MTZ Belarus

Na drugoj slici sam slikao mileta kako je "skomolao" i samo zato sam je okačio..
Poenta prve slike je, a u žurbi nisam stigao da ispratim ceo proces, da i ovakav hidraulik bez pozicionog regulatora ima svoje prednosti.. Traktor sam sebe digne, dizalica je tu na kraju stavljena za ne daj bože... A dok mile nije stigao zdravo jako sam se napatio da odvojim gumu od felne, i na kraju sam skinuo točak i naterao drugog rusa i sa polugama pritisnuo gumu i tako je odlepio...

Ако је све исправно што се тиче разводника испод седишта кад седимо у седишту на коју страну треба да иде она полугица?

Stigao KOMUNISTA!!
1c53daeb5ad3897083739a6391f18c30.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ако је све исправно што се тиче разводника испод седишта кад седимо у седишту на коју страну треба да иде она полугица?
Polugica ubaciš u zarez prema levom točku kada sediš u traktor,topling u srednju rupu.Probaj da se igraš sa točkićem u toku oranja ,da vidiš ima li ili nema razlike u brzini reagovanja.

Možda bolje topling u gornju rupu pošto je kod kolege osrednja zemlja za obradu, imaće bolju osetljivost (reakciju) hidraulika a točkić podešavati u slučaju da ima puno trzaja prilikom reakcije na otpor zemlje. Ručicu za podizanje oruđa stavljaš u položaj 1,2,3,4... u zavisnosti kako ti plug najbolje stoji poravnat to jest zadnji deo se oslanja na točak a prednji na topling preko koga prima oslanjanje (reakcija) i reguliše visinu prednjeg dela pluga.Obično ručica za podizanje i spuštanje stoji u oranju na 2-3 podeoka, u slučaju da je tvrdo tad ručicu treba spuštati dole za jedan podeok kako bi se smanjila osetljivost (reakcija) na otpor i time dobijaš veću dubinu, ovo obično se dešava kad se oru uvratine i baš kod sabijene ili teške zemlje za obradu, znači ako si držao ručicu na drugom podeoku u oranju u parceli onda kad oreš vratine pošto je tu tvrđe staviš ručicu na treći podeok mada i nemora ako je zemlja nedaje otpor.Kad hoćeš da ide dublje negde prednji deo samo gurneš ručicu skroz dole i on zaroni do žute.

Ne znamo da li su ti regulatori menjani ili nisu .Ako su menjani postoji mogućnost da nije poluga dobro naštelovana.
Na ovo mislim.

Poslednja izmena:
Nemam ništa od alata za čačkanje, pa me zainteresovao ovaj Ruski "bubreg".Imam ih od ranije ,slični su ali nisu isti.Danas sam otvorio 3 komada ,na jednom se vidi oštećenje kuglice a ostalo mi sve deluje dobro .Jedan ima čauru umesto ležaja .Da li je to neko remontovao ili je fabrički ?? Zašto ne rade ili su izbačeni zbog curenja ????Ovih dana ću ih izduvati ,očistiti ,sastaviti ali nemam gde da ih probam.

Moj drugar je menjao gumice u tom "bobu" :) . Set je kupio na vašaru. Curio mu je i upuštao podignuto radilo. Posle zamene gumica ne upušta uopšte.

Možete li proveriti na ta tri komada da li se točkić okreće samo jedan krug ili ima veći hod?

Moj drugar je menjao gumice u tom "bobu" :) . Set je kupio na vašaru. Curio mu je i upuštao podignuto radilo. Posle zamene gumica ne upušta uopšte.

Možete li proveriti na ta tri komada da li se točkić okreće samo jedan krug ili ima veći hod?
Ovde nema točkić nego polugica .Po njoj ne bi trebalo da se okreće viće od kruga.
Ovo je taj deo na koji bi došao točkić.Mislim da ću dobiti jedan regulator sa točkićem pa ću videti.
8543ae1359948676.jpg

Kod mene kad to sranje pomeram odigne nekih 15 cm od zemlje a na novijem je ručica kanapom vezana da bude skroz ka zadnjem staklu jer drukčije neće ni na poluge da radi.

Trebalo bi da skineš i proveriš ,možda ima neko oštećenje na kuglici ,možda je pukla neka opruga ......

Već 15_17godina uzimam delove od Miše Ukrajinca i uvek dobijem kvalitet, znam da ima više vrsta delova u ponudi ali meni uvek da kvalitet!!!!!
Mačar je lopovčina

Koliko rashladne tečnosti ide u STALJINA 52?
Grejanje nema, blok je stari tip sa poklopcima sa desne strane!
Da uspem imam u radionici 5_6l koncentrara valjda mu je dosta

Nazad
Vrh