MTZ Belarus

Bold claim ....sad kad ih Johny napadne haha.No ko zna mozda je i tacno,ali poluprozivod sigurno ne ide za Svabiju,USA i ostale jake drzave,jedio kod nas stize losiji kvalitet.

Bold claim ....sad kad ih Johny napadne haha.No ko zna mozda je i tacno,ali poluprozivod sigurno ne ide za Svabiju,USA i ostale jake drzave,jedio kod nas stize losiji kvalitet.
Ne znam dal je baš jedan u 10 ali ima MTZ svuda . Vidjam ih na ineternetu na neočekivanim mestima.

Odakle im ovo ? "In 1998, for example, Minsk Tractor Works established an assembly operation in Yugoslavia." Zar nisu ovde počeli da ih sklapakju tipa pre nekih 5 do 10 god?

Ne znam dal dolazi losiji kvalitet ili nasi ugradjuju delove od male privrede ...
Jbg mora da se proda orginalni deo a nešto mora da se ugradi. Ili je neki drugi oblik srpske prevare? Krenuli su sa skidanjem kutija za alat dok su se još ovozili. Trabali bi ovi iz MTZ dao urade istragu-kontrolu i da ih pošteno kazne ... Nego sve boli k , a mi ispaštamo.

Ништа они са тим скидањем кутија и слично нису измислили,све марке раде,сада буквално доплаћујеш сваку могућу глупост.Поставио би овде ценовник за нов ЏД у иностранству али не смем ради те фирме која га је послала,али да видиш шта се све код њих доплаћује,па и та кутија за алат,тј од ког материјала долази и сл.

И код ладе караван је био алат на сваком возилу. Налазио се на наслону задњег седишта. Имам негде на тавану комплетан алат.

И код ладе караван је био алат на сваком возилу. Налазио се на наслону задњег седишта. Имам негде на тавану комплетан алат.
Уз имт нов 1983 је дошао сандук алата,уље и филтери и 2 комбинезона.

Уз имт нов 1983 је дошао сандук алата,уље и филтери и 2 комбинезона.Uz nov imt 539 2012. falilo kuka,poklopac rezervoara,sito goriva u rezervoaru,slavina za gorivo na rezervoaru jedva iskuka topling ni njega nije bilo na traktoru.Cep rezervoara skinuo sa drugog traktora na placu topling isto,slavinu doneo serviser na prvom servisu.Od alata 4 kljuca za paljenje traktora. Prednji tockovi samo stavljeni jedan gleda Pancevo drugi Starcevo, volan tezak ne mozes okrenuti skinuli volan nema kuglica lagera u nutra falilo par komada, ulje u volanu isto falilo tj nije ni sipano, Mi sipali curi ulje ,sredio serviser zamenio dihtung i zalepio silikonom. Garancija veca u lidl za lemilicu nego za traktor. Za ne poverovati akumulator je bio blec hors trajao sedam godina(ja ga zezno trajao bi sigurno jos).

Uz Jinmu 454 dobijena puna kutija alata, rezervni filteri, radno odelo, i sto je najzanimljivije dihtung glave, karike, ventili i lezajevi radilice :haha:
Deda mi pricao, 80-te kad je kupio novog Ursusa dobio sve za komplet generalnu, da ne nabrajam... punu kutiju alata...
Pre par god kad sam isao coveku da dovezem nov Deutz Fahr morao je poneti kanister nafte da naspemo da bi ga natovarili na kamion!
Nema srafa za dz, jedva se smilovali da mu objasne nesto oko hidraulika.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Zove covek da mu sredimo kvacilo, kaze radili su ga pre par sati ali nije dobro, pogresili su negde, lupa nesto u njemu.
Dodjemo pregledamo kvacilo sve stoji normalno.
Odavde odande, tamo vamo ima sta i da vidimo.
Najveca fora je da traktor pali i radi normalno, imao neko cudno lupkanje i to je sve, sve ostalo najnormalnije.
7eb132b63ed05a5ca16155624657929a.jpg
5004ea89574014e7e18cf13b16a90537.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Ma nista od kvacila nije bio uzrok kvara nego nisu ljudi ni pomislili da sa motorom nesto nije uredu vec su lupanje povezali sa kvacilom koje su radili jer je zvuk dopirao odatle negde.

Ma kvar je strasan al opet i nije (mislim u finansiskom smislu) al ono sto je mani neverovatno je da je to tako radilo sigurno par dana,na moje oci je traktor palio i radio i kao sto sam vec rekao sem nekog cudnog lupkanja nikakvih drugih simptoma nije bilo. Jos gore je sto sam motor rasturio tek kuci a ne kod vlasnika pa kad sam javio gazdi da je radilica pukla mislim da je malo falilo da mi kaze da lazem.

Nazad
Vrh