MTZ Belarus

Hvala na pomoći.

Jos jedno pitanje, da li ima odredjeno koliko treba da se pritegne ona matica sa rascepkom koja drzi lamelice?
Nema na cemu.
Koliko sam ja ucio od nekih starih majstora oni su to stezali na 12,13kg,kazi da je tako imao smisla taj sistem, tj proklizavalo je kad je trebalo, sad od tog nema nista jer te lamele su cist skart, stegnite to na mrtvo ako mislite da rade.

Nema na cemu.
Koliko sam ja ucio od nekih starih majstora oni su to stezali na 12,13kg,kazi da je tako imao smisla taj sistem, tj proklizavalo je kad je trebalo, sad od tog nema nista jer te lamele su cist skart, stegnite to na mrtvo ako mislite da rade.
Mi smo te lamelice povadili i radi bez problema.Ako mislite na lamelice od prednje vuče.

Mi smo izbacivali te lamele, pravili fixno
Znalo je to da zapali lamele kad mu je muka!!!!!
Ali je fixno baš dugo trajalo
I kardani su baš dugo trajali!! Uvek smo nove stavljali nikad samo krst!!
Sae 140 smo sipali i u menjač, most,to kućište u male ruse 82_92 bez sinhrona
Veliki 1221 je znao da izbije semeringe na bočnim reduktorima od gustog ulja i prljavih odušaka

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Mi smo izbacivali te lamele, pravili fixno
Znalo je to da zapali lamele kad mu je muka!!!!!
Ali je fixno baš dugo trajalo
I kardani su baš dugo trajali!! Uvek smo nove stavljali nikad samo krst!!
Sae 140 smo sipali i u menjač, most,to kućište u male ruse 82_92 bez sinhrona
Veliki 1221 je znao da izbije semeringe na bočnim reduktorima od gustog ulja i prljavih odušaka

mislim da smo ih pre 5 godina povadili a krstove smo promenuli ove godine pred oranje.Po meni su mogli još da služe ali pošto je moj sin ljubitelj rusa to sve mora da je po PS-u.Šta ću,moram da ćutim.

Kolege jel ima neko da proda mozda rusa 1221? Da malo ubrzamo oranje :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedno pitanje,radili smo lezaj na zamajcu,ubacili novu potisnu plocu i lamele,posle nekog vremena sam primetio da traktor pri voznji po putu hoce da zatrese kabinu,i i sporim i u brzim pogotovo u 3 i 4 brzini pod manjim gasom. To ranije nije radio i nervira me bas. Sta to moze biti?

Данас пред крај орања кад дигнем плуг при превртању истог од једаред почео слабо да окреће мада мало и полуге упуштају чим стиснем ручицу за подизање потезница и полугу за превртање ради одлично?Који му је очин?

Hod klipa 200mm
Dužina skupljen centar centar 420mm
Isti su za oba mosta
Uzeo za nešto drugo što pravim 35e komad
1304ed7c13db3ec3b611431abe1c15f2.jpg

I ja sam hteo za nesto drugo ali kratak hod. Jos mislim na traktoru je do mosta ili ne znam cega samo 20cm. Jedan prodavac mi rece da je 40cm to mi nemoguce deluje.
A ti su najjeftiniji novi da postoje.

Evo ga jos jedan origanaljni deo, posle remonta uzorao celih 10 jutara i raspao se ali bukvalno.
270a845d484578980c1b79762099c91e.jpg
3a4123b5b4710bd6ddc193a03b45ea3d.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh