MTZ Belarus

Koji alnaser uzet
Ovaj što je na traktoru je SPOR DO BOGA!!!
ispitivali smo ga, ispravan je potpuno ali je spor do jaja
Sad dak uzet mali brzi? Ovaj motor ima težak zamajac nema dekompresor

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Luka mali brzi onaj od 3kw ce raditi sasvim solidno sve dok motor pali na zub sto bi rekli a ako trazi duze verglanje iz bilo kog razloga nema srece sa njim.
Uzmi lepo 2 akumulatora, sklopku i vezi to da pali na 24 i budi miran.
I moze da se nadje iskrin alnaser samo je dosta skuplji.

Ja mislim da je masa problem,između ostalog,za probu probaj spojiti kablovima neki iz auta i onda u kombinaciji sa tim iz traktora vidi razliku u verglanju,kod mene je taj veliki mučio ko isus a kad mu još jedan akumulator to je već ličilo na nešto.

Rešio sam!!!!!!!
Probam amper vičjuškom kad prazna baterija???????
Lepo gasi lampicu????
Spojim punjač dopunim, upali na zub ipo
Opet lepo gasi lampicu,
Izmerim na alternatoru 14V a na bateriji 12,9V
a majstori spojili da puni preko osigurača
Stavio žicu 6mm2 sa B+ na alnaser na živu struju i puni odlično!!!!
Ujutru kabina ide dole!
I još te dve ploče za konzole kašike da uradim
Ide rujo u govna

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ajde malo pojasni, ja sam baš zbog loše mase izbacio sklopku iz kabine i vezao direkt na šraf od ramena onaj odma ispod rezervoara.
Sa akumulatora minus direkt na prekidač mase, pa sa prekidača mase vod direkt na jedan od vijaka koji drže anlaser pričvršen na svoje mesto....
Naravno, kvalitetni bakarni provodnici i stope, dobar i čist spoj klema i akumulatora.....
Kabina i ostatak traktora nemaju dobar spoj, i tu se gubi dosta....
A obično je spoj prekidača mase i traktora preko kabine....
To sve funkcioniše dok je sve ganc novo, ali ovde je reč o traktorima od minimum 40 godina !!!!!!

Видео сам један стари белорус који су користили само да погони пумпу за осоку. Акумулатор је био углављен на место филтера за ваздух и није имао хаубу. А филтер на крову. Мајстори су били креативни 90-тих година.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Миловане, кажу да је разумно да, када се иде по новог "Белоруса", уз све што понесеш, напуниш батерију мобилног и на брзо бирање умеморишеш број сервисне екипе "Агропанонке". ;)

Zdravo momci.

Stari mtz 80, iz 78 godine. Prikolica kiperka, valjda je to Kikinda.

Problem: kad kipujem digne ekspresno, a dok spusti ciganska godina. Šta uraditi da ubrzam spuštanje ?

Priključak sasvim normalno funkcioniše dok koristim disk kosu. Diskove i ispravlja i skuplja jednakom, normalnom, brzinom.

Kolege kako “smanjiti” grejanje u kabini na rusu? Kada je ventilator ukljucen za par min ne moze da se sedi u kabini koliko je toplo a kad se ugasi hladno :)
Slavinu sam probao polako da zavrcem ali ne vredi. Ili vrelo ili hladno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izm bloka i kabime sam presekao crevo i ubacio plasticnu slavinu za regulaciju.

Kod mene tu stoji jedina slavina, u kabini nemam drugu slavinu. Plus se ova slavina otvara na sajlu, ali sajla nema snagu da je otvori ili zatvori, pa je ja rukom otvorim ili zatvorim. Ove godine sam prvi put koristio grejanje u kabini, pa nisam isprobavao kako bi bilo da tu slavinu otvorim na npr. pola. Ventilator u kabini držim u prvoj brzini pa i pored toga bude pretoplo kad duže radi. Zato ga palim i gasim po potrebi. Možda bi moglo eksperimentisarti sa brzinom ventilatora, da se još više smanji broj obrtaja nego što je u prvoj brzini, jer kad je ugašen ventilator nema grejanja iako vruća voda prolazi kroz radijator...

Nazad
Vrh