MTZ Belarus

Nema on rucicu za zakljucavanje, to imaju stare 82.
Koliko sam ja upucen treba da bude gurnuta do soferke tj u plivajucem a plug da se voza na tocku.

Nema on rucicu za zakljucavanje, to imaju stare 82.
Koliko sam ja upucen treba da bude gurnuta do soferke tj u plivajucem a plug da se voza na tocku.
To znam da bi trebalo tako ali nikako da nastelujem plug,na betonu stavim da mi prednja malo podignuta a na njivi onda kad gurnem rucicu u plivajuci mislim da trazim naftu a kad odvrnem toplink onda mi prednja brazda dosta vise od ostalih brazdi

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Eee to vec mora da vam pomogne neko od kolega ko ore sa slicnom kombinacijom, ja se u samo oranje ni malo na razumem.

Plug se steluje u njivi a ne na betonu,dva rusa su mi nekad orala sa ruckama do prozora,pozadi dubinu na tocak a prednju na topling,polako trazis idealu,krug po krug,kad nadjes ores sa skroz dignutom ruckom,mozda ti pravi problem ako ti je topling na traktoru u gornjoj rupi a na plugu stavljas dole pa u radu stoji topling vise pod vaser vagu onda nemoze da ga odrzava pa se zabija,na traktoru stavi na sredinu a na plugu u vislju tacku,obicno ako je tri brazde onda kad se podesi da dobro ore u njivi moze da se desi da kad ga dignes i ides lenijom u novi red zadnji raonik malo dodiruje leniju,deluje kao da nisi dovoljno digao plug,kad zavrsis oranje i krenes kuci zavrnes topling par krugova da se nevuce po asfaltu

Наштелујеш га у њиви и што су колеге рекле на точак и топлинг га штелујеш. Ручица скроз горе и гас.

pozdrav ljudi ,vidim krenula prica o oranju sa rusem pa da se priupitam. Ja na 82ki 97god nemam te tri rupe za topling nego samo jednu ,pa me zanima jel tu nesto fali ili je tako fabricki ?
Ako ima previse lufta u ramenima i spojevima na polugama onda je malo problem nastelovati plug da dobro radi u plivajucem ...moj ima bas bas dosta lufta i dok predjem jednu duz on se sam presteluje 15 puta :LOL:

pozdrav ljudi ,vidim krenula prica o oranju sa rusem pa da se priupitam. Ja na 82ki 97god nemam te tri rupe za topling nego samo jednu ,pa me zanima jel tu nesto fali ili je tako fabricki ?
Ako ima previse lufta u ramenima i spojevima na polugama onda je malo problem nastelovati plug da dobro radi u plivajucem ...moj ima bas bas dosta lufta i dok predjem jednu duz on se sam presteluje 15 puta :LOL:
Jednu rupu za topling trebale bi da imaju samo 52,ta 97 treba da ima 3,pogledajte da neko nije otkinuo osovinicu koja nosi taj nosac pa nikad nije zamenio.

Мој је 99 и има само једну рупу за топлинг, године нису пресудне за то него од серије до серије. Колега има 82 из 95-96 и има цео онај део са опругом и више качења.

Kupis taj deo sa tri rupe, navariš na njega malo gvožđja i pričvrstiš ga sa ta dva dugačka klina kojima kačiš gornju poteznicu i odmah imaš tri pozicije za kačenje koje su izbačenije od traktora i automatski topling ne treba da bude toliko produžen. Modeli 82.1 99-2000 godiste koji nemaju pozicioni regulator ispod sedista, nemaju ni taj nosač sa tri rupe koji je pričvršćen za kućište diferencijala.

Stare 82 su imale pozicioni ispod sedista.
Ovo modeli o kojima se prica su 82.1 starije proizvodnje i nemaju nista sem razvodnika ispod volana.
Nisam odma razmislio o kojim traktorima je rec.

Kupis taj deo sa tri rupe, navariš na njega malo gvožđja i pričvrstiš ga sa ta dva dugačka klina kojima kačiš gornju poteznicu i odmah imaš tri pozicije za kačenje koje su izbačenije od traktora i automatski topling ne treba da bude toliko produžen. Modeli 82.1 99-2000 godiste koji nemaju pozicioni regulator ispod sedista, nemaju ni taj nosač sa tri rupe koji je pričvršćen za kućište diferencijala.
pa tako sam i planirao nesto da odradim ,previse mi je topling razvucen i onda verovali ili ne poceo je da se klrivi na navoju.
Cudi me da su to rusi tako odradili ,bas je ne doradjeno resenje .

I mene isto zanima položaj ručica pri oranju, traktor je 1021.3... Jedni mi kazu da ručica za plivajući treba da je skroz gore, drugi da treba da stoji otprilike naspram ručice za dubinu odnosno spuštanje i dizanje...Uglavnom svi oru i svi mi drugačije govore... Jbm li ga

Nazad
Vrh