MTZ Belarus

Dobro sto ste sad pisali o tome,sad razmisljam kad sam zadnji put menjao remen pa bolje kad budem isao da uzmem rezervu

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Добар је кајиш ујутру кад стартујем десетак мин не сија и онда почне...
То не значи да је добар него је хладан, па је се материјал понаша према температури (када је хладно, затегне се ремен)...а можда и нешто на ремену омогућава проклизавање ремена...такође када се загреје. Ипак провери стање ремена и ременица, шпанера (ако постоји) и слично.

Dobro sto ste sad pisali o tome,sad razmisljam kad sam zadnji put menjao remen pa bolje kad budem isao da uzmem rezervu

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Купите нови јер увек изда када не треба:) (када сте далеко од куће) или се не види да лампица већ трепери (када се ради дању по сунчаном времену) и да је требало заменити.

Пчеле сам увек возио ноћу и јако добро се види када крене да проклизава и да је требало већ да је замењен – прошле године:).

ПС

Прво искуство по систему „лако ћемо“ сам имао као возач-почетник (а нисам пре тога ни имао дозволу него одмах полагао за Ц категорију). Одем, да учиним другару, у село Мочиоци за неку буковину. Када сам пошао упалила се лампица...али младост лудост, ништа не проверавам...и терај.

Наравно ремен је пукао и возио сам тако без пуњења акумулатора. Да не причам шта је даље било, не би ми веровали...али камин су „пошлепала“ два млада бика да упалим...камион са око 7 тона терета. Иначе покушаји да нешто урадим су трајали од 6 ујутро до 4 поподне...

Зато купите ремење и за резерву јер шта ако се деси да попусти неки ремен који погони уљну пумпу и слично (сво ремење сам имао у резерви у камиону и то двоструко – по један нов и по један полован).

Poslednja izmena:
Ипак не пуни леви акумулатор само 12.2 десни 13.9,осигурачи ок маса очишћена,склопка ради одлично очишћена сређена,каблови клеме све ок,осигурач на оном претварачу код хладњака ок, лампица алтернатора сија...Дали да купујем тај претварач код хладњака или шта још да покушам?
Pretvarač baci i onako su pijani Rusi izmislili taj sistem,ubaci BAP i teraj :D

Kad ste već pomenuli ventilator kaiš... Kupio sam pre neki dan vodenu pumpu za 1025. Na njenoj remenici su kanali za kaiš manji nego što su na mojoj staroj pumpi. Prodavac me ubedjuje da na mom traktoru nešto nije u redu,da je nešto menjano. Ne verujem baš da je menjana remenica i na radilici i na altenatoru. Ali, otkud znam, traktor nisam kupio nov. Da li neko zna tačnu dimenziju kaiša (idu dva komada)?

najlakse nesto baciti i prepravljati,ako alternator salje 14v do pretvaraca a sija crvena i nepuni levi akumulator,onda je do pretvaraca ,treba ga zameniti i kraj price,veoma prosto,u nekom proseku plus minus kako kod koga taj pretvarac izvuce oko 5 godina rada i krepa,stavis novi i vatra

najlakse nesto baciti i prepravljati,ako alternator salje 14v do pretvaraca a sija crvena i nepuni levi akumulator,onda je do pretvaraca ,treba ga zameniti i kraj price,veoma prosto,u nekom proseku plus minus kako kod koga taj pretvarac izvuce oko 5 godina rada i krepa,stavis novi i vatra
Kod mene tako bilo,pa nije bio pretvarac...pisao sam malopre...i da ga ne ureknem od 2009 godine fabricki stoji jos.ali vec par godina mi brljavi u voznji brzinomer...vrv senzori,ali tako ponekad zabrljavi pa proradi...uvek isto.

Мени су рекли најбоље 85-140 само не знам да ли оно иде и у чизме и мост или ту иде сае 90

Пуне оба одлично један 14,2 један 14,5...али и даље сија лампица тачно ће радити сечице🤣
IMG-20230422-071726994-HDR.jpg

Nazad
Vrh