Par sam vadio što su riknule, a ona pali i prednju vuču?
I smetala mi je kad sam rasturao te menjače
Kao i na 82 glavni problem je bio što se odvrne matica sa osovine konusnog onda digne snop i otkine viljuške, često odlomi kućište kud idu osovine viljuški
Onda se dešavalo da ne čiste filtere menjača pa zapali igličaste ležajeve
Kako im upadne pucvala unutra nikad nisam skontao pa zalepi sito na toj maloj pumpi i zaštopa filtere
Za te motore na 1221 im skidam kapu!!!!
Ali troši ko tanker
Više problema je bilo sa starim tipovima kardana i tom monoblok hidraulikom
Onda on je prednju vuču palio preko struje pa je pali i preko štop svetla tu je bilo zajebancije
Kao i sa kvačilom kad voze magarci
A o kompresorima ne vredi trošiti reči
dok naduva 2 vagonke izadje nokat tamo gde ga niko nema!!!!!!
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Luka pumpe retko crkavaju, jednostavno su toliko proste da nema sta mnogo da crkne u njima, one sto sam ja menjao uglavnom su stradale zbog male kolicine ulja u menjacu pa su jednostavno pogorele.
Sve vezano za menjac ona napaja ukljucujuci i prednju.
Najslabija karika 18/4 menjaca je upravo ta matica ali ako se manjac skocka kako treba i spostuje par stvari kod njega moze jako dugo da sluzi baze problema.
Menjac koji nose 1025 i 1222 tj 16/8 je salu na stranu jako dobar menjac, ima neka prosta a dobra resena, 90% kvarova koje sam ja radio na tim menjacima verovao ili ne bili su kocijasi direktan uzrocnik,ukljucujuci da na traktoru od 5 i 6 iljada sati vlasnici ne znaju da menjac ima filter a ne da su ga cistili a o zameni ulja da ne pricamo.
Sto se motora tice taj sestak je jako zahvalan, prost, jak kao djavo, sasvim pristojno dugotrajan i jeftin za popravku kao i sve na rusima.
Potrosnja dosta zavisi od agregatiranja masine a i od kocijasa, skoro sam radio 1221 kod coveka gde je verovao ili ne stigao u dvoriste kao zamena za nekog JD serije 6 od 150 ks i gazda se kune da rus trosi manje od JD a nasledio je njegove priključke.
Kardan je resen i bez greske je, kvacila su sasvim dobra u normalnim rukama.
Rusku struju necemo komentarisati jer nema svrhe ni smisla.
BOZE DRAGI KAKAV POST KAO ROMAN DA SAM PISAO