MTZ Belarus

Јуче сам видео на једној фарми 552 плаве боје, вероватно прва серија 1985 година или тако нешто. И мотор је сув. А радних сати ко зна. Има белоруса са жестоким сатима али то нико није писао ни водио рачуна.

Motor ?,motor je suv kod bar 50% belarusa,problem mu je najvise ispod samog volana,tj kabine,tu je kod 90% mastan,negde manje ,negde vise,dalje curi kod klipa hidraulike pomalo i manje vise to je to,kod extrema curi na sve strane rus,i prednji most i motor,hidraulika,sve moguce.....
A sta john deer,case,massey,class i slicni nisu masni ?,koliko sam se nagledao istih traktora da su masni ispod kabine ,isto verovatno ih jeb.. hidraulika ili sta vec.

Motor ?,motor je suv kod bar 50% belarusa,problem mu je najvise ispod samog volana,tj kabine,tu je kod 90% mastan,negde manje ,negde vise,dalje curi kod klipa hidraulike pomalo i manje vise to je to,kod extrema curi na sve strane rus,i prednji most i motor,hidraulika,sve moguce.....
A sta john deer,case,massey,class i slicni nisu masni ?,koliko sam se nagledao istih traktora da su masni ispod kabine ,isto verovatno ih jeb.. hidraulika ili sta vec.
Na motoru moze da masti tj kvasi na platnama od goriva (neki dihtung u extremnom slucaju) lako resivo, ispod volana tj na razvodniku hidraulike platne i 3 o ring gumice( na starijim modelima) , opet lako i jeftino resivo, klip hidraulike c100 kad procuri ako nema vole za remontom onda nov vec od 120e pa na dalje i miran opet 2000rc.
Zakljucak sve lako i jeftino resivo samo treba malo " ljubavi" i volje da bi bio suv.
Dosta zavisi i od konstrukcije traktora, npr kako kod imt da bude masna hidraulika kad je ispod poklopca pa se ne vidi a curi svaka itd.

Imam belarusa 82.1. 98 godiste,kupio za njega pluh lemken 080 2+1 pa me zanima jel cu imati problema sa nosenjem takvog pluga posto ima cilindar izmedju rezervara jesenas sam probao samo sa dve brazde a sad planiram da probam sa tri

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Закачи и трећу бразду и пробај,ја са мојим 82,1 сам носио Рау мамута 4,40 од 880 кг мало га је љуљало али је ишао тако. Једино што сам ленијама терао 8 ретко када 9 корњача.

Imam belarusa 82.1. 98 godiste,kupio za njega pluh lemken 080 2+1 pa me zanima jel cu imati problema sa nosenjem takvog pluga posto ima cilindar izmedju rezervara jesenas sam probao samo sa dve brazde a sad planiram da probam sa tri

Ne znam tezinu pluga al u najgorem slucaju doda se pomocna hidraulika i dize kako hoces.

Није само килажа битна већ полуга. Ја имам ношену тањирачу и не јурим ленијама али се осети да цимне. Не знам тачно колико кг има негде око 900.

Neće biti problem podizanje pluga, problem će biti obrtanje. Kad namestiš plug da normalno ore, kod obrtanja bude problem jer kači točak za zemlju ili i sama treća glava zbog toga što je traktor učlovljen...to je ogroman nedostatak traktora sa grbavim mostom ali ljudi to ne shvataju dok se lično ne uvere...

Neće biti problem podizanje pluga, problem će biti obrtanje. Kad namestiš plug da normalno ore, kod obrtanja bude problem jer kači točak za zemlju ili i sama treća glava zbog toga što je traktor učlovljen...to je ogroman nedostatak traktora sa grbavim mostom ali ljudi to ne shvataju dok se lično ne uvere...
Sa tim necu imati problem jer nema klik klak tocal ali ima dva tocka

Sa tim necu imati problem jer nema klik klak tocal ali ima dva tocka

Imaćeš svakako...Kad skratiš poluge da diže dovoljno visoko, ne može da ore u tom položaju...Jedino solomonsko rešenje je da se uzme ili kratak plug ili hidraulični toplink...

Onda sa dvobrazdnim obrtačem nema tih problema? Obrtač mi je velika želja a za 82.1 više pristaje dve glave.

Sa dve brazde sam orao bez problema,videcu kad budem probao sa tri

Imaćeš svakako...Kad skratiš poluge da diže dovoljno visoko, ne može da ore u tom položaju...Jedino solomonsko rešenje je da se uzme ili kratak plug ili hidraulični toplink...
Radoslave koliko je taj plug dugacak ako ce praviti problem, nisam upucen bas u tu problematiku a vidjam x tih traktora u kombinaciji sa 3 glave.

Nazad
Vrh