nebojsa100
Član
Sipas recimo g12 i recimo destilovanu vodu i nema potrebe da se igraju dodole i vata kisnica.због каменца колега сипају се те кишнице и ти кондези и остали циркуси
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sipas recimo g12 i recimo destilovanu vodu i nema potrebe da se igraju dodole i vata kisnica.због каменца колега сипају се те кишнице и ти кондези и остали циркуси
Zar neće da nagriza.Emajl sa kade skine ko od šale.Ja u Rakovicu već niz godina sipam kondez od kotla za grejanje (podno grejanje u jednoj prodavnici, a kotao na gas).
Luka možeš li malo detaljnije ovo za sirće, hoće li očistiti kamenac iz hladnjaka jer vidim da se nakupilo. Na mom mtz82 nemam problem sa pregrevanjem ali bi hteo da očistim preventivno. Dakle koliko litara da uspem i jel treba da odem da radim taj dan recimo uzorem jutro dva i onda da ispustim ili da malo odradi u mestu i ispuštanje?Kupite obično SIRĆE ono jede kamenac a ništa ne nagriza!!!!
Isto tako ako je hladnjak spolja oksidirao operete ga sirćetom
Obično aluminijumski hladnjak oksidira
Dovoljno je agresivno da sjebe kamenac i oksid a ne šteti hladnjaku ni sistemu za hladjenje!!!!!!!
Provereno više desetina puta
Ako ništa onda MANTIJU
Ali da je vešt bradati NINJA da zna raditi EGZORCIZAM
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ми смо стављали 1 кг масне соде и тиме прали хладњак изнутра сипам дан, два и радим и онда испустим па ако треба поновим то још једанпута.Luka možeš li malo detaljnije ovo za sirće, hoće li očistiti kamenac iz hladnjaka jer vidim da se nakupilo. Na mom mtz82 nemam problem sa pregrevanjem ali bi hteo da očistim preventivno. Dakle koliko litara da uspem i jel treba da odem da radim taj dan recimo uzorem jutro dva i onda da ispustim ili da malo odradi u mestu i ispuštanje?
Mislim da G12 sme bez problema u starije motore i hladnjake a G11 (plavi) ne sme u nove, tj aluminijumske motore i hladnjake.G12 se ne sipa u te tipove motora, nemojte se igrati i eksperimentisati.
Skineš ga začepiš cevi uspeš 3l sirćeta i mućkašLuka možeš li malo detaljnije ovo za sirće, hoće li očistiti kamenac iz hladnjaka jer vidim da se nakupilo. Na mom mtz82 nemam problem sa pregrevanjem ali bi hteo da očistim preventivno. Dakle koliko litara da uspem i jel treba da odem da radim taj dan recimo uzorem jutro dva i onda da ispustim ili da malo odradi u mestu i ispuštanje?
Moj sin zapeo da sipa antifriz u 82-u.Ja mu rekoh ne čačkaj mečku ali ne vredi.Kad je sipao antifriz,prvo je procurio na crevu,pa na malom dihtungu-mislim da je od vodene pumpe.Jedva sam ga nagovorio da ispusti antifriz i vrati vodu.Zaključak-ne sipati antifriz u traktore u kojima je bila voda jer ima da curi i gde treba i gde ne treba.Ne mora da znači da će svi tako proći.Ko ne veruje neka proba.Ja sam dobio info da ne sipam G12 u motore stare generacije zbog moguće bazne reakcije.U traktoru sa euro 3 motorom stoji zeleni antifriz, tako je došao od preko.