MTZ Belarus

Menjao sam osovinu i piksne na ramenima od hidraulike na 82ki ali nisam obeležio ugao ramena kad sam skidao. Kako da odrediim koji je pravi ugao?

U skroz gornjem polozaju da ne diraju ramena rezervoare i ok je.stavi i poluge pa vidi koja im je visina do zemlje i proceni spram masina koje nosi.

A kad nisam razmišljao dovoljno, rešio sam tako da sam podigao na max i sa pomoćnim klipovima odredio visinu kako odgovara. Vrlo prosto ali trebalo je malo mućnuti. 🤦🏻‍♂️

To mi ne vredi, moram sa remenice napred ili zamajca uzeti nekako signal, na indukcioni senzor da napravim.

Hocu bas digitalni da stavim da pokazuje brojevima koliko je obrtaja.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

E sad, nisam baš siguran jer nemam starijeg rusa, ali mislim da su oni imali pinjon koji je preko sajle pogonio mehanički obrtomer. Mislim da bi se umesto sajle na taj pinjon (ako je uopšte na novijim rusima ostavljena rupa za njega) mogao nabudžiti neki senzor (induktivni, halov, optički) za digitalni obrtomer. Pinjon u svakom slučaju ima tačnu zavisnost od obrtaja radilice (da l' 1:1, ili 1:2 ne znam), pa eto mogućnosti za elegantno rešenje gde uglaviti senzor, tj. tako samo zamišljam na prvu sad bez slike u glavi da li je tako nešto moguće (zbog prostora)...

Kad ubacite zvucnike gore u Panel na Rusu sa velikom kabinom,jel samo isecete rupe u onom skaju ili ide jos neka obrada da se ne bi odlepio i pucao dalje ?

Ja se vise bavim mislju da stavim induktivni senzor u onu rupu gde se gura osigurac u zamajac kad se steluje palenje, samo ne znam dali ke to jedina rupa u zamajcu u tom precniku kruga.
Ako jeste to bi bilo idealno.
Kad naidje na rupu okine induktivni...

Poslednja izmena:
Nisam siguran da l' ima još jedna rupa. Ali to je bar lako videti, skineš anlaser da možeš da vidiš i okreneš ručno jedan krug radilicu (kao kad se šteluju ventili).

Kad ubacite zvucnike gore u Panel na Rusu sa velikom kabinom,jel samo isecete rupe u onom skaju ili ide jos neka obrada da se ne bi odlepio i pucao dalje ?
Prosečeš tapacirung u krst i ne vadiš višak. Kad stavljaš zvučnike od dole, nek' zvučnik potisne te trouglove od tapacirunga na gore i zvučnik ih onda drži da se dalje ne izvlače. Ili, meni je još bolja opcija da uopšte ni ne sečeš tapacirung već da zvučnike postaviš sa gornje strane, i ovako ne možeš računati na neki hi-fi u traktorskoj kabini.

Не знам да ли је твој трактор толико тих или мој бучан или моји звучници нису неки али ја врло ретко укључим радио и још брже одустанем јер се лоше чује. А могу да разговарам телефоном без проблема. Биће да су звучници проблем.

U ovom sadasnjem imam jedan 10cm precnika i dovoljan mi je.
Za drugog spremam jedan radio i full zvucnike JVC dal 16cm precnika koliko se secam.

Prosečeš tapacirung u krst i ne vadiš višak. Kad stavljaš zvučnike od dole, nek' zvučnik potisne te trouglove od tapacirunga na gore i zvučnik ih onda drži da se dalje ne izvlače. Ili, meni je još bolja opcija da uopšte ni ne sečeš tapacirung već da zvučnike postaviš sa gornje strane, i ovako ne možeš računati na neki hi-fi u traktorskoj kabini.
Nisi cuo kod mene u 549, kad pojacam do kraja ozvucenje ne cujem traktor pri punom gasu, osetim samo vibracije.
Dva zvucnika 17cm i obican cd player.

A 549 je u kabini bucniji od rusa bar 2x.

Ja sam stavio 1 za prvu ruku i to ide godinama.
Sad sam poceo sediste,pionir sa USBom,sediste...jos upaljac da nabavim i kad stigne za dan da se opremi da ne penjem alat u sezoni 100x.

Sad gledam ove moje, oni su 13cm. Ne mogu sad da se setim da li sam ja uopšte gledao kolike su rupe u limu iznad tapacirunga, pretpostavljam da jesam jer ne verujem da bih kupio neke koji neće stati u otvor na gornjem panelu. Proveri za te tvoje od 16 cm da li staju u otvore u gornjem panelu...

IMG-20221002-233459.jpg

Nego, sad mi nešto nije jasno, koliko ti imaš ruseva?

Nazad
Vrh