MTZ Belarus

Ja sam skinuo hladnjak, lakse ide. Ne znam, dal moze bez toga. Ovako imas lepo mesta da ocistis blok od ostataka dihtunga. Cini mi se, da srafovi nisu iste duzine. Obrati paznju na to.

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

Kod rusa ispod kabine,cev od hidraulike koja ide od razvodnika(koliko sam gledao) do onog ...necega :LOL:,kako god se to sr... zove,ispred klipa hidraulike,onaj djavo gde ima stelovanje rada hidraulike,silom,pozicijom,whatever ...Uglavnom ta cev i cev koja isto ide tu negde od razvodnika do zadnjeg dela traktora za jedan od 2 izvoda hidraulike za kipovanje prikolica i slicno.Kod mene se te cevi izgleda cesale jedna o drugu,tj dodirivale se na jednom mestu,nemojmo misliti nista seksualno sada ....i danas jedva zavrsim prskanje psenice,pred samu zadnju parcelu dok sam skupljao grane pukne mi ta cev tu ,haos napravi od traktora tu ispod kabine ono je toliko izmasceno od ulja da ako bih bacio sibicu planuo bi kao slama jbt.Nekako sam uspeo promenom prikljucaka nazad za otvaranje krila da zavrsim i zadnju parcelu,ali je dodatno izgubio ulja jer povrat istog iako bez veceg pritiska,je isao kroz puknutu cev ....Pa eto pogledajte i kod vasih rusvajcuga,da nema neke seksualne tenzije izmedju istih cevi na tom mestu,da ne bude posle belaja.

Код мене су црева а не цеви мада и она могу да се оштете.

Da noviji posle valjda 2010-te ,manje vise,imaju creva,mislim da je ipak bolja cev po meni,tu su samo gledali da ustede sto vise sa crevima.Nisam detaljno zagledao bas,mislim da ima tu distancera nekih koji drze te cevi odvojene,verovatno je neki popustio ili sta vec,ne verujem da je tako iz fabrike izasao,inace bi odavno pukla cev....

Тачно ћу да попиздим од лампице алтернатора на 820 пуне се оба аку 13.8-14.2(струја је 24в)Прво паљење чим мотор стартује она се угаси и после неког времена ево је.Склопку сам скидао чистио све је ок што се тиче опруга итд...Не знам шта да радим једино да извадим сијалицу🤣

Тачно ћу да попиздим од лампице алтернатора на 820 пуне се оба аку 13.8-14.2(струја је 24в)Прво паљење чим мотор стартује она се угаси и после неког времена ево је.Склопку сам скидао чистио све је ок што се тиче опруга итд...Не знам шта да радим једино да извадим сија
Jel sija punim sjajom ili slabije?

Danas skinuo cevi,jedva,malo sam ih krivio da bi ih izvukao izmedju kablova,i ostalih cevi ...ako uzmem ponovo cevi moracu skinuti bar jos jednu cev da bih nove montirao,razmisljam mozda da uzmem creva ,puno laksa montaza.
Desna cev je od poluga nazad,ta je bila na minute od pucanja takodje ...
https://postimg.cc/z3DXnJVG][/url]

Ипак не пуни леви акумулатор само 12.2 десни 13.9,осигурачи ок маса очишћена,склопка ради одлично очишћена сређена,каблови клеме све ок,осигурач на оном претварачу код хладњака ок, лампица алтернатора сија...Дали да купујем тај претварач код хладњака или шта још да покушам?

Proveri da li na elektroniku dolazi 14v a iz nje izlazi 28v.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Lijepo sam ti Reko da je prestala kad sam promijenio taj lijevi.isto mi punilo kako treba a sijalica sija.kad sam promjenio više ne sija

Провери те две стопице где се ставља осигурач у претварач да нису оксидирале и мало их стисни са шпиц клештима.

Променио сам и ја места аку ако то мислиш и дан два није сијала и сад опет

Провери те две стопице где се ставља осигурач у претварач да нису оксидирале и мало их стисни са шпиц клештима
Imao isti slucaj skoro...pola instalacije traktora raskacio,vratio-nista menjao nisam...eno radi.

После колико времена се пали лапица? Питам зато што узрок може бити ремен (ако већ ниси проверио стање ремена). Ово што си написао указује да је то можда проблем:
Тачно ћу да попиздим од лампице алтернатора на 820 пуне се оба аку 13.8-14.2(струја је 24в)Прво паљење чим мотор стартује она се угаси и после неког времена ево је.Склопку сам скидао чистио све је ок што се тиче опруга итд...Не знам шта да радим једино да извадим сијалицу🤣

ПС

Некада давно док сам возио „дајца“ (камион), увек сам имао ремење у резерви. Али ми је искусни возач рекао да носим комад смоле (битумен). Ако се деси да проклиза ремен алтернатора и не пуни, наслони се комад смоле на ремен (наравно, пази се да не утрче прсти под ременицу).

То се ради ако не може да се замени ремен (јак пљусак и слично) и послужи.

Nazad
Vrh