MTZ Belarus

Nisu zapekli, kad ga dignem na dizalicu okrecem ih rukama.

Posto mi je orbitrol premali (experimentisao nesto i stavio od 80ccm) ,ne znam dali da stavim fabricki 100 ili da idem na veci od 120.

Jel iko ima od 120 na rusu?

Ma ne ide ni ovaj pretesko, ali teze nego sto treba i s obzirom kako ide imt , znaci povucem volan brze on se pod inercijom okrece sam

Fabricki dolaz za pumpu, ona cev...

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Koliko se ja razumem, ako je pumpa sa malim kapacitetom, sa vecim orbitrolim bice jos gore. Sa malim orbitrolim bi trebalo da bude ok ali ce biti vise krugova volana.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Okreces lako kad je na dizalici ali kad legne teret druga prica,dali ima neke aksijalne lezaje i kapacitet orbitola nema veze sa tezinom motanja vec samo sa time koliko ulja propusti za jedan krug volana

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Kod mene je isti slučaj ,a imam i prednji utovarivač što dodatno otežava i promijenio sam i pumpu sve tri vrste (10,14,16)i orbitrol originalni danfos 100 stavio 160 i novi klip i na kraju opet isto ,da bi neki dan skonto da je kod kolege na 820 i kod drugog na 952 deblja dolazna cijev e to još planiram probat promijeniti.Imam i zetora 5320 i na njemu je duplo deblja cijev do pumpe nego na mtz

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

Nikad nisam skontao od čega zavisi lakoća i preciznost volana... Na vladimircu imam mali orbitrol priključen na njegovu pumpu koja je ista kao na 82 za volan.. I radi odlično, taman kako treba.. Na ursus iman neki veliko orbitrol rekao bih 120 ili čak 160ccm koji se napaja sa pumpom od micubisija preko kaisa.. I to sve ide nenormalno lako, ko na prazno da ga okrećeš.
Dok na Rusu imam sve delove od ukrainaca i sve to radi ne ujednačeno i ne precizno ko da imam onaj stub samo što je lakše za ruke.. U 9toj ga vatam po putu, vuče u desnu stranu.

Prva je na 820 druga na zetoru
36bb2e50dff11a9865902fb50db38804.jpg
d78a04ea459d05ec0f6a91fbd833a11a.jpg

Koliko je cev debela,sigurno bar 1.5mm,znaci oko 14mm na rusu debljina ,na Zetor oko 25...Vise je bolje,manje sigurno ne.Dobro je sto nema kavitacije kod rusa ....

Poslednja izmena:
Zna se nš10-14,3l
Nš14-20l
Nš16-23l
Kod npr Nš14 je zapremina po obrtaju u cm kubnim( iliti mililitar). Znaci 14 cm3 po obrtaju. Odatle je matematika jednostavna, pumpa obicno kod vecine traktora (mada ne mora da znaci!!) ima pogon 1:1 od motora, 2000 rpm x 14cm3 = 28 000 cm3, a posto je 1l = 1000cm3 onda je to 28 lit/h. Ista matematika vazi i kod Nš10,Nš16...
Mada problem teskog volana je u pritisku, ne u protoku. Znaci ako je pumpa premalog protoka onda ce volan ici lako kad ga okreces sporo, a kad probas malo brze onda ce postati tezi. I kad das gas sa lera onda ce i brze moci da se okrece volan lako

Ovi podatci o litraži su sa kutije od pumpe a imate i na stranici hydrosile.
Kod mene i jesu takvi simptomi kad okrećem polako ide a brže ne,a kad sam gas onda ide lako

Nazad
Vrh