Pa po pisanju nekad i jesi ograničen (već kad se samoprozivaš), lako je sa punim novčanikom biti gazda, gazdistvo staro 3-4-5 generacija i svi su nešto kupovali, gradili, štedeli i ti sad prosipaš pamet kako nešto nevalja a do juče si vozio isto to sranje a sad si se usrećio sa zapadnim otpadom (da se razumemo skidam ti kapu za održavanje i rad ali kad si takav velik mudonja što nekupiš nove zapadne mašine, stavi malo omču oko vrata tojest kredit), ovde 80% poljoprivrdnika jedva sastavlja kraj sa krajem i da nije tih poluproizvoda (kako ih vi novokomponovane gazde zovete) ne bi imao sa čim da radi.Znamo mi šta je dobro a šta ne valja ali jednostavno život je takav i napredak je spor (pošteno sticanje) kod nas, uvek ima nešto preče, kad pišete nešto imajte malo poštovanja prema drugima pošto nemamo svi isti starni broj, kreni ti miko moj od nule kao mnogi pa ćeš videti kako boli, ja sam (nije od nule) počeo sa ursusom 335 (koji je i danas u gazdinstvu) jednobraznim plugom, drljačom, prskalica rau 440lit, parač 4 reda, levator, i 1 trotonkom i špediterom (ostalo od dede i ćaleta) i imali 16,5kj svoje zemlje i svo vreme do dana današnjeg (vremenom sam uvećavao gazdinstvo uz podršku porodice normalno) nisam pravio problem kad je nešto trebalo da se radi, kupi, obnovi, pomogne finansiski dal mojima ili supruginim roditeljima i izdržavam moju porodicu (5 članova).Kad premotam film unazad kako sam ja to sve stigao i šta je sve protutnjalo preko mene dobro i mrdam trepavicama, ali posledica ima nažalost po zdravlje samo idemo dalje.Izvinte na ovom pisanju ali nekad mora tako uf.