MTZ Belarus

Radoslave koliko je taj plug dugacak ako ce praviti problem, nisam upucen bas u tu problematiku a vidjam x tih traktora u kombinaciji sa 3 glave.
Nikakva specijalna dužina, oko 3,2 metra. Mog Lemkena u radnom položaju ne može da okrene ni u ludilu. Može ako skrati toplink skroz i poluge ali onda ne može da ore ili ovo što Matić predlaže. Komšija ima 82.1 i kupio isti plug, kad plug stoji ravno na zemlji, zakači ga i zadnju glavu digne 2 cm od zemlje, može da ga prenese po dvorištu ako nema nekih babaka...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Prosto, nema građu traktor za to...

Nikakva specijalna dužina, oko 3,2 metra. Mog Lemkena u radnom položaju ne može da okrene ni u ludilu. Može ako skrati toplink skroz i poluge ali onda ne može da ore ili ovo što Matić predlaže. Komšija ima 82.1 i kupio isti plug, kad plug stoji ravno na zemlji, zakači ga i zadnju glavu digne 2 cm od zemlje, može da ga prenese po dvorištu ako nema nekih babaka...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Prosto, nema građu traktor za to...
Kao sto sam napisao nisam upoznat sa problematikom da bih mogao nesto da tvrdim al vidim da ljudi vuku 3 brazde obrtace e sad kakve i kolike to je neka druga prica.

E sad jbg,nemam ja tetku u kanadi,pa da uzmem pumu

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Pogledaj gdje ti je donja osovina za kopcanje na lemkenu , imas one kao bubrege na toj osovini , ako je u gornjem polozaju otpusti te "bubrege" i osovinu spusti u doljni polozaj. Rus moze jako visoko dizati i spustati poluge , sa time dobijas da guzicu pluga moze dici puno vise samo pazi da ti ne udje u kabinu. To funkcionalno nema veze sa oranjem vec vise sa traktorom.

To sam vec gledao,okrenuto je na dole. Okretao sam ga u dvoristu,e sad videcu kad ga budem okretao na njivi u brazdi

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Možda je premali uzorak koji sam uzeo u obzir, 4 takva pokušaja oranja sam gledao. Jedan nije mogao ni da nosi plug, dva nisu mogla da okrenu, jedino su Dr.Shale i njegov brat uspeli da oru sa nekim Huard plugom. Moguće da ovima nisu valjale pumpe ili nije dobro namešteno kačenje poluga pa nije mogao da diže dovoljno visoko, neću nešto decidno da tvrdim kad nisam ništa ja štelovao, bio sam u svim situacijama samo gledaoc.

Zato sam i pitao sta se tu desava jer sam video x traktora u kombinaciji sa koje kakvim trobraznim obrtacima,nesto mi cudno da se svi pate.
A sto se dizanja tice to je lako resivo.

Sa Mtz-892 (grbava prednja vuča) sam bez problema orao sa okretačem Kverneland 3x12". Razmak brazdi 94-95 cm, klirens oko 70 cm (zaboravio sam već), točak iza, klateći. Traktor ga je nosio i okretao bez problema. Treba uštimat hidrauliku, dužinu poluga... i onda nema problema. Barem je to tako kod mene bilo.

Ja nosim 3 brazde obrtač bez problema, nisam imao problema sa okretanjem. Jedino ako okrećeš na liniji i upadneš u kolotrag što je niže za 10-15cm nego na ravnom...
ee161241f83c4766d7ec9c77237239bb.jpg
c46212cd095c4bd60e4a182b0a4be239.jpg
16001930d42f7e26436284d59f138d0f.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Тај Регент ми се свиђа и није тежак плуг ,јел то 82.1 како у транспорту иде сњим јел има цимања

Kakva su vam iskustva sa 1025, ne vidjam ih mnogo po atarima, da li ima nekih problema sa ovom modelom, deluje mi bas mocno, model koji bi mogao da radi i lake i teske poslove...

Kakva su vam iskustva sa 1025, ne vidjam ih mnogo po atarima, da li ima nekih problema sa ovom modelom, deluje mi bas mocno, model koji bi mogao da radi i lake i teske poslove...
Ima ih poprilično mnogo.
Da kazemo fabrickih gresaka nekih katastrofalnih nema, u principu sve su to dobro poznate komponente.
Najveci nedostatak je menjac tj kretanje iz brzih brzina(pisano vec na forumu o tome), nije ne resiv nedostatak jer se bukvalno navikne covek al tek kad spali bar jedno kvacilo 😀, a ostalo je manje vise standardno.

Ima ih poprilično mnogo.
Da kazemo fabrickih gresaka nekih katastrofalnih nema, u principu sve su to dobro poznate komponente.
Najveci nedostatak je menjac tj kretanje iz brzih brzina(pisano vec na forumu o tome), nije ne resiv nedostatak jer se bukvalno navikne covek al tek kad spali bar jedno kvacilo 😀, a ostalo je manje vise standardno.
Koliko bi to navikavanje vremenski tj radni sati trebalo da traje, sa obzirom na vrlo malo iskustvo sa mtz traktorima? 😅

Koliko bi to navikavanje vremenski tj radni sati trebalo da traje, sa obzirom na vrlo malo iskustvo sa mtz traktorima? 😅
Ma sva mudrost je presaltati obe palice odjednom, da je bas najsrecnije i najzgodnije resenje nije ali rade tako traktori koliko hoces tako da nije ni nemoguca misija, al recice sigurno neko od ljudi koji ga voze.

Nazad
Vrh