MTZ Belarus

Ukljucivanje prednje vuce je mehanicki sa tri polozaja.Iskljuceno,automatski ukljuceno i stalno ukljuceno.Kardan se ukljucuje elekrtonski kao i blokada diferencijala u 2 polozaja.

Lala iz Banata je napisao(la):
kiraj je napisao(la):
@Bata, čestitka na kupovini mašine.Ono žuta poluga iza leve noge ti je za automatsku kuku.
U njegovom slucaju je za kardan. Nema automatsku kuku, nemam je ni ja. Pa 1021 nema elektro ukljucivanje prednje vuce? :sta:
Nisam upoznat sa ovim traktorima.Kako uključuje kardan ?

Tom rucicom bira da li ce pogon kardana ici direktno ili preko tockova, a ukljucuje ga dugmetom na konzoli sa desne strane. Kod mene na 1221 je drukcije, ima hidro-pogon kardana.

@ b_a_t_a

Cestitam na novom ruji i nek te sluzi a i ti njega. :haha:
Bas ti cestitam sto si izabrao traktor po svojoj logici,
a nisi nikog pitao sta je najbolje za tebe. :bravo:

b_a_t_a je napisao(la):
Hvala Zeko.Moj je radjen na sasiji od 1221 tako da je malo duzi,diferencijal je isto od 1221,menjac je 14/4 sinhronizovan.To su neke osnovne razlike.

Bato cestitam na kupovini, nek je sa srecom!
Inace, 1021 nosi menjac od 920/952 a ako se ne varam, motor radi pri 1800 o/min ili pri 2000 o/min samo sto ima intercooler pa dobija 20 KS u odnosu na 892/952.
Prednja vuca na 1025 i 1221 se ukljucuje preko elektro-magnetnog ventila a koliko vidim na 1021 se ukljucuje rucno.
Jedina krupna razlika 1021 u odnosu na 952 je ta monoblok hidraulika i intercooler?

Pozdrav ljudi,makar neki govore o slaboj kvaliteti traktora mtz imao sam prilike uvjeriti se u suprotno.Moja firma(HR sume) su prije par godina kupili mtz za vucu tarupa ali tarup od 140 cm koji ima 1500 kg a sluzi za mljevenje grmlja i drveca,rujo je imao problema samo sa reduktorom za superspore dok nije zamijenjen drukcijim,tu je dokazano da je rus celik

A 1025 ima i menjac i diferencijal i ukljucivac prednje vuce od 1221, zar ne?

Bato, jel mozes da pogledas u knjizi pri kojim obrtajima motora on razvija tih 110 KS?

cisto da nebude zabune,1021 je 105ks a 1021.3 je 110ks,ima drugacije klipove, glavu ,dodan interkuler i tako...............

Bubu je napisao(la):
A 1025 ima i menjac i diferencijal i ukljucivac prednje vuce od 1221, zar ne?

Bato, jel mozes da pogledas u knjizi pri kojim obrtajima motora on razvija tih 110 KS?
1025 ima diferencijal kao i 820, 920, 892 i 952, a samo menjac kao i 1221. Motor traktora 1021.3 je isti kao i motor 1025.3 , dakle, D-245.S2, i snagu od 110KS razvija pri 2200 ob/min.

svidja mi ce kod modela .3 bilo kojeg sto imaju na svakom cilindru po jedan grejac motora ispod dizne kao na kolima,lakse pale zimi,a nesvidja mi se kod 1221 sto uopste nema grejaca motora

Nazad
Vrh