MTZ Belarus

Škart nebi trebao da bude u prodaji. Nije mi jasno dali u našopj zemlji postoji neki sandard i kontrola kvalitete za bilo koju robu koja se uvozi, Mi seljaci kad nešto prodajemo mere nam sve u milionite delove milionitig dela, a prodaju nam sve bez kontrole i garancije. Dans sam uzeo filtere goriva za IMT sutra ču da ih bacim, neke kilave gumice curi na sve srane.......... pre neki dandugme za startovanje zalepi iz prvog puta i tako .....da ne dužim.

Nije ljudi ni sve do prodavaca i uvoznika, mnogo je i do nas kupaca.
Tu gde je uzeta ova radilica pricam sa covekom kaze ova mu je jos ostala, pre sedam godina je uvezao 5 ovakvih i evo danas je prodao zadnju a u medju vremenu je prodao 50 tih skartova, cim kaze koliko koja kosta kazu daj ovu jeftiniju rus je to.
Delovi su i ovako jeftini(gledajuci druge proizvodjace) i opet 99% uzima ono dno dna od delova samo da je jos jeftinije i odatle citave problematike i ponavljanje problema i kvarova.
Isto sam gledao danas covek pakuje poluosovine, kaze neka mala privreda, nisam ni pitao cija je 130e kaze nece da pukne al se iskrive 😀, Tarina osovina 170e i kaze nije imao ni jednu reklamaciju a originalna 240,250 al je prestao da ih uvozi jer nije nikome mogao da je proda jer i Tarine od 170e idu tesko.

Muke velike sa tim dno dna kvalitetom delova,ja za rusa kupio slavinu goriva na rezervoaru sto ide a ono navoj ne odgovara lol ,jeb... ti ko sve ne proizvodi delove...

Muke velike sa tim dno dna kvalitetom delova,ja za rusa kupio slavinu goriva na rezervoaru sto ide a ono navoj ne odgovara lol ,jeb... ti ko sve ne proizvodi delove...
3e kineska slavina, cak ni konus nisu uradili na njoj, prava bude 10e,zavrnete i zaboravite na nju, u ruku kad se uzmu razlika u tezini je dupla u korist originala.

Koliko je kod njih? Čisto da uporedimo
Jel kod njih sve original?
Svi bitni i ozbiljni delovi su iz originala(zupcanici, osovine, sklopovi itd) sitnice i gluposti mogu da budu i skart(gumice za klip, gumice za razvodnik) objasnjenje koje su meni dali je da te sitnice i gluposti vise ne radi fabrika nego je sve dato koperantima da prave odma i takav kvalitet.

Pre neki dan razgovoram sa covekom otisla mu pumpa vode na ferguli. Pitam koju ce da kupi kaze "Ma briga me uzimam koja je najjeftinija". A pritom nije da nema za bolju pa da kazemo ajd to je u redu.
Trgovci nabavljaju sta se prodaje, a prodaje se najjeftinije ma kakav krs da je. Oni koji to nisu radili su propali odavno.

Slicna situacija pre neki dan, zove drugar da pita koju pumpu vodenu da stavi na ferdzu jer crkla je druga za godinu dana, ja naravno kazem stavi Pobedinu pumpu i kraj price, kaze drugar jeste al ova sto sam ja stavljao je 2700 a ta Pobeda 5800 u prodavnici 🤔

Verujte mi da ljudi gledaju da ustede na nekim nenormalnim stvarima.
Npr radi se motor, generalna puna, dizne i pumpu nece da dira, kaze nema potrebe, kad ga upalis i kad ne radi kako treba on pita sto.

I ja sam je koristio jer sam morao tu slavinu sa losim navojem nekako uvrnuti jer prskanje nije moglo cekati ni malo a staru sam slomio mojom greskom,zaboravio sam da je to neki ''mrzim ga'' materijal ,onaj sto lako puca kad malo pretegnete,i jbg ....uglavnom navoj na toj novoj slavini sam na brusilicu skinuo precnik i zatim nekom maticom od srafa sa sitnim navojem koji odgovara staroj slavini ,nekako polako zavijao na toj novoj slavini sa obrusenim navojem.Komplikacije ali na kraju je uspelo,3 kruga je uspelo uhvatiti na rezervoar ,uz teflon traku drzalo je gorivo,skoro,po jedna kap na svakih par sekundi,dosta xd.Tako sam terao par dana dok nisam drugu kupio i ta je suva ko barut sad,kako i treba biti.
Inace sve ovo jer sam skidao rezervoare da ih perem pre nekih nedelju dana,pisao sam ovde ranije da mi se ugasio traktor u selu 2 puta ,sad radi kako treba.Izgleda da je bilo do desnog rezervoara,poceli su da rdjaju iznutra na dnu pomalo i to se nakupilo na onom otvoru dole gde se zavrce slavina,oko pola tog otvora je kao bilo zapuseno,par truncica,dovoljno da smanji protok goriva,valjda je bilo do toga,pojma nemam za sigurno sve je bilo poprilicno cisto,nikakvog taloga kad sam ispustao gorivo,cak ni u grubom filteru,cista nafta,ni gram vode...Oprao sam oba rezervoara detaljno,procistio i produvao ceo sistem creva...razmisljam plasticne rezervoare da mu kupim.Po meni jako mu je uzan ceo usis goriva,od rupa dole na rezervoaru,rupa kroz slavine ,pa i ono crevo sto vodi do grubog filtera goriva do motora.Samo par trunki rdje ili necega da se zaglavi masina staje odma.To treba filter da pohvata a ne taj usis.

Poslednja izmena:
Evo da vidite razliku izmedju kineske slavine i originalne, na kineskoj ni konus majmuni nisu napravili, nemozes ni da je zavijes na mesto a kad je uzmes u ruku tek onda vidis koliko to ne lici ni na sta.
ca97f251b48737bf70878eb3eaa45525.jpg
9e1991e6b568ca138d95ab24b5d6f269.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Defekt ....Izgleda da je ovo bilo problem ,ne prljavstina u gorivu.Jadnik uspeo isprskati danas sta je imao,cak je i kroz selo isao nekako,ali pred kapiju 10-ak metara je stao :D....

вероватно вентил заглавио мрдај ручке за кипу па пробај опет спустити

Nazad
Vrh