MTZ Belarus

mladenmaso je napisao(la):
Zeka je napisao(la):
diklofen je napisao(la):
Recimo, da se prodaju 82.1 i 920 istog godišta po istoj ceni,koji je bolje uzeti.Naravno da im je stanje skoro isto.
pa valjda 920
a ja mislim... da tako nece da bude... 920 naj maje prodavan mtz traktor ... 82.1 i u zivotu se nikad neces pokajati....Standardni menac i 82 konja ciste sirove ZDREBCOVE :haha: :haha: :haha: snage.... i samo gas... :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
i ja imam 82.1 i nisam se pokajao sto sam ga uzeo ali sam samo izneo svoje misljenje :cao:
Pa snage su im iste koliko ja znam tako da samo je menjac razlicit e sad dal' volis sinhrone ili krr... :ppozdrav: :cao:

IMT-550 je napisao(la):
Zeka je napisao(la):
diklofen je napisao(la):
Recimo, da se prodaju 82.1 i 920 istog godišta po istoj ceni,koji je bolje uzeti.Naravno da im je stanje skoro isto.
pa valjda 920
a ja mislim... da tako nece da bude... 920 naj maje prodavan mtz traktor ... 82.1 i u zivotu se nikad neces pokajati....Standardni menac i 82 konja ciste sirove ZDREBCOVE :haha: :haha: :haha: snage.... i samo gas... :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
i ja imam 82.1 i nisam se pokajao sto sam ga uzeo ali sam samo izneo svoje misljenje :cao:
Pa snage su im iste koliko ja znam tako da samo je menjac razlicit e sad dal' volis sinhrone ili krr... :ppozdrav: :cao:
nema sta da se prica vise.... to je traktor isti kao 82-ka samo sto ima menjac sinhro ... sa 4+R- I spore brze/ -zec-kornjaca brzine od kojih dve nisu sinhro... za koji smo vec na prethodnim stranama pisali....to je menjac kao na 952i mislim da je b_a_t_a rekao da je i kod njega na 1021 takav... dakli ljudi su kazali da mu Fali brzina ... te ovo te ono.... nama se licno na jednom 920 desavalo da izbaciva iz brzina pa smo nesto ojacavali opruge i tu jos nesto... dakle 82.1_820_892 za sve najdobar izbor....

Zeka je napisao(la):
IMT-550 je napisao(la):
Zeka je napisao(la):
diklofen je napisao(la):
pa valjda 920
nema sta da se prica vise.... to je traktor isti kao 82-ka samo sto ima menjac sinhro ... sa 4+R- I spore brze/ -zec-kornjaca brzine od kojih dve nisu sinhro... za koji smo vec na prethodnim stranama pisali....to je menjac kao na 952i mislim da je b_a_t_a rekao da je i kod njega na 1021 takav... dakli ljudi su kazali da mu Fali brzina ... te ovo te ono.... nama se licno na jednom 920 desavalo da izbaciva iz brzina pa smo nesto ojacavali opruge i tu jos nesto... dakle 82.1_820_892 za sve najdobar izbor....
Tako je zeko narocito sto si slozio tekst..... :haha: :haha: :haha: :ppozdrav: :bravo:

Zeka je napisao(la):
Nemoj samo da vas čuju IMT-ejci! Njima je dovoljno i 6+2 a vama nije dosta brzina što rus ima.... :sta:

Ljudi meni je ovo smesno, 15 brzina vam nije dosta?
Ma radili bi svi da mora i sa 6 nikakav problem nebi bio!
Da sinhro menjac ne valja nebi se proizvodio tu se valjda razumemo.
To bi onda znacilo da nema rasprave koji je bolji!?
Menjac je u odnosu na 820 i 82.1 kao da vozis auto!
A ako neko voli krrr krrr krrrrrrrrr , neka izvoli!
Kad se vec moze birati neodgovorno je ne uzeti 920!

Ma vozio sam i jedne idruge . klasican menjac je po meni bolji za transport ,a sinhro se bolje pokazao u njivi mada i jedan i drugi urade posao dobro , ovaj sinhro je za malo mirniju voznju laganu na tenane ,a kalasican je za cepacinu ja licno imam mtz sa klasicnim menjacem jeste da malo krlja ako ga neumirim ali moz ga silovati koliko hoces jest da sam morao remontovati menjac posle 5godina tanjiranja i jedno dve sezone izvlacenja repe po blatu i skoro nikad bez ukljucene prednje vcuce sem po asfaltu ali ide i znam koliko sam ga silio i traktor i menjac e a neznam kako se ponasa sinhro kada ga maksimalno forsiras jedno 5 godina .
Ali zanam da je te iste godine kada sam i ja vukao repu liku na 952 pukao blok menjaca .

Krrr-krrr se nauči kako voziti i toga onda više nema... Nisam rusofil pa nebih da pametujem... Ja mog ursusa nisam znao godinu dana da vozim bez krrr a sad mi kvačilo treba samo da krene traktor iz mesta a dalje sve ide bez kvačila i bez krrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ::namigivanje:: ::super::

Ma vozio sam i jedne idruge . klasican menjac je po meni bolji za transport ,a sinhro se bolje pokazao u njivi mada i jedan i drugi urade posao dobro , ovaj sinhro je za malo mirniju voznju laganu na tenane ,a kalasican je za cepacinu ja licno imam mtz sa klasicnim menjacem jeste da malo krlja ako ga neumirim ali moz ga silovati koliko hoces jest da sam morao remontovati menjac posle 5godina tanjiranja i jedno dve sezone izvlacenja repe po blatu i skoro nikad bez ukljucene prednje vcuce sem po asfaltu ali ide i znam koliko sam ga silio i traktor i menjac e a neznam kako se ponasa sinhro kada ga maksimalno forsiras jedno 5 godina .
Ali zanam da je te iste godine kada sam i ja vukao repu liku na 952 pukao blok menjaca .

Do sada sam imao priliku da vozim mtz sa sinronim menjačem na vrlo kratkoj relaciji i ništa posebno...
Što se tiče običnog menjača ja sam zadovoljan, imao sam rusa starog 20 god. pa 10god. pa posle toga tri nova traktora 82.1 i dve 820-ke i imam samo reči hvale za te menjače :D
Izbor za rad u njivi brate mili koliko želiš...
Naravno uz malo osećaja i sluha sve radi kako treba :D :D :D

mtz82 je napisao(la):
pozdrav ljudi,zamolio bih ako neko ima slike prepravljenog stupa volana na 82-i,da se vidi kud se koji lajtungi spajaju sa orbitrola i dolje na mostu kako se ucvrscuje cilindar,hvala puno
Pozdrav i tebi ja imam prepravljeno na orbitrol a kad slikam stavicu na forum.Do tad strpljenje molim

mityoo je napisao(la):
Zeka je napisao(la):
Nemoj samo da vas čuju IMT-ejci! Njima je dovoljno i 6+2 a vama nije dosta brzina što rus ima.... :sta:
to je zato što na IMT traktorima sve konstruisano savršeno :D

hrnciar je napisao(la):
mtz82 je napisao(la):
pozdrav ljudi,zamolio bih ako neko ima slike prepravljenog stupa volana na 82-i,da se vidi kud se koji lajtungi spajaju sa orbitrola i dolje na mostu kako se ucvrscuje cilindar,hvala puno
Pozdrav i tebi ja imam prepravljeno na orbitrol a kad slikam stavicu na forum.Do tad strpljenje molim
slikaj i mene zanima :ppozdrav:

MONTOYA je napisao(la):
mityoo je napisao(la):
Zeka je napisao(la):

to je zato što na IMT traktorima sve konstruisano savršeno
:D
:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: Davno me niko nije ovako nasmejao! :haha: :haha: :haha:

Dajte bre kako moze krrrr menjac da bude bolji od sinhrona, jedina mala mana sinhrona je kad kreces iz nule moras malko da sacekas ali krrrrrr ni tu nije nista bolji, sinhro menjac vozis kao auto, a ovo kao da si u nekom ruskom tenku iz 40-tih godina.

nsnidza je napisao(la):
Dajte bre kako moze krrrr menjac da bude bolji od sinhrona, jedina mala mana sinhrona je kad kreces iz nule moras malko da sacekas ali krrrrrr ni tu nije nista bolji, sinhro menjac vozis kao auto, a ovo kao da si u nekom ruskom tenku iz 40-tih godina.
jel timas RUSA sa sinhro(920-952-1021-1025. itd neki od tih) ili RUSA sa standardnim menjacem :sta: :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1277747798[/time]
Da sinhro menjac ne valja nebi se proizvodio tu se valjda razumemo.
To bi onda znacilo da nema rasprave koji je bolji!?
Menjac je u odnosu na 820 i 82.1 kao da vozis auto!
A ako neko voli krrr krrr krrrrrrrrr , neka izvoli!
Kad se vec moze birati neodgovorno je ne uzeti 920!
e ovako nije bitno dal on ima 3-5-25-105 brzina :nono: :nono: :nono: bitan je ODNOS i USKLADJENOST tih brzina....da bi taj motor mogao maxxximalno da iskoristi snagu..... alo ljudiiii :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

odnos odnos , nisam probao sinhro ali ja na mojoj 52ki skoro zadovoljan sa 9/2 , kad bi bio 18/4 bi bi presretan jer mi fali 9 kornjača za preuzimanje većeg tereta i neka brzina izmedju 2 i 3 , kako mi neko reče to bi bila 4 kornjača :sta:

ko je navalio na orbitrol , evo gdje sam ga ja uvalio , tu mi bilo najlakše ::namigivanje::
i klip sam slikao ali slika nije ni za k pa nisam okačio
abcd0006mw.jpg

abcd0005u.jpg

Nazad
Vrh