MTZ Belarus

Moze na vise nacina,uglavnom se odvajaju na kolica, neka nasa navika.
I meni je naj lakše na kolica
Kačim ih na šasiju kod zadnje ploče motora
A pod zvono ogromna teleskop klocna sa dizalicom unutra
Paletatom samo izvlačim zadnje kućište

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nije to baš crevce, kad smo sklopili i upalili traktor za par sekundi koja litra izletela. Cenim da je doviljno minut dva da ga isprazni.
Ja sam praznio mjenjac na 1221 na crijevo za blokadu , ukljucim blokadu napunim jednu kantu 15-16 litara iskljucim pa drugu kantu , nisam mjerio ali mislim da ni ako skines cep dolje nece izaci puno brze , ako je ulje toplo. Nesto malo ulja ostane u mjenjacu koje pumpa nemoze da izvuce , ali onda vise i ne podmazuje.

Dragane kad idem uz štapove završavam njivu bez da dižem tanjiraču na krajevima, kad ostane usko na sredini pravim "omču" na krajevima. Em su lepše urađwni krajevi em ide brže, tako već 9g radim, sad sam platio.

Ti si Gorane fenomen i srećnika ako si tako radio 9 godina a da ti se nije ništa desilo. Nikad ali nikad na štapove! Stručnjaci krenu pored kombajna u njivu i u prvih 100 metara ostaju bez remena vodene pumpe, alternatora, probušen hladnjak vode... Svega sam se nagledao od kad vozim kombajn.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Obavezno u pravcu kretanja kombajna i nema problema.Ima kombajnera koji ne idu u krug već prohod pored prohoda, to je jako zanimljivo tanjirati.
Taj sam. U stvari ne kombajniram ja, ali često mi tako budu kombajniranje njive. pa je onda malo problem kako uskladiti tanjiranje i širinu rada. Napravio sam ja grudobran, prve godine išao bez i odma su mi štapovi skinuli prednju tablicu.

Pa i nije ni to problem ,samo radiš kako može,malo više krugova i više nafte ali ti traktor ostaje čitav,samo se pitam da je čovek imao redovan traktor (a ne rusko sranje)kako bi vozio?

Kombajn sa tarupom i nema briga!
b468e64d738b71955f2d2a3a23b0f216.jpg

А како тањирате ако комбајн иде у круг тако како је он ишао?Да ли то може да се види како ти штапови стоје да не идеш на њих

Danas u oranju pocelo nesto da skripi od nazad skripi i kad je u brzini i na prazno i sa kvacilom i bez kvacila jedino kada ukljucim kardan onda se necuje. Koja je dijagnoza ako neko zna.

Jedino sto se vrti kad je traktor u mirovanju i stisnuto kvacilo je kardan, osovina i deo reduktor.
Krenuti odatle pa dalje.

Biće kabrio, a možda čak i kontraš
Verovatno hidro volan i prednja vuča na dugme kao i ova meh blokada da bude na dugme
3 para izvoda zbog utovarivača
Polako samo

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh