Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa da počnem, ulje u motoru na 200mč +- 5mč lukoil avangard 15-40 i očisti se centrifuga.Ja kolega nikoga po imenu i prezimenu prozvao nisam, ja sam napisao da 95% vlasnika mtz traktora ih ne odrzava onako kako treba po pravilu i nekim propisima a napisao sam i cast izuzecima, e sad ko se gde pronašao za to vec ne mogu da odgovaram.
Al ajde opet da pitam nesto.
Na koliko sati menjate ulje u motoru.?
Na koliko sati menjate ulje u manjacu ili bolje pitanje da li ste ga ikad promenili.
Na koliko sati menjate ulje u reduktorima?
Na koliko sati proveravate dizne.
Na koliko sati stelujete ventil?
Kad ste promenili fabriciki antifriz u sistemu?
Na koliko sati menjate filtere goriva, ulja, hidraulike, menjaca itd itd itd.
I Sale kako te sluze traktori?Pa da počnem, ulje u motoru na 200mč +- 5mč lukoil avangard 15-40 i očisti se centrifuga.
Ulje u menjaču se menja na 1000mč a ja ga zamenim odprilike na 1500mč stim da na obojici ne curi ni kap ulja iz menjača a prilikom zamene uspem 20lit dizela i provozam traktor ulicom da ispere menjač i ispustim.
Ulje u reduktorima redovno kontrolišem a menjam svake 2 god odprilike na 1000mč i isto sipam dizel i provozam da ispere kućišta.
Ma Sale znam ja kako tvoje masine izgledaju, znam i koliko rade, znam da ne sede samo pod supom vec je svaki konjic uposljen.Kvačilo izdrži 3000-3500mč tojest lamela (ne zbog potrošenosti) dobije lufta na nitnama zbog opterećenja pošto ja gledam da svaku konjsku snagu uposlim (oru sa 3x35cm, gruber 1,8m, setvospremač 3,2m, transport 2 zmajevke...) a korpe i druk (namažem 2-3 puta godišnje) ležaj nisu nikad menjani, kardani nikad pipnuti (berač, 4 reda tarup), menjači nikad otvoreni, na starijem jednom procurio na gonjem reduktoru prednje vuče, i na starijem osvežavan motor stim da radilica i dalje na standardu, na ovom mlađem motor nikad orađen samo pukla opruga u boš pumpi i ona promenjena i iztarirana bez zamene elemenata i dalje radi dobro, krst kardana poneki promenim i onaj regulator (ispod sedišta) opterećenja promenjen na oba i klipovi hidraulika mada su mogli još da rade...
Da dodam ležajevi poluosovina promenjeni na novijem i stavljeni buričasti čini mi se pošto je setvospremač baš težak.