MTZ Belarus

Daleko od toga da ja kažem da lazes nego mi prosto zvučalo malo jer kao što sam rekao svi ovi sto ja sarađujem sa njima bi mi se smejali.
Sto bi rekao jedan moj poznanik sad samo pun gas i polako .
Знаш како, свако цига има свог коња...
Ми смо за њих добили препоруку од другара коме су радили мотор на багеру, и који је изузетно задовољан њиховом услугом.
Притом о цени нисмо дискутовали, него смо рекли да ураде ваљано па колико год изашло, а кад су испоставили рачун, толико је.
Притом свакако смо прошли јефтиније за руке мајстора, а и свакако буразер се разуме у механику, а и није му први пут да скида мотор.

Знаш како, свако цига има свог коња...
Ми смо за њих добили препоруку од другара коме су радили мотор на багеру, и који је изузетно задовољан њиховом услугом.
Притом о цени нисмо дискутовали, него смо рекли да ураде ваљано па колико год изашло, а кад су испоставили рачун, толико је.
Притом свакако смо прошли јефтиније за руке мајстора, а и свакако буразер се разуме у механику, а и није му први пут да скида мотор.
Sto se tice cene kod njih prošli ste odlično,a i sto bi plaćali nekome nesto sto znate i sami da odradite.

@Shale Kako radi traktor posle remonta boš pumpe? Mislim je l' ima lep zvuk, miran i ravnomeran rad? Jedan naš čovek je isto nosio pumpu u Đurđevo, isto rus 105 konja, traktor malo čekića nakon remonta.

@Shale Kako radi traktor posle remonta boš pumpe? Mislim je l' ima lep zvuk, miran i ravnomeran rad? Jedan naš čovek je isto nosio pumpu u Đurđevo, isto rus 105 konja, traktor malo čekića nakon remonta.
Лепо ради и има равномеран звук, додуше нисмо га још возили, само је удаљен и радио је једно 15 20 минута у месту

Овде ко је год радио пумпу високог притиска тражио је да иде у више обртаје и да има снаге. Наравно ништа друго се не дира.

Sto se tice cene kod njih prošli ste odlično,a i sto bi plaćali nekome nesto sto znate i sami da odradite.
Koliko se napladjuje obrada motora ako ti skineš sve. Mislim i uostalom šta se radi? Glava ... šta još? Da je puklo kućište išlo bi novo.
Očigledo radilicu su radili. Šta još može? Klipovi i cilindri, ne znam jel su Šaletu radili to.

Koliko se napladjuje obrada motora ako ti skineš sve. Mislim i uostalom šta se radi? Glava ... šta još? Da je puklo kućište išlo bi novo.
Očigledo radilicu su radili. Šta još može? Klipovi i cilindri, ne znam jel su Šaletu radili to.
Kod rusa se obično radi
Obrada radilice
Menjaju se caure na malim pesnicama
Sređuje se komplet glava
Po potrebi se ravna blok,trnuje blok,upuštaju se hilzne na meru.
Za rusovu radilicu mi uzmu od 10000 pa do 100e,zavisi kako ko.
Glava bude od 170,180 pa do 270,280 zavisi kako kod koga i sta se radi na njoj sve.
Male pesnice idu oko 20e po komadu.
Trnovanje oko 100e opet zavisi i kako kod koga.
Ravnanje bloka i upuštanje hilzni ne znam napamet.

Šta rade ljudi tim traktorima kada mora da se trnuje blok?
Obavezna mera ili mašinska radionica radi da bi više naplatila?

Пукне радилица или отпадне и мора блок под обавезно на трновање

Imali smo slučaj gde je pukla radilica pa onda gde je motor zaribao toliko da se iskrivila radilica...ni jedan od tih blokova nije morao da se trnuje pa zbog toga pitam, čisto informativno.

Kod takvih kvarova tj lomova motora trgovanje bloka je pod tačkom obaveznom,tak kad ga ubace u mašinu i počne da ga skida vidiš koliko je to pobeglo i krivo.

Небојша зна и не пише безвезе кад каже под обавезно ,ако се посао ради одговорно и како треба. Добро сам запамтио шта су ми причали неки стари искусни механичари

Трновање што каже Небојша није обавезно, осим када се десе ломови радилице и заваривање лежајева. Иначе код линијских шестака мотора је ипак пожељно одрадити трновање било или не било неких већих оштећења ако је дошло до прегрејавања мотора.

Ja kod cubija za 558 komplet polusklop njihovi delovi(klipovi,hulzne lezajevi...) masinska obrada bloka i glave i trnovanje bloka , izaslo sve ukupno 570e.

Zato sad kad gledam ove cifre mi deluje ne normalno.

Trnovanje sam placao cini mi se 50e , sta na glavi ima da radi za 280e?
Pa toliko sam placao komplet remont glave sa ventilima vodjicama ravnanjrm i hidro testom za glavu sa 16 ventila a ne rusovu igracku.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Mislim da bi se kod mene kao što sam već pisao dobro ismejali na te cene.
Pa Cubi je pre desetak dana drugaru tražio 400e za "lasersko" trnovanje bloka na nekom BMW 2.0 dizel motoru,da ne bude rekla kazala ja slušao preko telefona kad mu je rekao.
Što se ruske glave tice hidro test,ravnanje,vodjice,ventili,gumice lako dohvati 280e.
Pa pre mesec dana sam kod Radosavljevica radio nekom caletovom drugaru s44,izašao je nešto prilično mnogo da ne lupim cifru al sam zapamtio da sam uzeo neki "zajebani"dihtung glave oko 6000 din samo on.

Nazad
Vrh