MTZ Belarus

Sremac moj ja još nisam video jednosmerno kvačilo na balirci
Možda loše vidim?
A znam mnoge koji su bili pametni pa razbucali berač, rasipač, čak i prskalicu
Nije skup dobar kvalitetan kardan!!!
Pogotovo kad pijačara dobiješ po naslonu sedišta dok bacaš veštak!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

E jbg, a kako nazvati ovaj sistem na John deere što imam? Za frajlauf nisam čuo, jel se tako zove?
Za kosačicu, tarup i slično sam kupio kardan sa krckalicom, svestan sam da bi rus pokidao mašinu da nije toga

Krckalica ili ograničivač obrtnog momenta je sigurno korisna stvar kod takvih mašina a nije preterana investicija. Koliko je meni poznato jedino su Walterscheid pouzdane, jer ako nije funkcionalna bolje da je nema. Takođe, postoje i lamelne koje su skuplje.. Itd, itd..

John deere, lifam, claas... Sa njima sam radio i sve imaju krckalicu, to jest na jednu stranu kad vrtiš zamajac on pokreće presu, na drugu preskače, jbg, kako da objasnim..
Tolike godine baliram sa rusom, valjda znam šta pričam, ne znam kako da objasnim, kad ugasiš presu kardan prestane da se vrti a na zamajcu krcka I lagano usporava cela presa
Lifam nema a da ja znam a imam je 22godine.Ima 2 lamele na telu koje je sa 3 šrafa fiksirano na zamajac.Na tom telu su šrafovi sa kojima se šteluje lamela.Na mestu gde se nalazi priključak za kardan-njega drži kajla.Ili možda nismo na istoj talasnoj dužini.Radili smo jednom sa rusom jer smo morali.Sa zetorom imam ručno kvačilo kardana i stisneš nogom kvačilo i polako puštam i ručno i nožno kvačilo.To je kod Rusa nemoguća misija.Jebo ga ko ga izmislio.

Krckalica ili ograničivač obrtnog momenta je sigurno korisna stvar kod takvih mašina a nije preterana investicija. Koliko je meni poznato jedino su Walterscheid pouzdane, jer ako nije funkcionalna bolje da je nema. Takođe, postoje i lamelne koje su skuplje.. Itd, itd..
To su kardani,to mi je jasno ali Sremac piše o delu koji se nalazi na presi.

Prosto resenje za rusa, nastelujete zaustavnu lentu da sporije zaustavlja kardan i polako vracate rucku nazad i resen problem.

Preduhitrio me majstor, hteo sam daa napišem da sam ja kosio sa rusom i rotacionom ali sam morao da raspustim lamelu za zaustavljanje kardanskog vratila,(ono između rezervoara sa zadnje strane)

Ljudi kako da što bezbolinije skinem crevo od zadnjih priključaka za hidruliku na 982? Naravno mislim na kraj kod razvodnika.

Poslednja izmena:
Prosto resenje za rusa, nastelujete zaustavnu lentu da sporije zaustavlja kardan i polako vracate rucku nazad i resen problem.
Meni je vec labava, zbog sejalice sam popustio.
Bukvalno na 1000 obrtaja kardana naglo ukljucim sejalicu ne zaskripi kajis.
E sad pitanje je dali ima dovoljno grip-a za presu.Ako stwgnem malo onda ce blokirati prilikom iakljicenja.

Zato sam i pitao dali moze da se gasi na rucicu pored sedista dole.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Vucna i zaustavna se steluju zasebno, znaci se ostavi da vuce al se samo zaustavna raspusta do te mere da jedva zaustavi kardan i trebalo bi onda kad ima masina zakacena polako da usporava.

Vucna i zaustavna se steluju zasebno, znaci se ostavi da vuce al se samo zaustavna raspusta do te mere da jedva zaustavi kardan i trebalo bi onda kad ima masina zakacena polako da usporava.
Gde se zaustavna steluje ?,jel to ono ispod desnog rezervoara dole,ima kao opruga neka ?.
Sto su mu uopste i stavili tu zaustavnu ?,cemu to sluzi ?.

Koliko vredi dupli zglob i frajlauf?
Ima 50kg zajedno

b16afc09aae0f92bd0a3d2229c4a5463.jpg

26b68bd2c0f16bb1169e1032108ddd04.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Nazad
Vrh