MTZ Belarus

Rastislav je napisao(la):
Ja sam razmisljao da li je moguce da se stavi na t40 pumpa od 82.Na izgled su iste i da se dizne podignu sa 170 na 190 bara kao sto je na 82-ki.Verovatno bi motor bio kvalitetniji i jaci i manje bi trosio.T40 ima direktno ubrizgavanje kao i 82-ka.Ali nisam siguran da li bi to motor podneo (radilica,klipnjace,klipovi...)
Pominju se tu neki tegovi na radilici,cemu je njihova svrha,neka neko objasni...verovatno veci moment imaju takvi motori.
[/quot kad bi stavio tegove i poveco pritisak dobio bi 2200 obrtaja.jedan je kod nas to uradio na t-40,i nije bio zadovoljan,pa je vratio na standard.

isidor je napisao(la):
Malosam se ja raspitao ok 952 mtz .ja sam jesenas sa mojom 82 na nekim parcelam ai 17 l d2 i to se muci sa dve glave leopard plugom a jedan iz sela ima taj 952 sa ravnim mostom vuce nedaleko od mene trobrazni leopard malko sporije ali vuce nema da dimi posle sam ga pitao kada smo se sreli koliku potrosnju ostvaruje kaze ti on meni prosek mu je 11l dizela po kj ja mu nesto neverujem .a video sam i 1025 kako ore sa 757 plugom tri glave nije mu lako ali neznam koliko trosi .a zadrugari mi kazu da su ti motor na 952 i menjaci jako dobro uigrani ali samo za rad na njivi .ali nisu za transport .a culem da 1025 sa dve zmajevke kroz grad kad teras zadaje muke na semaforima kada treba da se salta oce lamelu da pali nesto ga muce prelazi iz spore u brze brzine jako je veli skok a u njivi kada rade su ekstra menjaci
lamelu moze spaliti samo onaj koji siluje i nestedi traktor. treba znati granice traktora.
malo jeste problematican menjac tza saltanje, naradi se covek, ali nije to smak sveta...
obicno kazu da mladji vozaci sj*** lamelu, a ja imam 23 godine, i vozim 1025 4 godine, nepune, u kampanji vuce dve zmajevke, i lamela ziva i zdrava....

Dragan18 je napisao(la):
zivice daj ne budi smesan, brzo se pohaba otpadne mu auspuh.... to su gluposti ... ne otpada auspuh sam od sebe , moze da se desi jedino od velikih vibracija ali to se ne desava na novom traktoru.

Iznosis kontradiktorne stavove u svom postu .... ::lose:: greska!!!drugar kupio novi 1021,i posle mesec dana,iz cista mira auspuh na pola i sav ispucao kao da ima 10 god... ::lose::

Radilica bez tegova ide na stari Mtz 52, na 552 i na 892. To su motori koji imaju 1700 ili 1800 obrtaja u minuti. Na svim ostalim motorima koji imaju 2200 obrtaja radilica ima tegove.
Tegovi su tu da bi uravnotežili rad motora koji ima više obrtaja. Postavljeni su nasuprot klipovima. Znači, nije dobro da radilica bez tegova radi na 2200 obrtaja, tako je proizvodjač konstruisao.

Jel postoji 892 sa ravnim mostom, ali sa užim gumama nego standardnim? Jel ima to neko?

evo i moje nove masine!
34yviow.jpg

Post je spojen: [time]1274442184[/time]

Post je spojen: [time]1274475488[/time]

Komsija svaka cast :D. Natuci sa njim sto hiljada sati i da ti je sa srecom. Inace zaobisao si me kolima taj dan kada si isao po traktor i a ja sam tebe kada si ti vozio masinu kuci. Jos jednom svaka ti cast traktor se i meni licno svidja zelim ti sve najbolje sa njim.

Na carinskom skladistu je bio samo jedan 1021 sa crvenim krovom i duplim svetlima, i eto, bas taj je zavrsio kod naseg druga Vlade. :D :D :bravo: :ppozdrav:

cestitam kupovinu STROJA. :D
mozeli mala pomoc oko stelovanja zadnjeg izvoda kardana na 82.1.
kad optereti puno kardan sa rolo presom on proklize obloge sam stavio nove e sad me muci ona opruga mozda bi i nju trebao mijenjati ili koliko se smije dotezati onaj saraf na opruzi.

Nazad
Vrh