MTZ Belarus

Рађене су и пумпа и дизне, овај пут је радио Рамач из Ђурђева.
Добру је он сатницу направио ако до сада није рађен мотор.Вероватно је некад негде добро прегрејан и од тада сви проблеми даље кренули

Opet ja i servo volan na rusu

dali je moguce da je ruska pumpa toliko losa ili mali protok ima kad tako da kazem teze ide volan?
Teze nego na imt-u 3x (na imt-u ide nenormalno lako)

Bukvalno sam skinuo orbitrol sa rusa i klip sa prolaznom klipnjacom i montitao na 549 , to je bolesno kako lako ide.

Jedina razlika u celom sistemu je pumpa.

Dve nove pumpe kupio ,jednu vecu i jednu manju , ide to relativno lako ali daleko daleko od imt-a.

I cudno mi na rusovoj pumpu da je ista rupa i za ulaz i izlaz, zar ulaz ne bi trebao biti siri?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Na 82 smo stavili veliku pumpu sa 105...do tada orbitrol nije lepo radio,tj kocio je.sada se mota jednim prstom...ali na trzistu ima toliko losih pumpi da smo pre ove sto je na traktoru menjali dve...jedna je penusala ulje,dok je druga pukla cim je traktor upaljen prvi put.kako naletis.

Ako nije tajna, koliko je koštala generalna? Jeste li radili i turbinu?
Није тајна, 135 000 динара склопови, 300 евра пумпа и дизне, и 755 евра машинска радионица за комплетно склапање и обраду мотора....

Турбина је купљена нова јесенас, и коштала је 40000 динара, нова у Ап.

Добру је он сатницу направио ако до сада није рађен мотор.Вероватно је некад негде добро прегрејан и од тада сви проблеми даље кренули
И код нас је био прегрејан,а и био је напакован за продају, међутим, служио нас је 3 године, и ми амо генерално задовољни са трактором.

Назнам ни сам шта би рекао, овај пут смо инсистирали да машинска радионоца однесе и одаради све, да не би имали проблема ка са једним дотичним бишистом из Нс, е сад оно што ау они нама рекли да је пумпа превише била "одврнута", тј много је горива давала, додуше, трактор нам стварно јесте трошио много.
Како ћемо са овима проћи, видећемо, ал лако је упалио.

2 -2,5 таузенке за моторче све са пумпом и дизнама па то је сасвим прихватљиво за тракторче од 100 кс.Штајер од тисућу љета у селу раћен 90 кс 6 лепих хиљадарки генерaлка мотора са другом половном радилицом јер је нова пола од укупне цифре дизне и пумпа

Poslednja izmena:
2 -2,5 таузенке за моторче све са пумпом и дизнама па то је сасвим прихватљиво за тракторче од 100 кс.Штајер од тисућу љета у селу раћен 90 кс 6 лепих хиљадарки генерaлка мотора са другом половном радилицом јер је нова пола од укупне цифре дизне и пумпа
По речима мајстора, мотор је био диран, ал је био на Н1 радилица,сад је на Н2.
Он каже да још може Р1 и Р2, тј још 2 пута да се обрађује...

Шта знам, није ми много изашло, мислио сам да ће бити више. Додуше пумпа и дизне су толико изашђр, зато што су и дизне рађене јесенас, и коштале су 130 еврића, ал су сад све проверене и једна није радила, па је сређена.

Добро је само да радилица није напукла па да мора нова она у неком квалитету би вам била баш велика ставка

Ako sam dobro razumeo kolegu Shaleta 755 evra je izašlo rasturanje,sklapanje motora,obrada radilice,sređivanje klipnjaca i sređivanje glave.
Jeftino mi je jer recimo u Radosavljevicu samo glava izadje skoro 300e kad se radi sve,gde je tu sve ostalo što su ljudi radili.

Ako sam dobro razumeo kolegu Shaleta 755 evra je izašlo rasturanje,sklapanje motora,obrada radilice,sređivanje klipnjaca i sređivanje glave.
Jeftino mi je jer recimo u Radosavljevicu samo glava izadje skoro 300e kad se radi sve,gde je tu sve ostalo što su ljudi radili.
Тако је комплет растурање и склапање мотора је та цена, ми однели мотор, они га урадили и ми га набацили и упалили...

Можда је та цена пошто они имају све своје,не носе ни главу ни радилицунигде на обраду...

Тако је комплет растурање и склапање мотора је та цена, ми однели мотор, они га урадили и ми га набацили и упалили...

Можда је та цена пошто они имају све своје,не носе ни главу ни радилицунигде на обраду...
Pa zato i pitam ako su u tim parama sve to uradili onda mene ozbiljno sisaju sa cenama za obrade,kod mene u okolini bi se smejali u mašinskih radionicama kad bi im rekao da sve to urade za tu cenu.

Pa zato i pitam ako su u tim parama sve to uradili onda mene ozbiljno sisaju sa cenama za obrade,kod mene u okolini bi se smejali u mašinskih radionicama kad bi im rekao da sve to urade za tu cenu.
Ко неверује, могу да му сликам и рачун..
Немам разлога да лажем, а и ми смо хтели да нам један човек све уради, чак су у ту цену су нам вратили и ламелу и корпу на мотор, ми само пошарафали и терај онај крај...😆😆😆

Ко неверује, могу да му сликам и рачун..
Немам разлога да лажем, а и ми смо хтели да нам један човек све уради, чак су у ту цену су нам вратили и ламелу и корпу на мотор, ми само пошарафали и терај онај крај...😆😆😆
Daleko od toga da ja kažem da lazes nego mi prosto zvučalo malo jer kao što sam rekao svi ovi sto ja sarađujem sa njima bi mi se smejali.
Sto bi rekao jedan moj poznanik sad samo pun gas i polako .

Nazad
Vrh