MTZ Belarus

savoris je napisao(la):
okrim kakav nivo goriva u motoru :sta:

**greška li ga ako mi se ne čini da je broj motora negdje na spoju karter-blok :sta: mislim na 52ku
[/quote
savoris je napisao(la):
okrim kakav nivo goriva u motoru :sta:

**greška li ga ako mi se ne čini da je broj motora negdje na spoju karter-blok :sta: mislim na 52ku

Nivo ulja u motoru, odnosno u karteru. Izvinjavam se na lapsusu, moja greška, a nije se za čuditi, jer kada sam pisao tu poruku, upravo sam se vratio sa obilaska njiva i umalo me nije šlog strefio kada sam video da mi se suncokret osušio, verovatno od "Terbisa"-a ::lose::

Pozdrav Savo!

ja imam izmedju ostalog staru 82 i broj je na plocici kako sam napisao sa desne strane,imao sam i 52 d 60 supera i znam gde se sipa ulje,gde je kompresor i gde se meri ,,gorivo,, u motoru,jedino nisam upamtio gde je broj motora,a sto se tice terbisa ja sam prskao dubinski 15 jutara suncokreta i nema nikakve posledice,neoma,velja,dusko,ns111,svi u fulu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5LvLrnaHgwE&feature=PlayList&p=D45B51426CCD3E23&playnext_from=PL&playnext=1&index=34[/youtube]
cestitam na ponovu STIV,nisi pogresio videces

Čestitam stiv, neka je sa srećom :D
Inače ovaj klip je već bio postavljan na forumu i doooobro izanaliziran :bravo:

I decki jel znate zasto sluze one male rucice na razvodniku ispod sica na 82-i ,93 godina je i plave boje,vjerujem da danger i zorancile znaju nest oko toga

Trebao bi da uvucem prednji trap na rusu 820,koja je osnovna mera i dali treba pomerati hidraulucni klip od serva tamo ima tri rupe sad stoji na srednjoj?Treba i zadnji da se uvuku ne mogu da udjem u red kukuruza gazim redove! :cao:

mtz82 je napisao(la):
I decki jel znate zasto sluze one male rucice na razvodniku ispod sica na 82-i ,93 godina je i plave boje,vjerujem da danger i zorancile znaju nest oko toga
Na toj ručici se uključuje i isključuje plivajući položaj hidraulika.

Ta sa kuglicom je za uključivanje plivajućeg položaja, a on bez kuglice je za otpor zemljišta za oranje bez točka na plugu :ako ti tone plug gurneš napred, a ako ti ide plitko gurneš nazad.

Hvala mestre moram to isprobat potanko,inace dost ga garim u sumi,uz brdo kad neide cak ga teram u 5-oj,sa 5 metara drva,imam napred uteg i ide u zrak po metar prvi kraj,lani sam nasao dole feder koji vraca capice kvacila u komadima,kad ga tak teram u vecoj brzini kod kretanja korpa skripa i to dosta

Nazad
Vrh