MTZ Belarus

hvala svima na lepim zeljama i od srca vam zelim da i vi kupite masinu koju zelite i koja vam se svidja!Pozdrav za sve forumase! :cao: :cao: :cao:

mladenmaso je napisao(la):
cestitam kupovinu STROJA. :D
mozeli mala pomoc oko stelovanja zadnjeg izvoda kardana na 82.1.
kad optereti puno kardan sa rolo presom on proklize obloge sam stavio nove e sad me muci ona opruga mozda bi i nju trebao mijenjati ili koliko se smije dotezati onaj saraf na opruzi.
/quote]
stegni šaraf dok ne prokliziva i to je to

Izvinjavam se sto prekidam cestitke, ali kolega je jucer pazario MTZ 80 iz 1984.g.

Traktor nije na oko bas nesto, ali koliko para toliko i muzike, za bolje se nema novaca...

Preko mene vas moli za pomoc da pomognete odgonetnuti funkcije rucica, u kratkim crtama kako raditi s hidraulikom, te shemu brzina za doticni traktor, jer kad su mu nasli jednu brzu, u njoj su ga doterali kuci i tako parkirali...

Ovo je traktor o kojem je rijec:

Takodjer vas ovim putem molim da ukazete na sve mane ovog traktora, te pogotovo mjesta gdje se u prednjoj vuci mora gledati ulje, jer sam citao na ovoj temi vise puta, da ljudi zaborave neka kriticna mjesta. Za prednju vucu znaju da je boljka, ali je na ovom traktoru jos uvijek ispravna, ali su krizevi kardana razbijeni, pa je kardan kompletan skinut.

U kolegino ime, unaprijed zahvaljujem!

Ma, traktor je ovako solidan, al je kabina trula skroz na skroz... mislim da ce ju skinuti, jer samo smeta...

Mozda ce popravljati kabinu, al tu je previse posla...

Sve može da se sredi...

Pre:
30hli82.jpg

Posle:
30ttgk6.jpg

Zavisi koliko će koštati materijal, ali ukupno sa rukama mislim da je oko 100-120 evra.

Evo ova slika nije bila. Šteta što je slikana mobilnim telefonom, a bio je tmuran dan.

73grwz.jpg

Nazad
Vrh