MTZ Belarus

Vidite ovaj, jes ga lik sredio :=

Eh da imam ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac::

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/546903
Post je spojen: [time]1278616731[/time]

shema.jpg

Malo me sad zbunio onaj reduktor, tj. ona mala ručica lijevo. Skontao sam da se kod 82 mjenjač prvo ubaci u spore ili brze (to je krajnji polozaj lijevo, naprijed ili nazad). Posle toga, imam 4 spore brzine ili 5 brzih, te spori i brzi rikverc. Ako sam nešto pogrešno skontao, molim nek me neko ispravi, pokušavam da skontam što više o ovim traktorima.

Dalje, skontao sam da se svaka od ovih brzina moze usporiti tj. prepoloviti onom malom ručicom koja se nalazi lijevo od ručice mjenjača. Dakle, idem npr u trećoj, pritisnem kvačilo, potegnem ručicu reduktora i treća je "prepolovljena" tj. još više usporena. Opet, ako nisam dobro skontao, ispravite me.

Dalje, u kojoj se brzini ore, tanjura i rade slični, tezi poslovi? Jel se polovljenje brzina smije koristiti u svakoj brzini ili se neke ne smiju redukovati? Koliko su brze pojedine brzine? Znam da negdje postoji ona šema sa brzinama, ali ne mogu da je nadjem.

Još samo nešto - sve 82-jke koje sam vidio imaju 4 ručice desno na konzoli, sve su za hidrauliku valjda. Kojom od njih se dize hidraulika nazad, a kojom se kipa prikolica?

Ja nabaca baš gomilu pitanja :) . Ajd kad kupim traktor nekad, biće :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

milan_spay je napisao(la):
b_a_t_a je napisao(la):
Belorusdzije imam jedan problemcic na traktoru.Nece prikolice da koce iako su boce pod pritiskom.Sta bi mogao biti uzrok?
Proveri dal' kada stisnes pedalu povlači tj. potiskuje ventil vazdušni. može se podešavati "prazan hod"
Možda je hod prevelik pa ni nestigne da izpusti vazduh iz sistema, a traktor koči.
Pogledacu kako se i gde steluje.Hvala na savetu.

zombie_666 je napisao(la):
Vidite ovaj, jes ga lik sredio :=

Eh da imam ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac::

Post je spojen: [time]среда, 07. јул 2010. 18:18:51 MST[/time]

shema.jpg

Malo me sad zbunio onaj reduktor, tj. ona mala ručica lijevo. Skontao sam da se kod 82 mjenjač prvo ubaci u spore ili brze (to je krajnji polozaj lijevo, naprijed ili nazad). Posle toga, imam 4 spore brzine ili 5 brzih, te spori i brzi rikverc. Ako sam nešto pogrešno skontao, molim nek me neko ispravi, pokušavam da skontam što više o ovim traktorima.

Dalje, skontao sam da se svaka od ovih brzina moze usporiti tj. prepoloviti onom malom ručicom koja se nalazi lijevo od ručice mjenjača. Dakle, idem npr u trećoj, pritisnem kvačilo, potegnem ručicu reduktora i treća je "prepolovljena" tj. još više usporena. Opet, ako nisam dobro skontao, ispravite me.

Dalje, u kojoj se brzini ore, tanjura i rade slični, tezi poslovi? Jel se polovljenje brzina smije koristiti u svakoj brzini ili se neke ne smiju redukovati? Koliko su brze pojedine brzine? Znam da negdje postoji ona šema sa brzinama, ali ne mogu da je nadjem.

Još samo nešto - sve 82-jke koje sam vidio imaju 4 ručice desno na konzoli, sve su za hidrauliku valjda. Kojom od njih se dize hidraulika nazad, a kojom se kipa prikolica?

