Sapatnik
Član
Јуче сам видео на једној фарми 552 плаве боје, вероватно прва серија 1985 година или тако нешто. И мотор је сув. А радних сати ко зна. Има белоруса са жестоким сатима али то нико није писао ни водио рачуна.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Али зато када се опере то уље испод фарба као да је из фабрике изашао!A ima ljudi itekako suvih rusa al boga mi ima i onih koji se ne vide od ulja.
Na motoru moze da masti tj kvasi na platnama od goriva (neki dihtung u extremnom slucaju) lako resivo, ispod volana tj na razvodniku hidraulike platne i 3 o ring gumice( na starijim modelima) , opet lako i jeftino resivo, klip hidraulike c100 kad procuri ako nema vole za remontom onda nov vec od 120e pa na dalje i miran opet 2000rc.Motor ?,motor je suv kod bar 50% belarusa,problem mu je najvise ispod samog volana,tj kabine,tu je kod 90% mastan,negde manje ,negde vise,dalje curi kod klipa hidraulike pomalo i manje vise to je to,kod extrema curi na sve strane rus,i prednji most i motor,hidraulika,sve moguce.....
A sta john deer,case,massey,class i slicni nisu masni ?,koliko sam se nagledao istih traktora da su masni ispod kabine ,isto verovatno ih jeb.. hidraulika ili sta vec.
Ne znam tezinu pluga al u najgorem slucaju doda se pomocna hidraulika i dize kako hoces.Imam belarusa 82.1. 98 godiste,kupio za njega pluh lemken 080 2+1 pa me zanima jel cu imati problema sa nosenjem takvog pluga posto ima cilindar izmedju rezervara jesenas sam probao samo sa dve brazde a sad planiram da probam sa tri
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Neće biti problem podizanje pluga, problem će biti obrtanje. Kad namestiš plug da normalno ore, kod obrtanja bude problem jer kači točak za zemlju ili i sama treća glava zbog toga što je traktor učlovljen...to je ogroman nedostatak traktora sa grbavim mostom ali ljudi to ne shvataju dok se lično ne uvere...Imam belarusa 82.1. 98 godiste,kupio za njega pluh lemken 080 2+1 pa me zanima jel cu imati problema sa nosenjem takvog pluga posto ima cilindar izmedju rezervara jesenas sam probao samo sa dve brazde a sad planiram da probam sa tri
Sa tim necu imati problem jer nema klik klak tocal ali ima dva tockaNeće biti problem podizanje pluga, problem će biti obrtanje. Kad namestiš plug da normalno ore, kod obrtanja bude problem jer kači točak za zemlju ili i sama treća glava zbog toga što je traktor učlovljen...to je ogroman nedostatak traktora sa grbavim mostom ali ljudi to ne shvataju dok se lično ne uvere...
Imaćeš svakako...Kad skratiš poluge da diže dovoljno visoko, ne može da ore u tom položaju...Jedino solomonsko rešenje je da se uzme ili kratak plug ili hidraulični toplink...Sa tim necu imati problem jer nema klik klak tocal ali ima dva tocka
E sad jbg,nemam ja tetku u kanadi,pa da uzmem pumuImaćeš svakako...Kad skratiš poluge da diže dovoljno visoko, ne može da ore u tom položaju...Jedino solomonsko rešenje je da se uzme ili kratak plug ili hidraulični toplink...
Radoslave koliko je taj plug dugacak ako ce praviti problem, nisam upucen bas u tu problematiku a vidjam x tih traktora u kombinaciji sa 3 glave.Imaćeš svakako...Kad skratiš poluge da diže dovoljno visoko, ne može da ore u tom položaju...Jedino solomonsko rešenje je da se uzme ili kratak plug ili hidraulični toplink...