MTZ Belarus

Rastislav je napisao(la):
Pa nije samo u tome razlika,menjac,mislim da 1025 ima dve lamele i jos neke nijanse...ali motor je u sustini isti koliko ja znam.Na pumpi mozes naslelovati punjenje i broj obrtaja.Sad je pitanje da li su pumpe iste,ja mislim da jesu, samo je na 1025 pumpa malo odvrnuta.Neka neko iskusniji odgovori.
nije ista pumpa... samo na oko,kao npr na 82 i t 40,nema razlike :nono:,ali unutra... :zli: neki su pokusavali da dizu 892 na 2200ob,toboz da vuku 3 glave,ali dobili parnjace mesto traktora... ::lose::

892 ima 1800 obrtaja i nema tegove na radilici, a 1025 ima 2200 obrtaja i ima tegove na radilici, nije samo pumpa drugačije naštelovana.

u mom selu postoje ruje sa euro 2 motorima i daleko bolje rade od obicnih ali sto se sitnica tice traktor se brzo pohaba auspuh otpadne samo jos da zalepe nalepnice napred-vuci,nazad guraj.ali ore kao zmaj i ima najveci klirens od zemlje ko nijedan drugi traktor.znaci ako se neodrzava svaki dan on nece liciti ninasta

zivice daj ne budi smesan, brzo se pohaba otpadne mu auspuh.... to su gluposti ... ne otpada auspuh sam od sebe , moze da se desi jedino od velikih vibracija ali to se ne desava na novom traktoru.

Iznosis kontradiktorne stavove u svom postu .... ::lose::

1025 više troši,ali više i uradi.........provereno :D Znači ....VREME...ako razume te'?

kad traktor nema supu onda i korozija malo izgrize i farba izbledi do neprepoznavanja traktora za samo dve godine.
Post je spojen: [time]1274386621[/time]

@zorancile ja teo da kazem za tegove al nisam bio siguran.... dakle dosli smo do toga da je to ista razlika kao... izmedju mtz52 mtz 82.1 iliti 820 dakle tegovi i punjenje(pumpa i dizne) ... al cu jos proveriti..... 99% da je tako... :ppozdrav:

nemojte brkati babe i žabe-to su dve različite konstrukcije motora.stara 52-ka je predkomorac motor,a 82-ka je direktan motor.al u osnovi je isto,čak i blok motora može sa 82-ke da ide na 52-ku.ali razlika je velika kažem jer konstrukcijski su dva sasvim različita motora

razlika je u pumpi konstrukciji klipa , tegovima i PUNJENJU....... dakle ljudi ojacavaju novije 52(s kockastim kabinama) tako ... provereno....

Da,nije isto punjenje kod pumpi,mislim da ni dizne nisu iste(nisu),klipovi kod 52-ke su po prečniku isti samo što su Ravni a kod 82-ke su sa komorama u klipovima,glava kod 52-ke je sa predkomorama.plus što taj traktor nema reduktor,verovatno ima još razlika nemogu trenutno da se setim.tako da tu nema nikakvog ojačavanja-to se može samo nazvati budženje koje nema ama baš nikakvog efekta.jedino što bi moglo da se napakuje na staru 52-ku to je turbo punjač a da se nezove budžanje,ali ni to nema nikakvog ekonomskog opravdanja-jer nema potrebe za takvu karoseriju i težinu traktora,sasvim je Odličan baš taj motor :ppozdrav:

892 ima drugacije punjenje i tegove u bos pumpi,inace od 892 se bez problema pravi 105 ks nosenjem pumpe na remont(stelovanje),motor je apsolutno isti stim sto 105ks ima jos veci filter vazduha a i to se resava zamenom,zasto 892 nije 105ks,zato sto menjac bas nije za podnosenje te snage,cak i posle prepravke na 105ks serviseri iz AP savetuju da se neprelazi 2000 obrtaja motora zbog menjaca

Malosam se ja raspitao ok 952 mtz .ja sam jesenas sa mojom 82 na nekim parcelam ai 17 l d2 i to se muci sa dve glave leopard plugom a jedan iz sela ima taj 952 sa ravnim mostom vuce nedaleko od mene trobrazni leopard malko sporije ali vuce nema da dimi posle sam ga pitao kada smo se sreli koliku potrosnju ostvaruje kaze ti on meni prosek mu je 11l dizela po kj ja mu nesto neverujem .a video sam i 1025 kako ore sa 757 plugom tri glave nije mu lako ali neznam koliko trosi .a zadrugari mi kazu da su ti motor na 952 i menjaci jako dobro uigrani ali samo za rad na njivi .ali nisu za transport .a culem da 1025 sa dve zmajevke kroz grad kad teras zadaje muke na semaforima kada treba da se salta oce lamelu da pali nesto ga muce prelazi iz spore u brze brzine jako je veli skok a u njivi kada rade su ekstra menjaci

E ako ti se 82-ka muci sa dve brazde,jebes poso ja orem sa 820 plug imt 756 3*30 i do 28cm dubine nemam problema sve resavam izborom brzina potrosnja oko 12l do 15l po kj.Ako idem dublje onda ukljucujem prednju vucu :cao:

grunt je napisao(la):
E ako ti se 82-ka muci sa dve brazde,j...š poso ja orem sa 820 plug imt 756 3*30 i do 28cm dubine nemam problema sve resavam izborom brzina potrosnja oko 12l do 15l po kj.Ako idem dublje onda ukljucujem prednju vucu :cao:
Uvek u oranju ukljucuj prednju vucu!

Lala iz Banata je napisao(la):
grunt je napisao(la):
E ako ti se 82-ka muci sa dve brazde,j...š poso ja orem sa 820 plug imt 756 3*30 i do 28cm dubine nemam problema sve resavam izborom brzina potrosnja oko 12l do 15l po kj.Ako idem dublje onda ukljucujem prednju vucu :cao:
Uvek u oranju ukljucuj prednju vucu!
Bolje reci uvek u radu kod tezih operacija(oranje,tanjiranje,spremanje)korist prednju vucu..... ::svaka cast::

imam mtz 52,mtz 552 i mtz 820.ni jedan nije isti,na pogled potpuno isti,ali unutra nisu.ali da se sve odraditi da budu isti.ja sam 52-ku uradio isto kao 820, i pre tri dana sam zavrsio 552,isto odradio da bude kao 820.jos mi fali kabina na 52-ku i imam tri mtz-a 820.na 552 ima naj manje posla da se prepravi,motor se ni ne skida.a na 52-ku mora sve komplet da se razklapa.ako nekog zanima sta se menja nabrajacu! :ppozdrav:

Ja sam razmisljao da li je moguce da se stavi na t40 pumpa od 82.Na izgled su iste i da se dizne podignu sa 170 na 190 bara kao sto je na 82-ki.Verovatno bi motor bio kvalitetniji i jaci i manje bi trosio.T40 ima direktno ubrizgavanje kao i 82-ka.Ali nisam siguran da li bi to motor podneo (radilica,klipnjace,klipovi...)
Pominju se tu neki tegovi na radilici,cemu je njihova svrha,neka neko objasni...verovatno veci moment imaju takvi motori.

Nazad
Vrh