Ja nabaca baš gomilu pitanja :) . Ajd kad kupim traktor nekad, biće :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
pa i nije nesto lepo sredjen.... vrati se -10,20 stranica i vidi kako je moj komsa iz Basaida sredio 82-ku ... e to je odradjeno momacki ... ::svaka cast::
Post je spojen: [time]петак, 09. јул 2010. 05:45:17 MST[/time]

Post je spojen: [time]среда, 07. јул 2010. 18:18:51 MST[/time]

shema.jpg

pa i nije nesto lepo sredjen.... vrati se -10,20 stranica i vidi kako je moj komsa iz Basaida sredio 82-ku ... e to je odradjeno momacki ... ::svaka cast::
tj na 226 stranu clan @zorancile

Nastavak prepiske sa čestitkama članu Hrnčiar prebačen u Chat.

Ljudi, jel koristi neko MTZ za košenje trave sa rotacionom kosačicom? Imam praistorijsku Fahr kosačicu sa dva diska, teška je oko 500kg pa se moj 539 dobro napati da je odnese u njivu, mada sama koševina i nije neki problem (na ravnom!). Zanima me kako se 82-jka ponaša u koševini, kakav joj je ajnšlag, jel upotrebljiva za košenje uopšte?

Zanima me takodje koja su brzine kod 82-jke priblizno brze kao 1.,2. i 3, brzahodna kod IMT539?

Farmer II je napisao(la):
zombie_666 je napisao(la):
Pazite ovo...pitam se šta nije u redu s ovim traktorom (pored loših guma)...nema teorije da ispravna 82-jka košta ove pare...

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/549383
zasto? Pa 82-ka godišta 82-84 košta malo preko 3000E . Čovek skino cenu da ga proda, verovatno mu do****cio

Uh, meni bi ovakav pasao ko budali šamar. Samo za duboko oranje, tanjiranje/spremanje i kosidbu i ništa više, ostale sitne poslove bi radio 539, koji je ionako zasluzio odmor na gore nabrojanih teških poslova. Ljudi, sledeće godine kupujem traktor, odmah u proljeće (sad nema pare, da imam odmah bi put pod točkove da kupujem ovaj, izašao bi me neke 4000KM on + 2000KM sve 4 nove gume, ulja i filtri i deriiiii) pa očekujem pomoć oko pronalska nekog dobrog primjerka MTZ52 ili 82. Ja sam tako lud za ovim starim grubim mašinama, meni on nikad ne bi doku***o.

gogi666 je napisao(la):
Mi prodajemo 76god. za 2100eura , tu su cene. Mozda malo vise!
Jesi zvao?

Ja sam ti slao mail, ti ono odgovorio da si u Njemačkoj pa da ti zovem starog u Srbiji. Malo sam bolje razmislio, i skonto da nemam potrebe za toliko velikim traktorom. Da je oko 60 KS to bi mi već pasalo.

Bosonoga je napisao(la):
gogi666 je napisao(la):
Mi prodajemo 76god. za 2100eura , tu su cene. Mozda malo vise!
Jesi zvao?

Ja sam ti slao mail, ti ono odgovorio da si u Njemačkoj pa da ti zovem starog u Srbiji. Malo sam bolje razmislio, i skonto da nemam potrebe za toliko velikim traktorom. Da je oko 60 KS to bi mi već pasalo.

Ajd ba, od tih 20KS viška te sigurno neće zaboliti glava. 82-jka i nije tako velika, samo ima ogromne zadnje točkove, a tih par KS više ponekad zaista dobro dodje.

Znači i 20 konja više ako ih nećeš iskoristiti, znači troši ti gorivo bezveze. Moro bih prodavati svoje trenutne prikključke i tražiti veće. A sa traktorom oko 60 ks s prednjom vučom iskoristio bih sve svoje osnovne priključke do maksimuma.

dali je bolje imati 20 konja više i neići punim gasom ili 20konja manje i traktor maksimalno opterečivati u svim operacijama :sta: :sta: :sta: :sta: :sta: :sta: :sta: :sta:

Ej 2000 za rusa je bagatela!
Cale hoce samo da ga se resi jer smo uzeli novi pa da ne stoji bez veze!
Garanujem da moze 30-40% vise da uzore od IMT 560!

