Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Voda pojede aluminijumske delove, onu lulicu kod pumpe itd, onda se tu uhvati oksid!!Moj sin zapeo da sipa antifriz u 82-u.Ja mu rekoh ne čačkaj mečku ali ne vredi.Kad je sipao antifriz,prvo je procurio na crevu,pa na malom dihtungu-mislim da je od vodene pumpe.Jedva sam ga nagovorio da ispusti antifriz i vrati vodu.Zaključak-ne sipati antifriz u traktore u kojima je bila voda jer ima da curi i gde treba i gde ne treba.Ne mora da znači da će svi tako proći.Ko ne veruje neka proba.
Onda je antifriz pojeo taj oksid.Pre toga nikada nije bio antifriz u njemu.Voda pojede aluminijumske delove, onu lulicu kod pumpe itd, onda se tu uhvati oksid!!
Antifriz jede (nagriza) oksid
Svuda imam antifriz i ništa mi nije pojeo!!!!!
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Jel su tu informaciju sapnuli antivakseri, ja imam rusa koji je imao 3500radnis sati vodu a sad ima preko 1000radnih sati antifriz i nista nigdje ne curi osim sto je istrunuo kineski cep na hladnjaku.Moj sin zapeo da sipa antifriz u 82-u.Ja mu rekoh ne čačkaj mečku ali ne vredi.Kad je sipao antifriz,prvo je procurio na crevu,pa na malom dihtungu-mislim da je od vodene pumpe.Jedva sam ga nagovorio da ispusti antifriz i vrati vodu.Zaključak-ne sipati antifriz u traktore u kojima je bila voda jer ima da curi i gde treba i gde ne treba.Ne mora da znači da će svi tako proći.Ko ne veruje neka proba.
Ja sam izneo naše iskustvo i ne znam da li je to sad za sprdnju.Isto sam napisao da ne mora da znači da će to svakom da se desi.I lokalni majstor mu je to rekao.Jel su tu informaciju sapnuli antivakseri, ja imam rusa koji je imao 3500radnis sati vodu a sad ima preko 1000radnih sati antifriz i nista nigdje ne curi osim sto je istrunuo kineski cep na hladnjaku.
A da potvrdim ono sto je rekao Luka , aluminijska grana izvan motora je bila izresetana rupama , zbog oksidacije , a unutra je bila voda , sve promjenjeno i usut antifriz a tako nesto bilo i na alu dijelovima od IMT , promjenjeni i usut antifriz i mir , ne moram da pratim prognozu jel ce nraz ili nece.
Ihhh bre Maticu, sad si me razočarao.G12 se ne sipa u te tipove motora, nemojte se igrati i eksperimentisati.
Pročitaj zadnju Nebojšinu rečenicu u njegovom poslednjem postu.Samo ne znam da li je antivakser.Antifriz se vidi gdje curi(vani), i lako je utvrditi sta je problem , dok kod vode se to ne vidi. U skuplje stavljaju i aditive da se vide pod ultraljubicastim svjetlom, pa je jos lakse naci(ako ima pristuo takvom svijetlu) gdje curi a poslije i zasto.
A ako curi na aluminijumskim dijelovima vecinom dolazi do oksidacije pod gumenim crijevima , onda curi ispod crijeva a iznad aluminijumske cijevi ili dijela , desava se da aluminijum od vode dobije rupice i postane porozan i to unutra cijevi ili kanala gdje voda prolazi , oba razloga pretpostavljam los kvalitet aluminijuma i elektro korozija.
Sala mala, i treba razmisljati sta se radi i kako se radi, kao sto sam i sam znas x puta pisao da kada bi se malo povelo racuna mnogo bi te sklopocije bolje sluzile.U kom smislu sam te razočarao?U smislu razmišljanja većine koja se vodi onom:,,Šta će mu biti''!?Kako se svašta sipa, skidaju termostati, budže i karabudže tako i idu.Greju se, odlaze dihtunzi glava, kuvaju, zaribaju...ja sebe ne stavljam u neugodne pozicije zbog kojih se posle kajem jer kome gore nego meni kada traktor opauči.Nismo deca.