MTZ Belarus

Uuu to je malo teze jer nisam dobio adekvatno uputstvo za njega.Na srpskom sam dobio od 1025, a na beloruskom od 1021 pa nebi da lupam mnogo_Ovako pise.Maksimalni obrtni moment od 375 Nm. pri 1400 obrtaja,nominalni broj obrtaja 2200, a maksimalni broj obrtaja 2380.

b_a_t_a je napisao(la):
Uuu to je malo teze jer nisam dobio adekvatno uputstvo za njega.Na srpskom sam dobio od 1025, a na beloruskom od 1021 pa nebi da lupam mnogo_Ovako pise.Maksimalni obrtni moment od 375 Nm. pri 1400 obrtaja,nominalni broj obrtaja 2200, a maksimalni broj obrtaja 2380.
Taj obrtni moment je za motor D-245. Obrtni moment tvog traktora je 440 Nm, dok 1221 ima 526 Nm.
@ Danger 1221 nema grejac jer mu nije ni potreban. Drug ga ima i veruj mi, lakse je palio zimus bez grejaca njegov 1221 neg moj 820 sa grejanjem. :cao:

Ma jok bre, pre Iveka imali smo kamion Mercedes 508D, bio je 70. godiste i presao je 390.000 km. Imao je isto motor bez grejaca i palio je zimi lakse neg ovaj Iveco koji ima sistem grejaca koji si ti spomenuo.

nemojte plasiti coveka...to je bacuska namestio i ce da bude najdobro... samo gas @bato

danger je napisao(la):

Nema to pravila
Sve zavisi kako su ga inzinjeri smislili i kako su ga majstori sklopili-govorim generalno o industriji motora za sve. Recimo 577 i sa losijim motorom ako mu je makar pumpa dobra, pali i na minusu bez grejaca a nekom dobrom 533 i leti treba grejac. No, da ne skrecem sa teme Belarus-pitajte clana Tesin kako je palio njegov Belarus 52 Super na minusu. . .

Ili je od 1021 rusko,meni je isto ne razumem ni jedno ni drugo. :haha:
Nisam dobio za .3 Na srpskom uputstvu su precrtali hemiskom 1025 i napisali 1021. :zli:

eh,pricaj mi o 52,imao sam ga,samo ga ugrej dobro i dvaput da kilavo zastenje vec je upalio,al ovi novi.............videcemo,vreme ce pokazati svoje

sve zavisi od konstrukcije motora.ako je motor sa direktnim palenjem grejač mu ni netreba.primer zetora i ursuza itd.takvi motori su tiši,manji potrošači Ali su kraćeg veka,dosta kraćeg.motori sa predkomorama kakav je recimo stari mtz-52 su veći potrošači,bučniji su,nemogu da upale bez grejača ili promene ugla palenja ili startnog punjenja zavisno od konstrukcije,Ali su daleko dugovečniji motori i izdržljiviji :ppozdrav:

danger je napisao(la):
svidja mi ce kod modela .3 bilo kojeg sto imaju na svakom cilindru po jedan grejac motora ispod dizne kao na kolima,lakse pale zimi,a nesvidja mi se kod 1221 sto uopste nema grejaca motora
Mala ispravka druze 1221 ima grejac u dodatnoj opremi koji se montira na instalaciju dovoda goriva i radi tako sto greje naftu.

eh kod rusa dodatna oprema,tu mozes da stavis samo trokut,prsluk i jelkicu na unutrasnji retrovizor,i odmah budzenje,inace postoji 1221 sa grejacem motora na usisu kao kod imt al se neradi za nase trziste jer smatraju da kod nas nisu takve zime jake i da nije potreban pa zato i nema,i sad treba na novog odmah krpiti,nisam za to,al vreme ce pokazati kad mu malo popusti kompresija kako ce pali na -15 bez grejaca

Bubu je napisao(la):
Drugarovom 892 treba par minuta da dodje sebi kada je hladno posle prvog paljenja. Ponasa se kao student kada ga neko probudi a on odmah trazi kafu i cigaru. . . :haha: :haha: :haha:
moj 820 zimi nebi upalio bez grejaca pa da ima cetiri akumulatora,tako i moj kad upali zimi ja odo da pijem kafu dok se ne smiri :cao:

Nazad
Vrh