pidikanac je napisao(la):
dali je bolje imati 20 konja više i neići punim gasom ili 20konja manje i traktor maksimalno opterečivati u svim operacijama :sta: :sta: :sta: :sta: :sta: :sta: :sta: :sta:

I ja isto mislim. Npr, ja imam IMT 539 i sve moram raditi s njim, al baš sve. Mjerili smo potrošnju prošle godine kad smo orali u ugaru sa Batuja dvobrazdnim plugom na dubini od nekih max 20cm, njiva je sasvim ravna i površina joj je 1.5 hektara, dakle zamalo 3kj (1kj je otprilike 0.5ha čini mi se). Bilo je suho, zemlja je bila malo tvrda al je išlo nekako. 539 je potrošio čitav rezervoar od 35 litara tako da smo jedva otišli kući (sreća pa nije daleko!). Oranje je trajalo čitav boziji dan i otac i ja smo se ispekli zivi na suncu. Kad pomislim koliko bi isto oranje išlo brzo sa plugom od tri brazde s tim da, kao što ti kazeš, 82-jka bi praktično radila to na pola gasa...mozda ja i griješim, ali ako izračunamo potrošnju po jednoj brazdi, mislim da MTZ82 troši manje od IMT539. Učinak je jednostavno veći. Kod mene komšija ima Landinija od 80KS i vuče s njim plug tri brazde (ne znam marku) tako da ore 1m širine (što bi mogao i MTZ82). Ja sa IMT539 orem jedva 40cm širine a o dubini da i ne pričamo. Raspitao sam se kod par ljudi koji imaju 82 i svi rade sa tri brazde. Niko ne kaze da on malo troši, ali je učinak veoma veliki. Do sada sam po pijacama sreo 4 čovjeka koji imaju MTZ82 i neki manji traktor (539, 533, Tafe 42...) i svi govore isto. 82-jka je velika, teška, hoće dobro da popije dizela, ali kad se uposli hoće dobro i da uradi. Svi kazu da to nije traktor za bezze vozikanje već traktor koji treba uposliti. Po mom mišljenju, ako kupim MTZ82, jedino od priključaka što mi treba je plug sa tri brazde (moze se naći za nekih 400 evra ovdje u BiH) i neki spremač od mozda 2.5m (bas sam danas gledao izvanredan spremač od 2.8m za 450 evra). Imam već dva pluga ali oni su mali (dvobrazdi, jedan Batuje a drugi je Osijek) te tanjuraču sa 20 diskova i drljaču od 2.5m, ali sve to je premalo za 82-jku. Nabavka MTZ82+nekih max 1000 evra za dva dobra priključka je, bar po mom mišljenju, dobar potez. Veliki samo da radi teške poslove i nek potroši goriva al znam da bi uradio posao kako treba, a mali 539 za sve ostale lake stvari. Tako se nijedan neće "premoriti".

U pravu si!
U potrosnji goriva nema neke velike razlike, ali u vremenu ohoho!
Evo ti kod mene u paketu: rus (80KS) :nono: :nono:, plug (2 x 35), cetvorokrilna drljaca, setvospremac (2,9) po meri za rusa za 3600 evrica sve zajedno.
Vise ucinka a manje para nema teorije!!!

gogi666 je napisao(la):
U pravu si!
U potrosnji goriva nema neke velike razlike, ali u vremenu ohoho!
Evo ti kod mene u paketu: rus (80KS) :nono: :nono:, plug (2 x 35), cetvorokrilna drljaca, setvospremac (2,9) po meri za rusa za 3600 evrica sve zajedno.
Vise ucinka a manje para nema teorije!!!

Jbga, kad su mi bikovi još mali...čekam da naguraju bar 800kg, pa idu na prodaju, a pare u traktor i priključke :) .

U kojoj brzini inače oreš sa rusom? Mozes li mi uporediti tu brzinu sa nekom od onih na IMT539?

Nazad
Vrh