MTZ Belarus

Cim mu doneses nesto na sta nije navikao odmah vrda :D a to secenje poluosovine nisam ja izmislio,recimo Englezi to rade od kad je Minija,rade neke ludacke konverzije I produzuju poluosovine kao dobar dan.

Al ako nista drugo shvatis da je to cacakanje cisto gubljenje vremena I zivaca :D Jos kad nakon 600m majstor ispravi krivinu,nadjes svalerku pa kvalitetnije trosis vreme :D

Jel komplikacija skidati rusovu pumpu?
Na imt sam skidao ali na rusu nisam nikad ,curi mi nafta izmedju pumpe i kompresora.
Ne vidim ovako kad je namontirana nista odakle bi moglo.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma kamo srece da nista ne naucim o njemu

Do sad pa i sad sam vozao imt i vozim , sipaj vozi, ne zna za kvar.
A ovo kad krene ... ko narkomana da imam u dvoristu.

Jel komplikacija skidati rusovu pumpu?
Na imt sam skidao ali na rusu nisam nikad ,curi mi nafta izmedju pumpe i kompresora.
Ne vidim ovako kad je namontirana nista odakle bi moglo.

Ulje ili nafta?hoce da curi na strani do pumpe dole na rupici...i na strani do kompresora ili na samom kompresoru na radilici ili na dihtungu...

Nafta, curi odozgo sa te strane gde se srafi za blok, ne odozgo gde se cevi srafe nego negde do kompresora i odozgo se sliva.

Daner, jeste da IMT ima puno mana, od udobnosti, buke.... ali da je jednostavan i jeftin za održavanje, to svakako.

Kad majstor namontira dihtung glave.
b31930192811658dd093f1b0794858c8.jpg
f514f27e3b2a5c5c721ca0d8aefa52f4.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Dok ga ne okrene naopako sve je to podnosljivo...po tom pitanju mtz je zahvalan.
Sve ja razumem al neke stvari su vec previse.
Pre neki dan sam naisao na traktor kome je neki majstor menjao komplet levi reduktor i musku hilznu i osovine prednje vuce.
Prica vlasnik da je to radio par dana ranije ja gledam u tocak a on stoji krivo.
Pogledam malo bolje kad srafovi koji drze reduktor za horizontalni deo trapa odvijeni po 3,4 navoja.
Pitam vlasnika jel primetio da je to odvijeno i sto nije zategao ponovo ako je primetio.
Na njegov odgovor sam ostao bez reci, majstor koji je to montirao nije imao platne za stelovanje zazora izmedju osovina pa kad stegne trap osovine su blokirale, da bi resio blokiranje osovina on je lepo ostavio trap odvijen uz objasnjenje " gde ce to".
Epilog igranke je opet par stotina evrica iz dzepa jer traktor ima prednji utovarivač i sve zivo je upropastio na toj strani.
I danas rasturim jedan 1025 koji gura vodu u ulje i ulje u vodi i nadjem etiketu na dihtungu, pa misa mu j.....

Pa nije valljda da ETIKETA smeta , običan papirić. :unsure: o_O::lose::
Mislim da je Nebojša hteo da ukaže na to koliko je dugo trajao dihtung da ni etiketa nije stigla da se pohaba. Nisam nešto iskusan sa tim stvarima, ali verujem da obična papirna nalepnica ne može da izdrži nešto mnogo radnih časova na temerturama od 100+ C° , a kamoli da se na njoj jasno može pročitati sve. :)

Pa nije valljda da ETIKETA smeta , običan papirić. :unsure: o_O::lose::
Aj da probamo ovako, dal neko moze da kaze (a moze, ima ovde dosta ljudi iz struke) o kojim velicinama se prica kada se kaze specijala recimo radilice, recimo glava bila kriva toliko i toliko ili je skinuta na ravnanju toliko i toliko.
Metar, santimetar, milimetar ili?
Sve i da mu ne smeta koliko treba da budes lud ili ne zainteresovan za taj posao pa da etiketu ostavis na dihtungu, na sta to lici kad neko posle tebe to vidi ako ni zbog čega grugog.

Tu bi se i proizvođači dijelova trebali ograditi i spakirati fino u kutije ili vrećice...
Slazem se al ja sam nesto drugo hteo da kazem ovom objavom.
Deo kao deo je takav kakav, mene je iznenadila nemarnost ljudi.
Al jos veca tragedija je sto je ovde u pitanju 1025 i to jedan dobar traktor koji je pomesao vodu i ulje i to opet zbog ljudske gluposti i nemarnosti.
Stavljeni krs kaisevi koji su se istegli kao zvaka i motor pregrejan ko zna koliko puta.

Nazad
Vrh