MTZ Belarus

Ma daj druže,povuci malo ručnu,dok si mlad lako je ali ćeš kasnije shvatiti da ti prođe mladost u radu i frci.
Treba malo živeti i uživati u životu,jer dok trepneš on prođe pored nas.
I ja sam tako u mladosti jurcao a sad kad pogledam, nisam trebao ,isto mi se hvata,para imam isto i tada i sada,dovoljno za skroman život.Jedino u svemu tome što sam tada dobro napravio je četvoro dece:)
Sada idem dva puta nedeljno na fudbal -rekreativno pa posle treće poluvreme,a o druženjima vikendom da i ne pričam,ranije to nisam stigao iako mi je 53 :ppozdrav:

Neće šef ni da čuje
U životu je naj bitnija dinamika posla
Npr
07_08 namirivanje
Jutros teren 08_12
Nabavka 12_13
Baliranje 13_16:30
Kafa i odmor 16:30_17:30
17:30 napadam heder od dragona pa usput naići će neko sa problemom i tako do 22h

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Gadan neki šef.Dobro ti je dao i taj sat.Pisao sam ti da malo curikneš a i poslušaj SAVOSIJEV savet.Setićeš se naših reči. :ppozdrav:

Pa zar ne vidite da čovek radi u 3 smene, nema vremena samo svremena na vreme napiše po neki post. Može tu svašta da bude.

Sve je to dobro samo gde ti satnica za kafanu :D

Juče radni dan od 4 ujutru do 23.Prvo nekim klincima terao auto na trke u KV,pa ispadne da se neka nova freza tera iz Pazara do Čačka,čoveku se žurilo pa lepo platio,pa onda oterao viljuskar na neki istovar,taman dosao da odmorim zove vozač ima tura do Aerodroma ali on umoran pa ne može,onda ja uletim treba svaki ::novac:: taman i to zavrsim zove drugar da mu pomognem neki menjac da skida i ostanemo do 23h.

Jutros terao prikolicu na tehnicki napunio ML gorivom i u ponedeljak u Nemačku po jedan auto.

Nedeljom tradicionalno ne radimo ništa,trebali danas neko gvoždje da vezujemo za temelj za garažu,al ne mogu,mrzi me :D

U prevodu bez radnog vremena i večito malo ::novac::

Predpostavio sam na cega mislite nego ajde da budem siguran.
Neki "strucan" naziv koji se kod nas koristi su lente(ako nekad budete kupovali da znate sta da trazi te).
Na reduktoru imaju dve lente, jedna zadužena za zaustavljanje kardana a druga za njegovo pokretanje.
To popustanje koje ja spominjem ne radi se ni slucajno na opruzi sa desne strane vec na jednoj od lenti tj onoj koja je zadužena za zaustavljanje vratila(ona bliza motoru gledano od nazad).
Ako se ona nasteluje da jedva zaustavlja prazno vratilo onda kad bude opterecen masinom onda se zaustavlja postepeno tj polako.
За шта је та опруга са десне стране? Ја сам ту штеловао.

I ja sam tu oprugu popustio malo da ne moram sa 2 ruke da ukljucujem kardan sa onom rucicom desno od sedista,zuta.

Opruga sa desna strane sluzi kao spaner, zadužena je da nategne zaustavnu ili vucnu lentu naravno u zavisnosti dal je kardan upaljen ili ne.
Аха, испод седишта се укључи а да ли ће се вратити зависи да ли је нашпановано, као на круњачу са аран мотором (не знам како је на другима) - мотор ради али круњач не док се не нашпанује. Да ли сам добро разумео?

Ajde da kažemo da je ispod sedišta da izabereš režim
540
Točkovi
A sa strane je kvačilo kardana koje radi preko lenti!!!!!
Ta opruga nazad samo sluzi kao španer!!
Na njoj samo možeš dobiti ili da iskriviš polugu ili izgoriš lentu
Podešavanje lenti
Koliko su me stari učili otkačiš tu oprugu, kroz polugu na kojoj je opruga ima rupica 8-10mm gurneš vijak koji udjem u rupu u bloku diferencijala
Lente zategneš na leptirima na 3,5kg
Ili vremenom stekneš osećaj
Ako su već potrošene imaš kolenastu osovinu na kojoj su lente dole pored osovine kardana ima limenu viljuškicu i osigurana vijkom m8 tu malo zakreneš osovinu u pravcu kazaljke
Ako gde grešim nek me Nebojša ispravi

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Evo napisao Luka sve od A do Š.
Luka jednino sto stare 52,82,552 nemaju taj ekscentar da mozes da dostelujes lentu ma da i ne znaci puno i kad ga ima.

Ja sam te lente zategao prstima ne nosi mi traktor nista tesko na kardanu , samo sejalicu.

Sad kad i naglo ukljucim kardan i kad je lrebacen na 1000 obrtaja ne zaskripi remen na sejalici.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Sta bi se desilo kad bi masina radila , i da gurnem onu rucicu za odabir prenosa (tockovi ili motor) u neutralni polozaj?

Dali bi se nastavio okretati kardan pod inercijom masine ili bi zablokirao?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh