puna nafte onda par puta naglo cimnite tu polugicu za gašenje napred nazad a možete i nekim malim kljucicem da je kucnete po osovini(ne jako),hoće nekad poluga da se vrati a letva da ostane zaglavljena.

Kad hocu da napumpam i kad povlacim gore izlazi gorivo uz klip. I ide tvrdo prema dole. Meni po simptomima lici da je problem u gasnici. Jer pet minuta ranije sasvim normalno je upalio.

Kao što sam napisao,odvrnete u gornjem levom ćošku srafic 14mm i proverite dal u pumpi ima goriva.
Polugicu prodrmajte slobodno što jače možete napred nazad i slobodno je iskuckaj te nekim kljucicem manjim po osovinici pa probaj da upalite ali ako posle par sekundi nema dima na auspuhu ne mucite motor bez veze jer neće upaliti samo ćete izverglati akumulatore.

Popusti neku cev visokog pritiska od dizne (može na pumpi ili na dizni. gde ti lakše) i zaverglaj. Ako pumpa visokog pritiska brizga (mora odsečno da brizga. ako je kilavo nije dobro) gorivo, traži kvar negde dalje. Ako ne brizga uopšte onda je u pumpi problem, tačnije u polugi gašenja.
Probaj pa se javi.

Jbg DAREE daleko si da ga cerupamo nocas
Salim se ja naravno
Odvuci ga kuci drugim traktorom

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Na selo se nikad obazirao nisam nekako ne dotakne me
A sta ce dokonjaci uvek ce reci nesto, ako nista odaklen mu?
Svoj posao i napred, nazad nema!!!!

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Vuci ga kući pa resavaj polako. Desi se da se nekad nešto zaglavi u pumpi,svašta se kod rusa zna desiti. Imao sam slučaj kada sam dva puta dnevno u brazdi skidao pumpu sa traktora jer je zaglavila ili otišla u neke lude visoke obrtaje. Trči,davi,gasi, da se ne razleti motor. Na kraju je razlog bilo motorno ulje zbog kojeg elementi nisu imali dobro podmazivanje pa su zaglavljivali. Svašta čovek iskusi u životu.

Uuuu 45rs pa to je nov traktor. Onda ti je zaglavila letva u pumpi 100%. Bilo i kod nas u selu dva slučaja. Jedan je nabio obrtaje i zbacio auspuh sa grane a drugi je razbio motor.
Dare, poslušaj Spajkija i sutra lagano u popravku. Savet: Kod prvog paljenja posle popravke za svaki slučaj budi spreman da ugušiš motor na cevi usisnog filtera.

Nazad
Vrh