MTZ Belarus

Meni je na 1221 kad je imao 1400 sati odlomio parce ventila. Isto je zadimio belo i promenio zvuk. Odmah sam ga ugasio i odslepao kuci.
Kad smo skinuli glavu na čelu klipa je imao 2 belega i tu je bilo parče ventila.
Vrv je bila fabrička greska u pitanju.
Uradjena ta glava i stavljeni novi ventili. Sad ima 5500 sati i radi kao sat.
Uvek me zanimalo kod rusa npr 82, da li ga je moguće uopste šlepati? jer ja sam probao nekoliko komada kada je ugašen motor skoro je nemoguće pomeriti volan ...

Može ali polakooo. Kad mi je drugi put prslo crevo od ulja bio sam pred mostom, zaustavio saobraćaj. Onda je bilo brže bolje sklanjaj traktor sa tog mesta i odšlepala me rakovica jednu ulicu dalje gde nema saobraćaja i tamo smo onda menjali crevo da mogu da upalim traktor. Mogao sam da smotam ali polakoo...

Možda ima negde u temi al nemogu da nadjem,instrument tabla se odjednom ugasila ništa neradi na njoj,traktor pali radi mu sirena ,svetla ,al tablla ugašena pregledali osigurače svi su dobri,,de tražiti kvar.

Ma nemoj ni da opravljaš i onako ne rade normalno, nego kad stiže nova mašina?

Sastavlja se menjač polako,ali ležaj 32212 r nema nigde u kvalitetu.
Što kaže Nebojša kakav ti uleti to ti je.
Ma šta ima veze ,ima delova na svakoj trafici.
Stvarno ima smisla ona poslovica,nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.
Strašno.

Ljudi ,ovo pišem da i znate kad budete radili menjače,na sto strana zvao ,svi kažu samo kinez,a i onaj gpz kobajagi rus ne uliva poverenje apsolutno.
Ostali nisu problem,ima onaj sa nutom i taj sam našao kvalitet,jedino a ne znam im dimenzije idu dva ista valjkasti konusni u drži valjke plastika ,njih nisam našao i ovaj što sam napisao.
Stavili smo šta smo našli ,ali nije na odmet nazvati i 1000 strana.
Ne znam ,vredi li takav ležaj 32212 sa ramenom tražiti po Nemačkoj?

Poslednja izmena:
Ljudi ,ovo pišem da i znate kad budete radili menjače,na sto strana zvao ,svi kažu samo kinez,a i onaj gpz kobajagi rus ne uliva poverenje apsolutno.
Ostali nisu problem,ima onaj sa nutom i taj sam našao kvalitet,jedino a ne znam im dimenzije idu dva ista valjkasti konusni u drži valjke plastika ,njih nisam našao i ovaj što sam napisao.
Stavili smo šta smo našli ,ali nije na odmet nazvati i 1000 strana.
Ne znam ,vredi li takav ležaj 32212 sa ramenom tražiti po Nemačkoj?
Moze da se nadje i u kvalitetu, nije to nista specijalno a drugo sta toliko fali gpz lezaju, sto ne uliva poverenje?

Pitanje za poznavaoce struje.hteo bih da smanjim broj obrtaja ventilatora u kabini na mtz.moze li ?

Nazad
Vrh