Ne znam kako stoji taj mičigov u pumpi ali verovatno da ima neki trun ili nešto što mu ne dozvoljava da ga opruga vrati .Za početak probaj da našpricaš malo VD i nekoliko puta da ga pomeriš tamo vamo.
Imali smo problem odavno na imt 540 sa rotaciona pumpa .Kada ga ugasimo ,sve poluge se vrate na svoje mesto ali kada hoćemo da upalimo ,nekada upali a nekada ne.Kada ne upali ,kuckamo po pumpi pa proradi.Kod bošiste je ustanovljeno da je problem bila mala "pucna" od korozije ,koja zaglavi a oprugica ne može da povuče .... (ne znam koji deo).
Pumpa stanadyne na MF.Traktor radi normalno ali pri naglom smanjenju gasa se ugasi i posle neće da upali .Odvrnemo poklopac gde je elektromagnet malo čačkamo po unutrašnjosti pumpe ,poprskamo sa VD -om ,vratimo poklopac i vozi do sledeće zajebancije.Kada je dopizdilo malo dublje smo išli u pumpu i dođemo do odmeravajućeg ventila .Oko njega omotana neka dlaka( ne zna se otkud tu)Od kada je ona odstranjena, 2009 ili 2010,više nema problema.
Malo opširno ali mislim da ćeš razumeti šta je problem.
Dodao bih da mi je jedan bošista rekao da smemo da čačkamo, ako ne uradimo ništa ,on će je srediti.