MTZ Belarus

A ne mislio sam na ovaj elektricni deo sto je Dukej kupio ,za punjene akumulatora levog i desnog ,koliko sam razumeo.Ja koliko znam to ima samo 1221,ispred hladnjaka onaj deo,ako je to to ....

To mu je pretvatac sa 14v na 28v za punjenje levog akumulatora kod traktora sa paljenjem na 24v. Nalazi se napred u masci pored sirene.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Na 2000 sati nije trebao a ni smeo da se desi ni jedan kvar na toj vuci a ne 4 ili 5 ili koliko već.
Ne mogu da pričam i tvrdim nista ni za tvoj traktor a ni za bilo koji drugi koji nije kod mene na održavanju.
Ja stvarno nisam primetio kao što sam već rekao neke učestale kvarove vezane za taj model.
Na kojoj brzini ozbiljne marke automatski gase prednju vucu?
I kod mene se desilo pro[le godine dva puta da obrija poluosovine a i juče ista priča . Nisam rasturio ali se vidi da otišle i horizontalna i vertikalna osovina . da se dođe kućimora . Sskinem poklopac sa strane izbocim lom iajde polako . Sad posle svega razmišljam da nije došlo do toga da se prednje gume nisu pojele više pa nije usklađena brzina prednje i zadnje vuče . Nisam više pametan ,delovi nisu skupi ali te izda kad se najmanje nadaš . A nikad se ne nadaš da će biti nekog kvara . Gde za dobre delove da nađem jer zadnje što sam kupio se bukvalno učukali kao da ih je udaro neko čekićem na vertikalnoj osovini a horizontalna ima loma .

A ne mislio sam na ovaj elektricni deo sto je Dukej kupio ,za punjene akumulatora levog i desnog ,koliko sam razumeo.Ja koliko znam to ima samo 1221,ispred hladnjaka onaj deo,ako je to to ....
Nisam ja ništa kupio, grunt je kupio :) , ja imam paljenje na 12V i ovaj pretvarač mi ne treba.

Inače, on služi da "izdigne" napajanje da bi mogao da se puni drugi akumulator kod paljenja na 24V.

Minus pol prvog aklumulatora je na masi i na plus polu tog prvog akumulatora je 12V. Taj prvi akumulator puni alternator na kom je 14V u odnosu na masu.
Minus pol drugog akumulatora je spojen na plus pol prvog akumulatora, što praktično znači i da je na plusu od alternatora. Plus pol drugog akumulatora je na 12V višem naponskom nivou od minus pola tog akumulatora, što praktično znači da je on na naponskom nivou od 24-28V u odnosu na masu.

Kako sad napuniti taj drugi akumulator? Reći ćete tako što ćete mu dovesti na njegove polove 14V. Ok, ali gde naći 14V da se dovede na taj drugi akumulator? Iz alternatora ne može jer je on praktično spojen na minus pol tog drugog akumulatora, znači treba naći neki napon koji je viši od napona alternatora za 14V. Drugih izvora napona u traktoru nema. Odakle onda puniti drugi akumulator? E pa taj pretvarač sa gruntove slike je zadužen da napravi 14V viši napon nego onaj koji je na alternatoru i onda se sa njim puni drugi akumulator.

I kod mene se desilo pro[le godine dva puta da obrija poluosovine a i juče ista priča . Nisam rasturio ali se vidi da otišle i horizontalna i vertikalna osovina . da se dođe kućimora . Sskinem poklopac sa strane izbocim lom iajde polako . Sad posle svega razmišljam da nije došlo do toga da se prednje gume nisu pojele više pa nije usklađena brzina prednje i zadnje vuče . Nisam više pametan ,delovi nisu skupi ali te izda kad se najmanje nadaš . A nikad se ne nadaš da će biti nekog kvara . Gde za dobre delove da nađem jer zadnje što sam kupio se bukvalno učukali kao da ih je udaro neko čekićem na vertikalnoj osovini a horizontalna ima loma .
Toliko lomova mora da ima uzrok,ajde prvi put I nekako al jos dva puta ne može.
Ili su delovi loši,lose namontirani ili ima neki uzrok koji niste videli.
Gde ste uzeli osovine i koliko su plaćene,čije su bile,kako su namontirane?

Prvi put uzete u agropanonci i te su terale nekih dve godine , druge uzete negde u Novom Sadu i zamenjene jesenas i sad se ponovo desilo isto . trenutno je na čekanju da se popravljanje

Pitanje za vozače 82ke koje tanjirace kačite za njih i kolika je potrošnja u tanjiranju?

Ja imam utrine sa jacim ramom 2.6 i fali mu snage ako su baterije max ukosene

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Koliko dugo imas tog rusa ?.Ta potrosnja je zato sto ides toliko sporo,ili ti je motor los ili ne znas da ga opteretis dovoljno,to na snimku je presporo.

Koliko se krece hladnjak za 82, i preporuka kod koga uzeti?

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Koliko dugo imas tog rusa ?.Ta potrosnja je zato sto ides toliko sporo,ili ti je motor los ili ne znas da ga opteretis dovoljno,to na snimku je presporo.
Ne može brže kad podignem točkove na tanjirači skroz i kad ukosim ovo mu je puna kapa ide oko nekih 10-15cm dubine. Na snimku je 4 kornjača, posle ugradnje turbine sad ide 5 kornjača, drugi prohod idem na točkovima i 6 kornjača. Kačio je komšija Fenda od 95 konja i nije ni njemu lako da vuče.

To neka teska tanjiraca onda.5 kornjaca je najcesce koriscenja u oranju,pri 1700-1800 obrtaja motora je oko 6.5km/h ,po meni dosta sporo za tanjiranje.Sa podignutim tockovima mislim da mora ici oko 8km/h ,mada ja izbegavam da tanjiram leti u podne,jako je toplo,uvek idem predvece i radim nocu pomalo,lakse je masini puno,a i meni.

Pitanje za korisnike MTZ 820 sa grbavim mostom i orbitrolom: da li vam traktor ima jednak ajnšlag na levu i desnu stranu?

Kod mene je veći ajnšlag kad motam na levu stranu. Npr. kad orem na razor lako smotam da uđem u narednu brazdu, ali kad orem na slog kad pomislim da treba da smotam već je kasno, pa onda mora da radi rikverc i ranije da se mota...

Ja sam mislio da je to nešto kod mene loše namešteno (iako bi trebalo da je sve original fabričko - ne mogu da tvrdim jer nisam prvi vlasnik traktora), ali danas u nekoj priči čujem da je to normalno za rusa i da je tako na svakom rusu.

Nešto nisam baš uveren u tu priču, pa reko' da pitam kolege sa foruma... :ppozdrav:

Код мене је исто лево и десно, додуше 82.1 али то је исто. Ово што објашњаваш сам имао на 578. Лево како тако а десно ужас.

Pogledaj dali je klip na sredini kad ideš pravo... Mislim da mu je hod 21cm.. Na grbavom kad se podešava širina trapa pomeri se i ajnshalg a na RM mislim da je trap fksni pa onda jedino ako je klip pomeren za celu rupu na nosaču mada to bi bila jako velika razlika onda.

Nazad
Vrh