MTZ Belarus

Jel taj 1021.3 bolji od 1025.3?
Na 1025.3 je tkz. monoblok hidraulika , bolja od obicne ali ni ta nema plivajuci kao na IMT, takodje ima vestgejt ventil na turbu ili kako se vec zove i dok to radi bolji odziv ima na nizim okretajima motora, turbo brze vrti i kad poveca okretaje ima mali klip koji otvara ventil za bajpas da se turbo ne razleti , ovi sa obicnim turbom imaju turbo rupu na manjim okretajima motora.

Na 1025.3 je tkz. monoblok hidraulika , bolja od obicne ali ni ta nema plivajuci kao na IMT, takodje ima vestgejt ventil na turbu ili kako se vec zove i dok to radi bolji odziv ima na nizim okretajima motora, turbo brze vrti i kad poveca okretaje ima mali klip koji otvara ventil za bajpas da se turbo ne razleti , ovi sa obicnim turbom imaju turbo rupu na manjim okretajima motora.
I 1021 nosi monoblok jos plus nije ogranicen poluosovinama.

Čistio sam danas centrifugalni filter ulja motora i vidim da ono sito ima rupe na mrežici. Sutra ću kupiti novo ako bude vašara u Topoli, ali ako ne bude da li sme da se stavi ovo sito nazad da ne stoji posao?

Kupis taj deo sa tri rupe, navariš na njega malo gvožđja i pričvrstiš ga sa ta dva dugačka klina kojima kačiš gornju poteznicu i odmah imaš tri pozicije za kačenje koje su izbačenije od traktora i automatski topling ne treba da bude toliko produžen. Modeli 82.1 99-2000 godiste koji nemaju pozicioni regulator ispod sedista, nemaju ni taj nosač sa tri rupe koji je pričvršćen za kućište diferencijala.
Upravo tako,traktor koji nema fabricki pozicioni regulator imaju samo jednu rupu za topling,a ta rupa je tacno na sredini kao kod ovih sto imaju tri,taj deo nemoze sigurno da utice na tim modelima da nesto nemoze da se nasteluje u radu pomocu toplinga

Pozicioni regulator? Kaj je sad pa to? Izgleda malo sasavo ali stvarno nemam pojma,ja imam tri rupe za toplink moj rus je 98 godiste

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Da su 1025 uradili sa zadnjicom od 1221 bio bi best buy ovako svakom nesto dali nesto uzeli.
Napravili su ga samo su mu dodali jos 2 cilindra 😂.
Salu na stranu ni jedan od ta dva modela nema neku katastrofalnu gresku samo je recimo lakse saltati 1021 u transportu nego 1025 al i to se brzo nauci i navikne.
Daleko od toga da neku operaciju ne mogu da rade.

Nazad
Vrh