MTZ Belarus

To nisam ni mislio. Komprimiranje NE ali viskozitet u svakom slucaju utice na hidrauliku!!!
Ja i dalje mislim da je cilindar, covek ce nam javiti kad sredi masinu!

Njemu ne valjaju gumice hidrauličnog klipa ili pomoćni razvodnik nije naštelovan (ako ga ima) ili mu je glavni razvodnik istrošen, pa ne zaptiva, pa mu zato spadaju poluge.

Viskozitet utiče na hidrauliku zato što su u razvodniku jako mali otvori kroz koje prolazi ulje, pa kad je ulje previše viskozno stvara veći napor pri prolasku kroz ventile i creva, pa zato sporije i teže diže...

gogi666 je napisao(la):
To nisam ni mislio. Komprimiranje NE ali viskozitet u svakom slucaju utice na hidrauliku!!!
Ja i dalje mislim da je cilindar, covek ce nam javiti kad sredi masinu!

Ne znam šta si mislio, ali znam šta si rekao:

Svaka materija moze da se suzbije ili ti komprimira!!!

al ajd nije bitno, provala ko provala.

Moze lako biti do ulja, mozda je previše rijetko, ljudi svašta sipaju, posebno u ruse jer misle ono, "ajd ko ge hebe, rus je to, u njeg sve moze". Ako je previše rijetko, kad se zagrije postaće još "rjedje" i ako igdje ima slaba gumica ili neki ventil malo pušta, eto problema. Ako vlasnik moze, bilo bi dobro da pusti svo ulje koje je trenutno unutra i da naspe neko koje je gusto (ne znam koje sad ide u ruse). Ako problem i dalje bude tu, onda ili je neki ventil ili je poderana neka gumica na klipu.

Pozdrav ljudi ,molio bih pomoc oko volana na 82-ki,pitao sam vec u vezi toga ali jos nista nismo rijesili pa molim za pomoc jos jednom. volan mi kod blagog skretanja kao da zapne pogotovo u 9 brzini se osjeti a kotaci mi pocnu trest, spur je ok,spone ok,gumice sve u volanu nove,sumnjam da bi mogla pumpa bit kriva,imam osjecaj kao da je cilindar slab,pumpa j vec nakon par minuta dosta topla

Svaka pumpa je topla dok radi.
Jel si skidao poklopac gore na stubu volana? Koliko mu je oštećen puž i segment? Jel si pomerao ekscentar na ulazu puža?

mtz82 je napisao(la):
Pozdrav ljudi ,molio bih pomoc oko volana na 82-ki,pitao sam vec u vezi toga ali jos nista nismo rijesili pa molim za pomoc jos jednom. volan mi kod blagog skretanja kao da zapne pogotovo u 9 brzini se osjeti a kotaci mi pocnu trest, spur je ok,spone ok,gumice sve u volanu nove,sumnjam da bi mogla pumpa bit kriva,imam osjecaj kao da je cilindar slab,pumpa j vec nakon par minuta dosta topla

možda su ti otišli semerinzi na pumpi pa hvata zrak i pri vožnji u cilindru dobiješ ulje koje je pomiješano sa vazduhom pa pri skretanju ''zapne'' dok se vazduh sabije
ovo je samo jedno MOŽDA

a jesi li siguran da si lijepo naštelovao i sve pregledao ?
Post je spojen: [time]1276896749[/time]

i na HR forumu samo ista pitanja , nekada treba malo zapljunuti u šake i pretresti sve slijedom logike i riješena stvar a ne samo zapitkivati :ideja:

stub je rastepen dva put,probali smo dotegnut puz tri puta i vise puta sam ga zakrenuo i bilo je bolje ali kratkotrajno,par dana i opet ista prica

Pravi majstor popravi taj volan za pola dana, i nemože da košta kao što košta orbitrol. Problem je što je takvih majstora malo...

ima i u rumi na pijaci koja je svakog 3. u mjesecu
a najlon pijaca ti je u NS i bude svake nedjelje

ako ideš samnom i platiš pivo i ćevape orbitrol dobiješ i jeftinije nego što je milos napisao ::namigivanje::
treba ti još klip koji ide na spone i spona koja ide iz jedna od točka do točka

Nazad
Vrh