MTZ Belarus

Monoblok je vrsta razvodnika hidraulika, kao što ima Torpedo, bez obzira kakve cilindre ima.

Da li neko ,zna kolika je potrosnja dizela , 952mtz , 1025 mtz
Recimo za isti posao.
OK je da 1025 jaci i brzi traktor u radu ali me zanima potrosnja dizela ,ja imam mtz 82 pa znam njegovu potrosnju ali neuporedivo manje trosi 952 mtz od 82mtz.
pa me interesuje razlika izmedju 952 i 1025

@isidor
952, 892 imaju isti motor kao i 820 samo sa turbinom, maks broj obrtaja 1800
1025,1021 imaju isti motor kao i 820 samo sa turbinom, maks broj obrtaja 2200
Potrosnja goriva raste sa povecanjem broja obrataja, ali i snaga takodje raste. Zato proizvodjaci cesto napisu potrosnju u gramima po kilovatcasu (g/kWh). Za mtz nisam nasao podatke na internetu tako da ne znam.
Konkretna razlika je sto je 1025 "odvijen" malo vise i to je to. Potrosnja po jutru oranje, tanjiranja.... bi trebalo da je skoro identicna.

Nemože precizno da se uporedi jer im nisu isti menjači, a potrošnja zavisi od opterećenja, brzine i od sopstvene težine traktora.

pod istim opterecenjem na istoj njivi sa isti plugovima. Ali sigurno ce 1025 lakse vuci sve masine ipak je to 15 konja vise.

ljuboslav je napisao(la):
pod istim opterecenjem na istoj njivi sa isti plugovima. Ali sigurno ce 1025 lakse vuci sve masine ipak je to 15 konja.
Hoce lakse vuci i brze ce da uradi posao, sa istim plugom. Pravo pitanje je koji trosi vise po jutru na istoj dubini rada sa istim plugom?
Evo i ja pozivam Sandora da nam da odgovor.

razlika izmedju ova dva modela (892 i 952) je samo u menjacima, 892 ima nesinhronizovani 18/4 (klasika) a 952 cini mi se 14/4 sinhronizovani.

Clan Sandor je rekao ovako, ako kupujete i dvoumite se izmedju 892 i 1025 , kupite 892 , jer se na 892 ne oseti manjak snage u odnosu na 1025, u istoj njivi sa istim plugovima urade isto a 892 manje potrosi. (sandore nadam se da nisam pogresio, koliko me secanje sluzi) :ppozdrav:

bojceticu uzmi ovo sa rezervom ali mislim da je tako nesto rekao Sandor, cekacemo da on dodje. Malo sam listao MTZ temu i nisam nasao sandorov post sa preporukom. (velika je tema)

Koliko sam zapamtio 892,952 ima isti motor kao 82.1 samo sa turbinom i vrti se na
1800 o/m,dok se 82.1(820) vrti na 2200 o/m
1021 i 1025 imaju isti turbo motor kao892 i 952 samo se vrte na 2200 o/m
Sandor je upravo to konstatovao ,da je 892 bolja varijanta od 1025 tj. da
manje trosi 892 bez gubitka snage. :ppozdrav:

Pokusao sam da nadjem grafikone snage i obrnog momenta za 820, 892 i 1025 ali nisam uspeo. Ako neko ih ima bilo bi lepo da ih okaci da svi vidimo, cisto radi poredjenja.

bewisa je napisao(la):
Odes na sajt Agropanonke pa sve to proveris. :ppozdrav:
Naravno da sam bio na sajtu agropanonke ali nema grafikona, ima samo najveca snaga/moment sto mi je stura informacija.
@lala iz banata
Hvala druze. :ppozdrav:

i sta onda odvrnes pumpu na 892 na 2200 i dobijes 1025 sa standardnim menjacem... dakle sto bi onda proizveli 1025 kad moze ovako... ja mislim da motor od 1025 ima jacu pumpu i drugacije punjene i jos nesto je ojacano na motoru nisam siguran al cu proveriti ::namigivanje::... inace sad sa ovom vasom izjavom vise niko nece kupiti 1025.. nego ce kupovati 892 ravan most i odvrnuti ga i gasss eto 1025

Pa nije samo u tome razlika,menjac,mislim da 1025 ima dve lamele i jos neke nijanse...ali motor je u sustini isti koliko ja znam.Na pumpi mozes naslelovati punjenje i broj obrtaja.Sad je pitanje da li su pumpe iste,ja mislim da jesu, samo je na 1025 pumpa malo odvrnuta.Neka neko iskusniji odgovori.

Nazad
Vrh