MTZ Belarus

Ljudi hvala vam puno na diskusiji,puno mi znace i vasa misljenja ali ja sam mislio samo da stavim cilindar sa ovih novijih vecih ruskih traktora.Mislim da su oni za nijansu veci.Meni jednostavno samo mazetna probije ili semering,pa mi curi ulje.To se sve desava u radu jer u transportu obavezno spustam onu blokadu sto ima iznad cilindra.Inace najtezi mi je setvospremac,a imam i neki teski plug ross,ali dobro ore.Mozda bih bio na prodaju.ima i ovde na forumu jedan takav cetvorobrazni na prodaju
http://poljoinfo.com/ponuda/plugovi-ross/
A ovo su moje masine

Nisam stručnjak za beloruse, ali koliko znam on ima dovoljno jak hidraulik za sve što mu je potrebno a da može normalno da radi sa tim. Za šta se koristi taj tako pojačan hidrauluk a da se traktor ne človi?

Komšija ima 552 koji nije mogao da podigne dovoljno visoko Gaspardo Magica šestorednu sejalicu. Onda mu je majstor rekao da je pumpa hidraulika na rusu dovoljno jaka i da je samo problem sa klipom, pa je onda međusobno zamenuo klipove na 1025 i 552 i tada je 552 bez problema dizao tu sejalicu. Tad su mislili da je problem u malom klipu ali sad skoro je bio Bubiša kod njega sa svojim starim rusom (isti klip kao i na 552) da mu uparkira sejalicu u šupu sa niskom kapijom i kao od šale je podigao tu sejalicu. Čak je ni za dlaku nije upustio i sa ugašenim traktorom za vreme dok su konzervirali sejalicu. Sad znaju da nije klip mali već verovatno malo propušta, iako sve ostalo od njegovih radila diže bez problema.

mi imamo isti takav spremac za mtz i bez problema ga dize, a pre smo ga vukli i sa imt 565. Po meni samo ti sredi ovu hidrauliku koju on ima bez budzenja i neces imati problema

Ljudi, dal' je neko vadio repu sa rusom?
Onaj ko jeste taj zna šta je ruski hidraulik :D
Na vadilici kada je previše vlažno, na rotorima se navata toliko zemlje da kada je pumpa, razvodnik i klip kako treba zna da diže prednjicu a ne vadilicu, tako da te priče o pojačavanju hidraulike na rusu od 80-90ks su suvišne( izmišljanje vruće vode)
Naj problematičnije su gumice u klipu.
To se lako da rešiti sa ubacivanjem manžetni i pravim izborom plastičnih prstenova unutar cilindra i oko klipnjače da se nebi klipnjača pohabala.
Posle takve prepravke može da procuri samo na iglici koja služi kao graničnik dizanja (ruski klipovi).
Ostalo je :D :D :D

A ja pomislio da već vadiš repu ...... Imaju jaku hidrauliku ali moj neće da digne ništa :udri: ima 600 rč .... još nisam imao vremena da malo pogledam šta mu bi ali ima vremena posle žetve.....

šandor je napisao(la):
A ja pomislio da već vadiš repu ...... Imaju jaku hidrauliku ali moj neće da digne ništa :udri: ima 600 rč .... još nisam imao vremena da malo pogledam šta mu bi ali ima vremena posle žetve.....

Hehe. Nazalost ta slika će mi biti samo uspomena ::lose::

Komšo, moj ima novog 820.. (plastičnog).. i jako ga hidraulik zahebava.. kaze zna dignit pa nece da spusti..nekad nece da digne.. kako kad ali motor.. je. zakon... ide, i ide.. a komšo je zivotinja sto se tice traktora.. ali se sjecam kad je dovezo zakacio sijacicu 4 reda novu oltovu i ide sijat.. nece da spusti i nece onda je servis..dolazio ali bez uspljesno..i nekako spusti i digne par puta, gore i dolje..!!!
Ali, po meni je rus ali 820.2 puno bolja opcija od kineza i casea jx 95, jd 5725..jer nekako snazan je a ove drke..imaju motore kao fergusoni.. :cao: :cao: :ppozdrav: :ppozdrav:

zorancile je napisao(la):
Manji klip je fi100, a veći fi110, tako da i nije neka drastična razlika u podiznoj moći.
bome ne bih se složio sa tobom :nono:
100mm - 7850 mm2 X 150 bara = 11775 kg
110mm - 11304 mm2 X150 bara = 16956 kg ::namigivanje:: razlika ogromna
ovo povećanje od 10mm u prečniku je i više nego dovoljno za većinu stvari

zombi druže nisam rekao da bih te nešto zezao nego si stvarno ''odvalio'' , i još ti je odvala da ako spojiš dva cilindra na dvije komande nećeš izgubiti na brzini ::namigivanje::
malo morgen :zli: protok je protok i nebitno na koliko izvoda spajaš ta dva cilindra
Post je spojen: [time]1278533473[/time]

U pravu si Savoris, prevideo sam da se površina toliko razlikuje, učinilo mi se da je mala razlika.
Da li to znači da će sa onim većim dizati sporije za 44%
11304/7850=1,44

Belorusdzije imam jedan problemcic na traktoru.Nece prikolice da koce iako su boce pod pritiskom.Sta bi mogao biti uzrok?

Ukljucen je kompresor i vazdusna instalacija je pod pritiskom.Kada otkacim crevo sa tratora prikolice zakoce,ali na pedalu ne funkcionise.

Pa vidi na onoj ruici od ventila u kom ti je polozaju na prikolici, a ja bih pitao kako da spustim pritisak sa 8 bara na pet u boci.

Na ostalim traktorima lepo koce,samo na Rusu nece.Kod IMT i IMR se pritisak steluje na onom malom sraficu
(kljuc 8 ) gore gde se crevo za duvanje guma zavija.Zavrtanjem se povecava a odvijanjem smanjuje pritisak.

b_a_t_a je napisao(la):
Belorusdzije imam jedan problemcic na traktoru.Nece prikolice da koce iako su boce pod pritiskom.Sta bi mogao biti uzrok?
Proveri dal' kada stisnes pedalu povlači tj. potiskuje ventil vazdušni. može se podešavati "prazan hod"
Možda je hod prevelik pa ni nestigne da izpusti vazduh iz sistema, a traktor koči.

Nazad
Vrh