Zuta felna je neunistiva.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema potreba da likujem kolega, to moze i meni da se desi na kinezu. A desava se koliko vidim i na jd, zetor, clas i ostalima. Kod belarusa je bar najpovoljnije za opravku.Kolega vidim da likujete za vašu iformaciju na Yoti 120 ks je otpala radilica u fazi razrađivanja mislim da nije imao 10 rč.
Ajd reci da nije,još pogotovo motor taj 105 ks,hteli su nešto da naprave ali su se sjebali,a za agropanonku šta reći deru narod na ceni ,a kako sepriča tu na forumu narod kupuje.4 цилиндра турбак 105 коњића па још отворен на пуњењу , на 82 се неће то десили скоро никад... али ,најлакше је рећи да је нешто говно
Sa onim skoro si se izvukao.на 82 се неће то десили скоро никад... али ,најлакше је рећи да је нешто говно
Nešo,nisam to napisao da bih nekom sad kontrirao ili nekog provocirao.Imali smo 540 i 560 a sada imamo 82-u i zetora 5911.Na 82-i je bilo najviše kvarova.Da je ne urečem sada radi dobrranje proteklo bez problema.Moj sin je obožava a ja ne volim ruske traktore i kad god se pokvari samo mu pokažem zetora.Mislim da je kod Rusa problem-nabavka kvalitetnih delova.Recimo na zetora sklopka za prekidanje mase nikada nije menjana od 1980 a na Rusa smo promenuli 3,4 takvog istog modela i trajale su najduže 3 meseca.Sada smo uzeli kvalitetnije i sad izdrže godinu dana.Što je ta struja toliki bauk za Ruse.Na 2 km od kuce mi je bilo jedno prodajno mesto imt, na 10 km od kuce bio imt remonti centar, imam bar deset kucnih prijatelja koji su radili u istim i znam sta se sve radilo i kako se radilo, to je jednom recju bila sramota i nista vise i video sam dosta masina svojim ocima da bih mogao da zaključim.
Zorane nije se moj post odnosio na vas vise na sinisin a i uopsteno jer sam gledao kako je i sta radjeno.Nešo,nisam to napisao da bih nekom sad kontrirao ili nekog provocirao.Imali smo 540 i 560 a sada imamo 82-u i zetora 5911.Na 82-i je bilo najviše kvarova.Da je ne urečem sada radi dobrranje proteklo bez problema.Moj sin je obožava a ja ne volim ruske traktore i kad god se pokvari samo mu pokažem zetora.Mislim da je kod Rusa problem-nabavka kvalitetnih delova.Recimo na zetora sklopka za prekidanje mase nikada nije menjana od 1980 a na Rusa smo promenuli 3,4 takvog istog modela i trajale su najduže 3 meseca.Sada smo uzeli kvalitetnije i sad izdrže godinu dana.Što je ta struja toliki bauk za Ruse.
Ima kolega toga da kad posao ide on ide i sve bude mnogo lakse al da se poznajemo licno znali bi ste da kod mene nece i nemoze ne postoji, bitno je samo koliko vremena, rada, truda, muke i novca treba uloziti da se nesto resi i zavrsi.Kad posao ide, onda ide, a kad ti se nešto zalomi? Skidali smo kolega i ja menjač sa Stojadina za 10min, a vraćali ga za 15. Skidao sam sam menjač sa 123-ke mercedesa za još kraće vreme. Skidao sam saam motor sa Rakovice i rasturao ga za otprilike isto prosečno vreme kao i ti rusa ali ništa od toga nije merodavno. To nije posao. Takav tempo ne ide dugo.
Nedavno je kolega sat vremena pokušavao da razdvoji 1025-icu motor-menjač. Samo da razdvoji. Sve je bilo rastavljeno al neće pa neće. Zatego ležaj u zamajcu i nema razdvajanja dok ne rastaviš korpu od dole na špijunku. Rastavio je pa je opet teško razdvojio traktor. Zakačili limovi korpe za navoje brenzona i pokidali se.
Ok, zamoliš u mašinskoj da te ubace preko reda. A šta kad tebe izbace iz tog nekog reda zbog padobranca kakav si ti onda bio? Šta kad se zalomi neki šaraf? Šta kad je kišna jesen, kao npr kod nas 2004-ta i još ako zavisiš od tog traktora 100%.....
Danas mi drugar priča kako se namučio pumpadžija na nekoj miks mašini (stočarskoj) da povadi dizne iz Iveco motora. Pa daj pravi alat, pa pazi da je ne otkineš, pa krene pa stane, dve izašle a 4 nikako.... A i kad je sastavio nazad, namučio se i da upali motor. Sve je na svom mestu al prvo paljenje neće, pa neće. Kad je konačno sastavio, posle pali na dodir.
Sve ovo pišem jer vrlo dobro znam šta je gvožđe i kakvih sranja možeš imati sa njim. Ne bitno da li je traktor, kombajn, automobil ili nešto 8-mo u pitanju. Ali pisati da je to ništa, kada je rus u pitanju, da se desi kvar na dvocifrenom ili trocifrenom broju rs, praktično na novom traktoru, meni je to nepojmljivo. Za ostalo gvožđe, kao što sam napisao, to je normalno.
Meni nije, pa da je koji.