nebojsa100
Član
A sta ce mazalice da mu znace, pa ne stradaju ti lezajevi zbog manjka podmazivanja nego zbog viska operecenja.A kod mene za te sate dva puta.harp i fag.do proleca idu mazalice na dekle-kao na Mf traktorima npr.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A sta ce mazalice da mu znace, pa ne stradaju ti lezajevi zbog manjka podmazivanja nego zbog viska operecenja.A kod mene za te sate dva puta.harp i fag.do proleca idu mazalice na dekle-kao na Mf traktorima npr.
Nemora te niko ubedjivati,al sto Nebojsa kaze necrknu oni sto su suvi nego od opterecenja,ti se lezajevi kupaju u ulju i zato nije potrebna mast i zato nije ni predvidjeno,a kod tih pomenutih zapadnih traktora je stavljena mazalica bas iz razloga sto menjacko ulje nedopire do njih pa je predvidjeno podmazivanje da nebi isao na suvo,al opet,sto kaze majstor stavi mazalicu i na vrh monociklona.......Ne kosta skoro nista,a verujem da bi bilo efekta.ako zapadni traktori od preko 200 ks imaju obicnu mazalicu na tom mestu-nema razloga da i na mtz uz malo kvalitetniju mast ne radi posao.i na prednjem mostu manji rusi nemaju mazalicu,pa smo i to resili.a ne moze me niko ubediti da ne treba.
Kupio si polovan traktor a nisi promenuo odmah ulje? Svašta, to se prvo uradi. Ko zna koliko to ulje ima sati..Imam pitanje, juce mi je prilikom oranja, vec predvece, pao pritisak ulja na leru na 2bara, a pri punom gasu ima 2.9bara…jutros pogledam ulje da ne fali, sve je ok ne trosi, upalim ga u nadi da ce pritisak da ode na 4bara koliko je bio od kad sam ga uzeo, kada je hladan, posle padne na 3 u radu….medjutim ponovo 2.9 i to je to…poprilicno sam frustriran, uzeo sam ga skoro pa se sve streciram i gledam non stop u tablu kao omadjijan…da li je mozda problem ulje? Prethodni vlasnik kaze da je radio servis pre oko 100tak sati….inace fabricki je onaj sat na tabli
Mozda si u pravu za zamenu ulja, ali neka moja logika je sledeca…ako on nije menjao ulje redovno moja odmah zamena mu nece nista znaciti kao i obrnuto. Kao i auto kad uzimam, nikad ne menjam iste nedelje sve, sacekam mesec dana da vidim kako se ponasa.Kupio si polovan traktor a nisi promenuo odmah ulje? Svašta, to se prvo uradi. Ko zna koliko to ulje ima sati..
Kod nas na 1221.3 drži pritisak ulja u oranju skoro na 6... Kako se približava zamena ulja... Otprilike 10-15h pre zamene ulja. Pritisak opadne za 0.5-1 bar. Jer je ulje razbijeno.
Nemoze na svakomНа Русу бар можеш наштеловати пр уља како хоћеш.
Od jedno 350 pa do jedno 600e.Jel neko skoro kupovao mozda spoljnu hidrauliku za rusa 820 ?.Ono 2 klipa nazad,2 nova ramena za poluge,nosaci tih klipova,creva hidraulicna.Koje su sad cene toga i jel bi trebalo ugraditi jacu pumpu hidraulike ?, da ne bude sporo jako da dize posto ce imati dosta vecu zapreminu sa 2 dodatna klipa nazad.