MTZ Belarus

ok,to kuzim,moze i tu i napred,samo razlika nje u tome sto 52-a ako se ne varam ima blokadu diferencijala mehanicku a 82-a uljnu pa bi trebao pritisak pumpe i njoj i orbitrolu pa m zanima kak su spojeni lajtungi @hrnciar,polako ima vremena,nije da gori

kod mene je mehanička blokada tako da nemam problema
ja mislim da blokadu rješavaju tako što je prebace na zrak kako mi se čini :sta:

el prodaje ko 82.1,820,892,920 ili 952 2000 godiste ili mladje i kako im se krecu cene

cuo sam za zracnu ali sam vidio da moze ostat i uljna,moram prije prikupit informacije i materijal da sam cim prije gotov kad ga rasturim jer mi traktor treba

nnomaad je napisao(la):
el prodaje ko 82.1,820,892,920 ili 952 2000 godiste ili mladje i kako im se krecu cene
Ja sam uzeo 920 u januaru
2004god
2400RS
9300,-Eura u odlicnom stanju

Tako da mislim da bi solidan traktor mogao da nadjes tu ispod moje cene 7000-8000Eura
Post je spojen: [time]1277754419[/time]
2200,- ::novac:: ::novac:: ::novac::

gogi666 je napisao(la):
nnomaad je napisao(la):
Ja sam uzeo 920 u januaru
2004god
2400RS
9300,-Eura u odlicnom stanju

Tako da mislim da bi solidan traktor mogao da nadjes tu ispod moje cene 7000-8000Eura
Post je spojen: [time]1277722019[/time]
2200,- ::novac:: ::novac:: ::novac::

Ajd pošalji koju sliku, ili stavi ovdje. Meni bi taj pasao sa cijenom ko budali šamar!

mtz82 je napisao(la):
ok,to kuzim,moze i tu i napred,samo razlika nje u tome sto 52-a ako se ne varam ima blokadu diferencijala mehanicku a 82-a uljnu pa bi trebao pritisak pumpe i njoj i orbitrolu pa m zanima kak su spojeni lajtungi @hrnciar,polako ima vremena,nije da gori
[/quote
volan kompletan dode novi oko 1000 e ja sam sebi radio stime da imam šperu tamo di je tvornički orbit mi je pod tablom

Zeka je napisao(la):
nsnidza je napisao(la):
Dajte bre kako moze krrrr menjac da bude bolji od sinhrona, jedina mala mana sinhrona je kad kreces iz nule moras malko da sacekas ali krrrrrr ni tu nije nista bolji, sinhro menjac vozis kao auto, a ovo kao da si u nekom ruskom tenku iz 40-tih godina.
jel timas RUSA sa sinhro(920-952-1021-1025. itd neki od tih) ili RUSA sa standardnim menjacem :sta: :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1277715398[/time]
Da sinhro menjac ne valja nebi se proizvodio tu se valjda razumemo.
To bi onda znacilo da nema rasprave koji je bolji!?
Menjac je u odnosu na 820 i 82.1 kao da vozis auto!
A ako neko voli krrr krrr krrrrrrrrr , neka izvoli!
Kad se vec moze birati neodgovorno je ne uzeti 920!
e ovako nije bitno dal on ima 3-5-25-105 brzina :nono: :nono: :nono: bitan je ODNOS i USKLADJENOST tih brzina....da bi taj motor mogao maxxximalno da iskoristi snagu..... alo ljudiiii :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
Svakako da je tako , ali najbolje je dobar broj brzina i uskladjenost i nemas brige ama ni u jednoj operaciji........ :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :bravo: :D

oltovac je napisao(la):
mtz82 je napisao(la):
[/quote
volan kompletan dode novi oko 1000 e ja sam sebi radio stime da imam šperu tamo di je tvornički orbit mi je pod tablom
e to me zanima kako je spojeno s pumpe na orbit i stup

Ja uzeo Lukoil Avangard za MTZ, IMT , Kombajn MF , Kamion , kombi i auto :sta: :sta:
Post je spojen: [time]1277846603[/time]

Ja sam nasao neku zalihu COME u jednoj prodavnici i to sipam u sve trktore i u kombajn i u sve pogotovo u rusa jel sve teze poslove radim sa njim

Ja sam do sad koristio lukoil a sad sam kupio mol da vidim kakvo je to.A inace lukoil je super

savoris je napisao(la):
odnos odnos , nisam probao sinhro ali ja na mojoj 52ki skoro zadovoljan sa 9/2 , kad bi bio 18/4 bi bi presretan jer mi fali 9 kornjača za preuzimanje većeg tereta i neka brzina izmedju 2 i 3 , kako mi neko reče to bi bila 4 kornjača :sta:

ko je navalio na orbitrol , evo gdje sam ga ja uvalio , tu mi bilo najlakše ::namigivanje::
i klip sam slikao ali slika nije ni za k pa nisam okačio
abcd0006mw.jpg

abcd0005u.jpg
kako se slike ubacuju?

Nazad
Vrh